Carl Bronken

Dag 2 på Monster Race i Skien

Dag 2, Søndag, finalen på Monster Race på Grenland Motorsport Senter som er cup 1 & 2 av den Skandinaviske Monster Race serien. Denne gang hadde vi ikke kameratrøbbel, så bilder får du her.

IMG_8215

Tross værmeldingen som tilsa at dette ville bli en våt opplevelse, var det opphold når vi var på GMS på Søndagen. Kameraet var i orden, objektivene renset og jakken påkledd. Turen gikk til GMS.

Det første synet – kanskje ikke så rart med tanke på størrelsen – var Thor. En Monster Truck som har kjørt Monster Jam i USA. Over 1.500 hestekrefter og null lyddemping betyr ubeskrivelig brutal lyd fra beistet. Thor navnet passer bilen perfekt.

IMG_8216

Vi må begynne med å understreke at denne sporten er veldig ukjent for oss, så vi har dessverre ikke noen særlig oversikt over hva sjåførene heter og heller ikke hvilke team de kjører for. Men det vi kan fortelle, er at dette er veldig publikumsvennlig!

IMG_8219

Noe annet som vi liker med denne sporten, er hvor kreative bygg man ser på banen. Du ser f.eks en Lamborghini Countach Monster Truck, eller en helt «vanlig» Hilux. Noen biler bærer Hot Rod preg, mens andre bygges for å se veldig alminnelig ut.

IMG_8267

Denne lille gule ble på Lørdag kjørt av Joakim Knudsen, og på Søndag var søsteren Catarina Knudsen sjåføren. Veldig moro å se jentene innta sporten! Disse to er forøvrig lokale sjåfører.

IMG_8277

Som du sikkert kan tenke deg, skjer det mye uhell i denne form for motorsport. Ikke personskade, men mye tekniske hinder dukker opp. Nøyaktig hva som skjedde med denne fikk vi ikke med oss, men den kjørte kort tid etter igjen.

IMG_8294

Denne Jeep skilte seg ut, kanskje spesielt fordi den er så høy med «små» hjul. Han kjørte ganske raskt gjennom dagen.

IMG_8366

De store beista var kanskje det publikum syns var aller mest spennende å se. Du kan selv tenke deg hvor vanskelig det er å holde kontroll på noe så stort på en så liten og smal bane.

IMG_8380

Sekunder etter mister han her kontroll på bilen. Den setter kurs direkte mot fotografen vår.

IMG_8383

Heldigvis reagerer fotografen ved å droppe å fullføre bildeserien og heller løpe avgårde. Den endte aldri så langt opp som fotografen stod, men skummelt var det. Når det er sagt, publikum har ikke lov til å stå på dette området – kun godkjent presse og funksjonærer/sikkerhetsmannskap.

IMG_8387

Husker du vi nevnte på det å være kreativ? Her kommer en Ford Mustang Monster Truck med skilt. Sannsynligvis ikke gyldig, men likevel veldig morsomt og tøft.

IMG_8393

Tidligere nevnte vi på Lamborghini Countach Monster Truck. Vel, her har du den. Noe så sprøtt ser vi sjeldent på våre reiser rundt til arrangementer i hele Europa.

IMG_8406

IMG_8410

IMG_8416

IMG_8421

IMG_8437

IMG_8444

IMG_8454

IMG_8460

IMG_8475

IMG_8479

IMG_8499

IMG_8505

IMG_8513

IMG_8516

IMG_8524

IMG_8528

IMG_8542

IMG_8555

IMG_8567

 

Dette var veldig moro, og veldig annerledes. Vi håper at flere folk kommer til disse arrangementene på GMS, det er bestandig god valuta for pengene.

Helgen er over, Thor får på slicksdekkene sine for å transporteres tilbake til Sverige. Det tok ikke mer enn et par timer før alle teamene hadde pakket ned og satt kursen hjemover. Kanskje ikke rart siden de har veldig mange mil foran seg.

Gutta (og jentene) bak arrangementet har gjort en fabelaktig jobb med arrangementet. Godt med mat og drikke muligheter, toaletter, lyd, informasjon osv. Sjåførene gav alt, teamene jobbet natten gjennom for å gi deg show. Kjempe stor tommel opp fra oss!

Vi gleder oss til neste gang!

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.