DEVEL SIXTEEN med utrolige 5000 hestekrefter

Dubai har de siste årene virkelig vokst til en teknologisk nasjon som vet det å sette seg selv på kartet. Alt i fra sinnsyke hotell til utrolige menneskeskapte øyer som danner et verdenskart. Og om ikke deres form for idiot kjøring med galskap skrensing på offentlig vei fikk Dubai på kartet innen motorverden, vil monsteret Devel Sixteen gjøre det. Dette er et beist som er verdt å følge med på.

Bilen debuterer i disse dager i Dubai og vises for første gang for folkemengdene. Det finnes allerede videoklipp av bilen kjøre (men veldig rolig) og bare der hører du motoren brøle som en sulten tiger. At bilen har 5000 hestekrefter, tror vi faktisk på.

devel-sixteen
Foto: Digitaltrends.com

Det vi kanskje er mer skeptiske til, er om Devel kan gi noen bevis på bilens toppfart, som de påstår er på hele 560km/t! Dette er altså 129km/t raskere enn Bugatti Veyron sin toppfart på 431km/t. Hvis Devel virkelig klarer dette, fortjener de all heder og ære for en ufattelig skapning og skarpe hoder bak beistet.

Bugatti Veyron blir serieprodusert, meget ulikt Devel Sixteen. Devel skal kun lage èn av disse, som er bilen du ser i bildene under. Når det er sagt, sier andre kilder at det er allerede tre kunder som har vist interesse for å kjøpe bilen – som har fått en pris på ca 6.1 millioner kroner i Dubai. En rask kalkulering basert på diverse tall vi ikke har – som f.eks vekt – estimerer (og estimatet er snill) en engangsavgift på denne bilen i Norge på 9.6 millioner kroner!

Devel-Sixteen-Supercar-5000-HP-pack-end

Motor

  • V16 med fire turboer

Fart

  • Estimert toppfart: 560km/t
  • 0-100: 1.8 sekunder

Selv om bilen faktisk har krefter nok til å nå sin teoretiske toppfart, vil det å bruke effekten blir det største hinderet. Eksempelvis; en Boeing 747 letter ved en fart på 291km/t. Når man kommer over 300km/t blir luftmostanden så tykk at det kan sammenlignes med å suge sement gjennom et sugerør. For at Bugatti klarte å oppnå sin utrolige toppfart, måtte Tyskerne bruke alle sine skarpeste hoder samlet for å finne løsningen. Og selv med en vill toppfart, kan kun bilen holde farten en meget kort periode da drivstoffet tømmes på minutter, og det samme gjør dekkene. I tillegg er det veldig få steder i verden hvor en slik fart kan testes, kanskje dette er årsaken til at Devel påstår sin latterlige toppfart – da ingen kan bevise eller motbevise det?

devel-sixteen-6

Men uansett, Devel har lagt inn en modus på bilen som heter «street mode», som betyr at motoren kun går på 8 sylindere, og gir kun 8-900 hestekrefter.

Devel-Sixteen-04

 

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.