Toyota Concept Cars

Det du må vite om nye Toyota «Supra» FT-1

Det er ingen nyhet lenger at det snakkes ganske intenst om en ny Toyota Supra. Bilen skal hete Toyota FT-1. Men hva er planene for bilen? Hva slags motor er det snakk om, vil den trekke på bakhjulene?

Ting du må vite om nye «Supra».

Bilen kommer kanskje ikke til å bruke navnet Supra. Det er mange som lengter tilbake til «gull årene» av japsebiler, som er 80-90 tallet hvor Supra var et av de råeste japanske biler du kunne ha. Toyota sier at navnet Supra er kun et av mange mulige navn for bilen som sterkt vurderes.

Motorvalget kommer nok til å skuffe mange. Den velkjente Supra MKIV hadde en rekkeseks motor med twin-turbo. Lyden, holdbarheten og effekten denne motoren produserer blir ikke slått av mange andre motorer. Men tidene forandrer seg, det gjør også miljøet. Derfor kommer denne nye bilen til å være hybrid. Hva bilen får den dagen bilen lanseres er ikke sikkert, men selvom bilen ikke får den heftige motoren Supra en gang hadde, vil den nok likevel ha mer enn nok effekt.

Når vi er inne på det med effekt, sier 2015ToyotaSupra.com at bilen vil få nok hestekrefter. Det ryktes om at bilen skal konkurrere mot biler som f.eks Nissan GT-R35 med 500+ hestekrefter.

Tetsuya Tada fra Toyota bekrefter at bilen vil være bakhjulstrekk. Tidligere rykter hintet om mulig 4×4 oppsett, men Toyota velger å holde seg litt til røttene sine i valg om drivlinje i dette tilfellet.

Et «problem» med det at bilen skal være hybrid OG ha masse hestekrefter er det at den sannsynligvis vil da ikke bli levert med manuell giring. Likevel ser ikke vi dette som et problem da nåtidens automatiske girkasser virkelig leverer.

Store deler av bilen kommer til å bli laget av karbonfiber. Nåtidens miljøkrav setter store begrensninger til hvordan slike biler kan utvikles. Vekt er en viktig del av utviklingen når nye biler utvikles, særlig når det er snakk om en bil med mye effekt.

Toyota holder ikke skjul på at bilen skal være morsom. Men de holder likevel relativt tett om noen større detaljer om denne bilen.

Blir bilen lansert?

Det er et godt spørsmål. Toyota har ikke levert noen spesielle sportsbiler på over 15 år sett bortifra Toyota GT-86. FT-1 er bekreftet til å være med i neste Gran Turismo spillet, som vi kan bare annta er et godt tegn. Rykter sier at bilen kan komme til å koste rundt $60,000 i USA, ca. 395.000 kroner etter dagens kurser. Det er altså snakk om at bilen skal være «kjøpelig» for oss dødelige.

Siste gang vi så en Supra bli produsert var tilbake i 2002 når siste MKIV rullet ut av den Japanske fabrikken. En ny Supra vil selvfølgelig være bedre på alle mulige måter, men personligheten til MKIV kommer til å være vanskelig å slå.

I starten ble det spekulert i om nye Supra kom til å bli lansert med en motor basert på 3.5 liters V6 med 400 hestekrefter som ble vist frem i 2007. Første patent på denne ble søkt om i 2010. Nå som nye Supra (FT-1) jobbes med, virker det lovende at bilen vil få denne motoren. Tidligere i år har Toyota nok en gang søkt patent på Supra merket. Dette tyder på at det er kun snakk om tid før vi faktisk får se en ny Supra komme på markedet.

 


Vi tar forbehold om at kildene kan levere feilaktige opplysninger. Det er veldig lite spikret informasjon om denne bilen, som kun Toyota vet svaret på. Når Toyota velger å offentliggjøre mer informasjon vil vi publisere dette så fort som mulig.

Kilde: 2015toyotasupra.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.