Carl Bronken

Folksomt i Bø

Lørdag kveld var det tid for et av de første såkalte rånetreffene som denne gang ble avholdt i Bø, Telemark. Vi tok turen for å sjekke livet og se om det har kommet noen nye artige biler der oppe.

2Q8A5373

Det begynte som med alle slike arrangement. Man kjører en runde eller to for å danne seg et bilde over hvor stort det er, hvem som er der og hvor (dette gjelder nok kanskje bare oss) det er best å stå for å ta bilder. Det første vi la merke til var at det var en mye større variasjon av bil nå enn vi har sett tidligere.

2Q8A5381

Det var påmeldt over 400 mennesker på arrangementets Facebook side, noe vi tror kan stemme ganske godt. Det var nok minst 150 biler da vi var der, som var relativt tidlig på kvelden. Vårt besøk var tidsbegrenset, derfor har vi heller ikke fryktelig mye bilder å vise dere.

2Q8A5382

Hvis du noen gang har vært i Bø, er du nok temmelig oppdatert på hvordan det fungerer. De kjører gjerne runder fra togstasjonen, opp via sentrum og snur like utenfor sentrum ved Statoil. Flere steder er ganske imot slike arrangement, men i Bø virker det som at de lokale tar turen ut for å se selv. Vi så mange som stod langs veien for å titte.

2Q8A5384

Det er fortsatt bare tidlig mars, så vi forventet ikke å se veldig mye «sommerbiler» eller biler med sommerhjula montert. Likevel var det en grei variasjon og standard på bilene. Denne Golfen var foliert (tror vi) matt blå. Kul look syns vi.

2Q8A5387

«Esso´n» er stedet dette miljøet i Bø har strømmet til i mange mange år. Du kan spørre dine foreldre (om de har bodd eller gått på skole i Bø i sin tid) om hvordan det var der den gang. Ting har ikke forandret seg veldig mye.

2Q8A5390

Alt i fra gamle Bobler til splitter nye BMW var å se her.

2Q8A5391

Det føles rart å si det, men Ford Sierra så vi til og med. Tenk på det, det er ikke så ofte du ser disse lenger. Ting skjer fort.

2Q8A5392

Et annet samlepunkt i Bø er ved togstasjonen. Her serveres det god mat, så det er kanskje ikke så unaturlig at mange velger å stå der. Faktisk står man heller ikke særlig i veien ved å stå her, så smart tenkt.

2Q8A5397

Som vi ser på alle slike arrangement, blir det mange små lokale fester inne i bilene. En gjeng med venner får en sjåfør mens de andre koser seg med «brus». Litt høy musikk så vips, en artig kveld.

2Q8A5400

Kudos til politiet i Bø som tilsynelatende lot alt foregå som vanlig bare man respekterer loven. Ingen burning så vi heller, det er bra! Ikke misforstå, vi elsker selvfølgelig «sviddgummi» men kun der det er lov.

2Q8A5418

På med «Amsterdam» lysene, opp med volumet. Det er det som skjedde i denne Opelen.

2Q8A5420

Det går mye Volvo i dette miljøet, det samme med Mercedes. Men det var omtrent ingen 240 å se her. Folk har tydeligvis kostet på seg litt dyrere og nyere kosebiler.

2Q8A5426

Det var faktisk ganske mange store SUV å se. Land Cruiser, store Patrol osv.

2Q8A5428

Noe vi syns var morsomt var at mange tittet rart på oss når vi stilte oss ved rundkjøringen for å ta bilder. Så vi ut som et bevegende fotoboks? Tja, kanskje?

2Q8A5437

Igjen, vi var der kun en times tid relativt tidlig på kvelden. I skrivende stund er det nok fortsatt like mange eller flere biler rundt i gatene i Bø.

2Q8A5440

Til tider ble det så mange biler at det ble litt Oslo tilstander. Men forandring fryder, sies det ikke så?

2Q8A5447

Igjen, biler for alle. Om du liker gamle amerikanske biler, nye japsebiler eller nyttekjøretøy – alt var her.

2Q8A5451

Det viktigste er at folk koset seg.

2Q8A5455

Noe vi tror politiet også gjorde. De holdt visst promillekontroll lenger oppe i sentrum etter vi reiste, men det er bare bra.

2Q8A5462

Det eneste «kjedelige» i våre øyer var at det var ingen felles samleplass for alle. Om arrangør hadde avtalt en møteplass hvor alle kunne stått samlet hadde dette nok blitt vesentlig mer sosialt. Det er ikke lett for folk som ikke er derfra å komme i kontakt med nye mennesker når det står flere titalls grupper med biler plassert litt overalt.

2Q8A5466

Når det er sagt, syns vi folk var veldig hyggelige. Ingen manko på mennesker som ville være «panser babes».

2Q8A5478

Heller ingen manko på personer som ville ha bilder av bilene sine.

2Q8A5475

Dette var et ålright treff. Vi ønsker å dekke flere treff i år, ikke kun større arrangement. Noen folk vil ikke reise på treff som kalles «rånetreff» av den enkle grunn at de mener det er harry. Og ja, det er nok annerledes fra mye annet. Men samtidig er det veldig sosialt, og det er ikke mer harry enn hva du gjør det til selv. Vi må alle huske, om det er rånetreff eller Ferrari treff, i bunn og i grunn er det et treff for mennesker som er glad i bil. Er ikke dette det viktigste?

Vi ses på neste treff, hvor nå i landet det blir.

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.