Car & Driftshow YX Lillesand

YX Lillesand er sannsynligvis den bensinstasjonen i Norge hvor det skjer mest action, i det minste når det gjelder innen motorsport. Her er det støtt og stadig diverse arrangement for bil, om det så er bilutstilling, burning eller drifting show. Vi har reist ned hit ved flere anledninger tidligere, som må vel bety at dette er en kul plass?

Ja, svaret er ja. Drifting på bensinstasjon, hvor får du sett sånt liksom? Med hundre prosent sikkerhet kan vi si at sånt aldri ville kunnet foregå i Grenland. Bil, det er fy fy i mange kommuner. Men Lillesand, nei de elsker sånt. Og derfor elsker vi Lillesand.

Arild Sølyst står bak dette arrangementet som er døpt Car & Driftshow. Det foregår som nevnt på YX Lillesand rett ved E18. Det er umulig å unngå røyken når du kjører forbi her på motorveien.

Med et løfte om masse mennesker, mange utstillingsbiler og et fett drifting show, pakket vi bilen og satte kursen sørover. Når vi ankommer (faktisk litt for tidlig til forandring), ser vi noen av bilene bli vasket og klargjort for utstilling.

Vi ser også flere av drifting bilene stå i depot. De varmes opp, og klargjøres for å presses helt til grensen. Unge Henrik Høimyr gjør seg klar til å svi opp noen dekk, sammen med Anders Stensrud til høyre.

Samtidig fylles plassen opp med mange flotte biler. Hva med et par klassiske Porsche?

Eller om du er en Route 66 type person, da kan du ta denne bensingjerrige MDG favoriserte bilen.

Eller en bil man sjeldent ser på utstillinger, en Ford Mondeo med noen felger verdt en god feriepenge utbetaling.

Endelig har folk begynt å forstå at når du skal stille ut bil, trenger du ikke bare å parkere bilen og gå vekk. Gjør noe ut av det. Denne lille dukken fanget vår oppmerksomhet.

Men igjen, med en sterk nok farge tiltrekkes til og med myggen.

Selv Gatebil stilte med en av sine BMW M5 Taxi. Bilen ble godt brukt. Visste du forresten at fordelt på de tre Gatebil M5 taxi, har de kjørt over 40.000km kun på bane?

Drifting

Som tittelen av artikkelen tilsier er dette et bil og drifting show. Du har sikkert gnidd deg i hendene for litt deilig sidelengs spenning, så hvorfor vente et sekund lenger? Her er noen utvalgte bilder fra drifting showet.

Run the wall! Det er en setning du ofte hører i Formula Drift. Det betyr ikke at det skjer like heftig på YX Lillesand. Flere av bilene lå kun få cm unna veggen i høy hastighet.

Det lager show, men det skjerper også sansene til sjåførene noe vakent. De presser seg selv nærmere og nærmere for hver runde, helt til de har funnet den perfekte flyt.

Dette bildet illustrerer godt hvor kjekt det kan være med massiv styrevinkel på drifting bilene. Disse bilene blir nærmest umulig å miste kontroll over.

Når det er sagt, du skal ha baller for å kjøre slik disse førerne gjør. Det er mye hastighet og meget lange horn som skal til her, for å ikke nevne en viss aspekt av talent.

Herr Olsen «is sliding into weekend like» som han liker å si. Hans Supra ser alltid bra ut på banen.

Selv Joachim Waagaard fant veien til YX Lillesand med hans meget godt kjente BMW M4 drifting bil. Her ser du bilen med årets dekor. Looking good.

Anders Stensrud har endelig fått bilen sin opp og gå igjen etter fjorårets sesong. Det har vært en lang skru sesong for han, men det er tydelig at bilen fungerer perfekt nå. Motoren er så kraftig at den skadet bremse benken den var i under mapping.

Henrik Høimyr, som ikke er gammel nok til å kjøpe en Corona, kommer inn på tomten i E18 hastigheter helt sidelengs. Skal vi be om autografen nå kanskje?

Ronny «jeg har øyer i nakken» Køhler kommer i sin velkjente stil rundt banen. Hva er hans stil sier du? Sidelengs, meget sidelengs.

Åge Flugre kjenner godt sin BMW M5 Gatebil taxi og mestrer banen på lik nivå med gutta som har biler som er ennå bedre satt opp for drifting. Utstyr er ikke alt.

Anders Stensrud laget et helsikes show etter han måtte bytte diff. Nå ble det lilla dekk, samt. et fyrverkeri show.

Nok en BMW E60, men denne gang med 2JZ Supra motor.

Lena Charlotte Westby er en av få jenter i drifting Norge (selvom flere og flere jenter finner sin plass i sporten), og har gjort seg ganske godt kjent i sporten. Dette arrangementet var årets første for henne grunnet en hel del arbeid med bilen i vinter. Dessverre skjedde det utenkelige helt i starten som førte til en ulykke i de store tunge betongblokkene. Dette førte til en hel del skader på bilen.

Kort tid etter jobbet banemannskap, sjåfører, publikum – ja, alt du kan tenke deg – på bilen hennes for å få den ut på banen igjen. En times tid senere er hun ute på banen igjen og får kjørt. Drifting er en vakker sport, hvor din største fiende vil hjelpe deg når det trengs. Sportsmannsånd som ingen annen sport!

Se resten av bildene!

Vi har valgt å publisere alle bildene våre på Facebook. Trykk på denne lenken for å se de. Følg oss gjerne i samme slengen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.