Carl Bronken

Ung2020 Autoslalom på Herkules Kjøpesenter

30. September arrangerte Ung2020 en informasjonsdag/autoslalom på taket til Herkules Kjøpesenter i Skien. Her fikk du informasjon om hva de driver med, men også muligheten til å kjøre en liten autoslalom løype med enten biler de disponerte eller egne biler.

 

Personskadeforbundet LTN Telemark og KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) Ungdom 2020 et ungdoms samarbeid for en bedre bilist. Du får mulighet til å trene og lære og mestre bilen din.

Dette er et meget godt tiltak, særlig for unge som ikke har så mye erfaring fra trafikken enda. Veien kan være en skummel plass, det handler ikke kun om din egen kjøring men andres også. Derfor syns vi slike tiltak er utrolig bra. Det eneste som er dumt er at ikke mange nok møter opp på slikt. Dette var uansett en morsom kveld.

IMG_9813
Det er ikke kun «vanlige» sjåfører som syns dette var moro å prøve seg på. Dette er Lina Marie Holt som kjører Rallycross.
IMG_9819
En flott Nissan 200sx s14 tok seg en tur rundt løypen. Det er kanskje ikke så mye fart og røyk på en løype som dette, men du lærer deg å beherske bilen din mye bedre etter slik trening.
IMG_9827
Ung2020 har jo selvfølgelig ungdommen som hoved satsing.
IMG_9830
En ganske tøff BMW 5-serie prøvde seg litt rundt. Dette er ikke vanlig autoslalom, det er nok mer ferdighetskjøring. Likevel lærer du mye.
IMG_9832
Arrangørene syns dette er veldig moro at så mange ville prøve seg. Bilene Ung2020 disponerte ble brukt hyppig utover kvelden.
IMG_9834
Et utrolig godt tiltak. Støtt dem ved å følge dem på Facebook. Søk etter Ung2020.
IMG_9843
I tillegg til kjøring, var det også gratis mat og drikke. Du fikk prøve «ståhjulinger», el sykler osv.
IMG_9847
Det var nok en del som lurte på hva som skjedde på taket. Ingen vanlig dag på parkeringsplassen.
IMG_9850
HC Racing Team hadde en liten stand hvor deriblant deres MERCEDES-BENZ CLS 55 AMG stod stilt ut.
IMG_9852
Andre Olsen sin Nissan Skyline stod stilt ut en periode midt i løypen sammen med Bilsalongen sin Mini Cooper S (som vi testet samme kveld).
IMG_9862
2 liters turbomatet motor på 192 hestekrefter på en så liten bil, det er faktisk veldig morsomt.
IMG_9872
Solen går ned men bilene går like aktivt. Her ser du en hybrid fra Funnemark.
IMG_9903
Alle som prøvde ståhjulingene så ut til å ha det veldig morsomt også.
IMG_9918
Lina Marie og hennes venninne kjørte Mini Cooperen til Hurtigruta Carglass aktivt.
IMG_9924
Runde på runde helt til noen andre ville prøve.
IMG_9937
Tro det eller ei, det å plassere hjulet over en planke som dette uten å skli av er ikke så lett som folk tror. Flere fikk det ikke til. Derfor er denne treningen veldig lur.
IMG_9958
Etterhvert som mørket kom sigende innpå oss, ville Andre kjøre sin Skyline. Dessverre var det ikke mulighet for en liten drifting oppvisning grunnet underlaget på taket, men likevel fikk han testet seg selv litt. Å kjøre trang kjøring som dette med en driftebil er ikke bare bare.
IMG_9970
Arrangørene kom aktivt bort til alle som prøvde med gode råd om hvordan de eventuelt må kjøre annerledes.
IMG_0051
Like før kvelden var ferdig, prøvde Andre Olsen vår Nissan 200sx s14a et par runder. Takk for reklamen, Andre!

Slike arrangement anbefaler vi alle å reise på. Vis støtte, møt opp! Til syvende sist jobber de for at du skal være en tryggere sjåfør.

Ung2020 nevnte at de ønsker å få til kjøring på isen til vinteren. Da forventer vi å se dere alle der med bilene deres.

Meget godt tiltak!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.