Carl Bronken

Fredric Aasbø tok 2. plass sammenlagt i Formula Drift 2014!

Etter en ufattelig spennende natt for oss nordmenn som fulgte Fredric kjempe seg gjennom Topp 32 helt til finalen, har nervene roet seg nok til at vi kan få en kort sak ut om dette. Formula Drift 2014 sies å være et av de mest spennende årene hittil, mye grunnet sinnsyk høy kvalitet fra alle teamene som har deltatt.

At sjåførene blir flinkere er det ingen tvil om, men samtidig er det helt tydelig at bilene blir bedre også. Du kan selv tenke deg, hvis du har et solid team bak ryggen med en flink sjåfør bak rattet og en bil som virkelig fungerer så vil resultatene bli gode. Tingen med 2014 er at det er utrolig mange som har fått det til å klaffe. Mindre kjente førere har kommet veldig langt i serien. Mange veldig godt profilerte sjåfører har falt ut tidligere enn hva man skulle forvente. Mens Fredric, han har kjørt veldig bra i hele år. Med en 1. plass tidligere i Texas, og generelt høye plasseringer kom det hele ned til siste runden nå i helgen hvor (før kval/finaler begynte) det kun skilte 26 poeng mellom ledende Chris Forsberg og Fredric Aasbø. For at Aasbø skulle ta 1. plass måtte han komme seg med helt til siste finalerunde.

Runde 7 – Final Fight – ble kjørt på Irwindale Speedway. Dette er siste gang Formula Drift skal kjøres på denne banen (også kjent som House of Drift) slik vi kjenner banen i dag. Irwindale Speedway er mest kjent (for oss) for å være en vesentlig stor del av populæriseringen av drifting i USA og kanskje i hele verden. Banen har blitt solgt til Lindom Company. Nye eieren sier at banen kjøres slik den alltid har vært ut 2014. I 2015 skal banen bygges om ettersom hva tidligere meldinger tyder på. Informasjon om nøyaktig hva som skal skje her skal publiseres når info er klart.

Siden finalene ble kjørt på denne banen, ble klokkeslettene for vi som streamet siste runden ganske tunge. Finalene begynte ikke før i dag tidlig (rundt 05:30). Likevel har veldig mange nordmenn satt vekkerklokkene sine til å ringe så man fikk med seg siste runden live i stedet for å holde seg oppdatert via f.eks Facebook. Dette forstår vi!

How it went down

Nå skal du høre hva som skjedde. Det hele var ufattelig spennende.

Aasbø slo ut bil etter bil helt til han kom til topp 4. Her møtte han Chris Forsberg som var ledende i mesterskapet. Til alles fornøyelse slo Aasbø han i denne runden, som nå betydde at Aasbø skulle kjøre mot Daigo Saito i finalen. Her snakker vi de to siste bilene! Dessverre var Daigo litt for sterk og slo ut Fredric. Dette var avgjørende for Aasbø for at han skulle ta 1. plass i mesterskapet. Chris Forsberg vant Formula Drift 2014 som er selvfølgelig velfortjent og vi gratulerer han! Vi håpet på at Fredric Aasbø skulle ta seieren da han på alle mulige måter fortjener det etter så mye ufattelig rå kjemping. Likevel er 2. plass i FD 2014 en helt utrolig plassering, noe han og hans team må være utrolig stolte av. Vi tror at sjåførene i Formula Drift 2015 skal virkelig være nervøse for hva Fredric kommer med neste år. Vi gleder oss!

Du skulle tro at sesongen nå er over for Fredric og at han vender nesen hjem til kalde Norge. Neida, han skal kjøre neste helg også i Sydney, Australia i forbindelse med den Asiatiske Formula Drift serien. Døgnet til Fredric har helt klart mer enn 24 timer. Kanskje han utnytter tidssone forskjellene til å få unna mer arbeid enn hva som fysisk er mulig?

Kenneth Moen

Vi har selvfølgelig ikke glemt Kenneth Moen. Kenneth har i 2014 virkelig imponert da han endelig fikk en bil som faktisk fungerte. Dessverre gikk han i veggen under Topp 32 og FD 2014 var nå over for Moen. Men ikke glem at han har kjørt utrolig bra i år, så han endte derfor opp på en 6. plass sammenlagt. Dette er helt rått! Vi har altså to nordmenn som hevder seg blant de beste drifting sjåførene i verden.

2015 serien kommer til å bli helt rått. Tenk om vi får to nordmenn på pallen?

Stigen Runde 7 Formula Drift 2014

top-32

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.