Tesla

Nye Tesla Roadster – Ble elektrisk kult nå?

El-biler har vært en del av den normale bil verden (i det minste her i Norge) i noen år nå. Tesla er kanskje den mest kjente i markedet, og har teknologi som tillater prestasjoner utenom det vanlige. Nå har de ut av det blå avduket nye Tesla Roadster som skal komme i 2020. Denne må du se.

Vi syns at Tesla bestandig har laget veldig fine biler, gjerne kule også. De lager ikke en kjedelig firkantet elektrisk bil som kun er bra for miljøet og kun skal få deg fra A til B. De vil at den elektriske bilen skal være morsommere å kjøre enn bensin/diesel biler, den skal være sprekere, mer komfortabel, billigere – det skal være moten.

Elon Musk er godt kjent for å tenke nye veier, og Tesla er like der. Her ser du nye Tesla Roadster. Dette er den nye versjonen av den aller første bilen til Tesla. Den er tøff, sportslig og moderne. Men det er tallene Tesla oppgir som virkelig er direkte imponerende. Er tallene sanne? Er det realistisk?

10.000Nm!

Jepp, Tesla sier at nye Tesla Roadster vil ha 10.000Nm. Til sammenligning har en Bugatti Chiron ca. 2.000Nm. Vi vet ikke hvor mange hestekrefter motorene leverer, men hold på hatten – her kommer det flere tall.

0-100km/t (ish – egentlig 96.5km/t) vil Roadster klare på 1.9 (!!!) sekunder. Det vil si den første produksjonsbilen i verden som klarer 0-100 på under 2 sekunder. La det være sagt, disse tallene er på den mest ekstreme utgaven Tesla vil lage av nye Roadster. Forresten, kvart mila sies å være på under 9 sekunder.

Lang rekkevidde

Tesla lover at den råeste Roadster vil ha en rekkevidde på ca. 1.000km. Det på motorvei hastigheter, altså ved vanlig kjøring. Husk at disse tallene Tesla kommer ut med har de allerede klart på sine prototype biler.

Skulle disse tallene være realistiske, betyr det at du klarer en tur fra Oslo til Mo i Rana på en eneste lading.

Tesla/Handout via REUTERS

Pris?

Det er nok for tidlig til å vite sikkert hva bilen skal koste, særlig her i Norge. Men det er estimert at bilen vil koste ca. 200.000 dollar, altså rundt 1.6 millioner kroner etter dagens kurs. Hvis du vil reservere en, må du punge ut med 50.000 dollar. Da vil du få bilen i 2020.

Vi antar at interiøret vil bli drastisk endret før bilen en dag blir satt i produksjon. Men det vi ser at bilen tyder på at den (i det minste) vil bli en skikkelig lekker bil. Hvem vet, kanskje Tesla Bjørn har bestilt en?

Det er tøft at slike prosjekter blir satt i gang – selv om vi aller helst vil se en rekkesekser med en overdrevent stor turbo.

Kilde: ITavisen / Slashgear

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.