Kwizoo.com

Liten oppfordring til dere i mørket

Vi er i mørke tider nå, men sola har snudd. Likevel er det tidlig mørkt en stund fremover, spesielt nå med skyer og en del nedbør. Vi kjører veldig mye i løpet av et år, og ser mye på veien. Her er en liten oppfordring.

Dette rettes kun til de det gjelder.

Bruk nærlys!

Det er utrolig hvor mange vi ser på veien som kjører rundt med bare parklys hvor det er helt mørkt. Selv med gatebelysning er det ikke nok, spesielt om det snør eller regner. Ved flere tilfeller har vi ikke sett møtende kjøretøy før den er svært nærme rett og slett fordi den kjører uten lys eller kun på parklys. Det er påbudt med nærlys når det er mørkt, så vennlig bruk de!

Vi sier dette ikke for å være paragrafryttere eller sure eldre karer, men fordi det er skummelt og kan resultere i alvorlige ulykker. Ingen av oss vil at noen skal bli skadd i trafikken gjør vi vel?

Bruk refleks!

Så en oppfordring til de av dere som er så flinke at dere går masse. Å holde seg i bevegelse er en kjempe bra ting, all kudos til deg for det. Men skal du gå ute på kvelden i mørket, vær så snill bruk refleks. Her er vi tilbake på det vi nevner over om parklys, nemlig det at du blir mindre synlig eller helt usynlig. Særlig når det er nedbør.

Mange ganger hvor det ikke er gangsti, møter vi på folk som går omtrent helt svartkledd ute i veien. Hvor lett tror du vi billister kan seg deg langs veien i mørket om du omtrent kler deg som en skygge.

Vi vil ikke bli drapsmenn, vi vil ikke skade noen. Om du går sånn, skal det omtrent ingenting til for at en uheldig billist treffer deg langs veien og skader eller i verstefall dreper deg.

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.