Carl Bronken

3-timers Bilcross løp på vinteren

I går (Lørdag 5. Mars) tok vi turen til Grenland Motorsport Senter for årets første arrangement. Dette var da et 3-timers bilcross løp på vinteren, som ettersom vi vet er første gang det arrangeres på denne banen. Et 3-timers løp er en konkurranse hvor du skal klare så mange runder som mulig, hvor hver bil skal ha tre sjåfører som kjører minst 30 minutter hver.

Vi skrev tidligere om at vintersesongen for oss var nå over, i og med at været så ut til å snu seg mot våren. Men de siste dagene har motbevist teorien vår om at våren er rundt hjørnet, og da ble det til nok et arrangement på snøen. Denne gang var det et 3-timers bilcross løp som ble arrangert på Grenland Motorsport Senter på snøen. Dette er overhodet ikke vanlig der oppe, og vi gledet oss til å se et slikt løp på glatt underlag.

Du skal altså klare så mange runder som mulig på disse tre timene, hvor hver bil må ha tre sjåfører og hver av de må kjøre minimum 30 minutter. Slike løp betyr ofte at det ikke blir like mye kniving mellom bilene i og med at du ikke skal komme først rundt banen, men samtidig er disse bilene overhodet ikke laget til å kjøre så lenge av gangen.

Det var 18 biler som stilte til start, og de aller fleste fullførte. Dette var i regi av NMK Grenland.

2Q8A2571

En god variasjon av bilcross biler stod klare på startlinjen. Det er rullende start fordi det er så mange biler.

2Q8A2573

Flere av sjåførene har ikke veldig mye erfaring fra bilcross løp, så dette er noe som kan gå begge veier.

2Q8A2579

Etter kun en runde gikk det galt for noen. Hver gang en bil eksempelvis setter seg fast i snøen, kommer rescuebilen ut og leder feltet. Bilene må rolig kjøre etter mens en annen bil drar bilen opp på banen.

2Q8A2582

Det var denne Golfen som var første offer for banen. Etter kun en runde.

2Q8A2591

Det var ikke så mye snø på banen som vi forventet, men det var tydelig glatt. Med andre ord, svært krevende forhold å håndtere i tre timer.

2Q8A2600

Morgan Riis fra NMK Grenland startet med å kjøre denne nybygde Golfen. Den skulle ikke være bulkfri etter dagens arrangement, noe som stemte greit.

2Q8A2633

Av og til fikk vi se noen spektakulære utforkjøringer. Dessverre betydde dette omtrent hver eneste gang at rescuebil måtte komme ut.

2Q8A2644

Ser ut som en Civic med bakhjulstrekk ikke sant? Vel, det er ikke bakhjulstrekk. Jepp, så glatt er det.

2Q8A2651

På øvre delen av banen var det sjikane for å holde farten nede. Her ble det mye kniving og knuffing fordi det ikke er plass til mer enn èn bil gjennom av gangen.

2Q8A2655

Ikke at alle tenkte så mye på dette.

2Q8A2663

Selv på de større delene av banen ble det en del knuffing mellom svingene for å få best mulig spor.

2Q8A2700

Som du ser begynner bilene å få en god del synlig skade av å kjøre så mange runder som de gjør.

2Q8A2730

Denne forbikjøringen var temmelig risky. Men det gikk!

2Q8A2742

Vel, det gikk ikke så fra for Volvoen når han kom til nedre del av banen. Han satt seg fast, og for å toppe det hele ble eksosanlegget ødelagt når den ble løftet ut av snøen.

2Q8A2755

Denne eldre Golf MK2 fikk noen luftige svev over hoppet. De fleste fikk ikke nok fart på toppen til å klare hoppet, men denne lille lette bilen fikk det fint til.

2Q8A2762

I skogen på andre siden av banen satt det noen som grillet og koste seg under løp. Det er sånn det skal være.

2Q8A2764

Det nærmer seg 3 timers merket, og sjåførene presser hardere og hardere for å få et par ekstra runder under beltet.

2Q8A2777

Det begynte å gå temmelig fort!

2Q8A2792

For noen gikk det litt for fort. Men det var veldig spennende å se på.

Vi gleder oss til sesongen starter, og er klare for sol, varme og action.

Resultater

scan10007

Teamet som vant (Team GF Motorsport) rakk 104 runder på tre timer. På sommeren klarer bilene ca. 130 runder. Det vil si at dette teamet virkelig har kjørt effektivt! Gratulerer til alle som deltok for et flott løp, og til arrangør for et godt arrangert løp.

NB: Team merket «UPL» deltok på løpet,men utenfor premielista pga. fører(e) med engangslisens eller debutanter.

Du kan følge Grenland Motorsport Senter på Facebook for å holde deg oppdatert om hvilke arrangement som foregår der oppe til en hver tid. Det er litt stille på denne tiden av året, men før du vet ordet av det har sesongen satt i gang for fult. Sjekk dem ut!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.