Kræsje så stikke av? Skjerpings!

Nå er vi inne i den tiden av året hvor de fleste parkeringsbulkene forekommer. En utrolig unødvendig skade på bil som virkelig kan bli kostbart, særlig når synderen stikker av uten å legge fra seg kontaktinformasjon.

Parkeringsbulker kan være ren uflaks, en skade som fint kan fikses så lenge vedkommende er ærlig. Legg igjen en lapp med kontaktinformasjon, eller søk opp registreringsnummeret på bilen du har truffet og kontakt eieren. Det er ikke verre, og de aller fleste blir ikke sur om man blir kontaktet. Det er surt, men sånt skjer.

Det triste er at godt over halvparten av slike ulykker blir ikke meldt ifra. Man kjører på en bil, ser litt rundt seg for å se at ingen så det, så stikker man. Dette er utrolig feigt. Hvorfor skal denne personen måtte betale for ditt uhell. Man eier ikke samvittighet om man gjør sånt.

Vi har selv opplevd dette nå rett før jul da vi har hatt våre biltester. Da vår bil har stått i flere dager på parkering i mens vi har testet bil, har en eller annen person kjørt på siden av vår bil og bulket opp framskjerm og døren. Dette er en skade som ikke blir gratis å rette, som mest sannsynlig betyr at døren må erstattes. Her har altså vedkommende stukket uten å legge igjen kontaktinformasjon. Feigt!

Så en oppfordring til alle er; om du er uheldig, vær så snill – si ifra. Det er flaut, men ufarlig. Uhell skjer, men da må du også ta ansvar for det.

Folk bulker for over 740 millioner kroner i året!

I 2014 var det over 81.500 uhell i forbindelse med rygging og påkjørsel av parkert kjøretøy. Mange av disse stikker av.

Skader som gjelder rygging og påkjørt parkert kjøretøy økte fra 658 millioner kroner i 2013, en økning på 80 millioner kroner til 2014 i følge FNO.

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.