Auto Show – Deilig å være norsk i Danmark!

Som du ofte hører folk si, det er deilig å være norsk i Danmark. Det av mange årsaker, eksempelvis prisen på diverse varer. Men i dette tilfellet er det at vi er på Auto Show 2019 i Odense. Danskene vet det å lage show. Vi besøkte Auto Show i 2017, og nå er vi tilbake igjen.

Etter at Boosted Magazine og Auto Show sørget for at vi fikk booket rom på Odense Congress Hotell, satte vi oss i leiebilen fra Skien og rett til Larvik. Vi kjører ombord Colorline Superspeed til Hirtshals, slenger bilen i gir der borte og kjører raskt gjennom landet for å ankomme Odense i levelig tid. Vi ankommer ca. 00:30, akkurat litt for sent til å se hallen før åpningen.

Mange har tatt turen i år, både av sjåfører og utstillere. Showet er mye større nå enn sist vi besøkte dem. Dette er Danmarks største bil messe, denne gang med en del forhandler utstillere. Vi så alt fra praktiske nye biler til sinnsyke 1.400hk VW Polo.

Når du kjører noe som dette, ja da skal du bli sett. Kermit the frog amcar, yes!

Du kan jo selvfølgelig ikke ha en E30 cab uten en V8 under panseret? Ikke nok med en diger motor, her snakker vi også kompressor. Tipper at denne lille tassen er ganske leken om mulighetene byr seg.

Guttedrøm? Pensjonist drøm? Drøm for alle det her, uten tvil!

Biltema sponser arenaen på utsiden, som er døpt Biltema Live Arena på showet. Biltema viste også frem flere av sine varer, som du selvsagt kunne kjøpe på stedet.

Biltema selger noe som heter Quick Jack, som er de hydrauliske løftebukkene du ser denne Civic står på. Genialt for hobby mekanikere, syns du ikke?

Det var mange biler med unike wrap vist frem også. Hvis du er avhengig av et speil for å sørge for at sminken eller sveisen er som den skal, har denne BMW den perfekte folien.

Noe du ser mye av i Danmark er biler som har dratt stilen sin helt ut. Her er det ikke den detalj som ikke er rørt. Ganske sprøtt å se hvor mye tid som er lagt inn her. Tipper fruen ikke er fult så fornøyd kanskje?

Tesla er det faktisk ikke så sinnsykt mange av på veiene i Danmark som vi kunne se, men det var likevel et par tøffe Tesla Roadster stilt ut på showet. Utrolig hva litt farger og felger kan gjøre med en bil.

Kanskje en av de mest unike bilene vi så, en Zenvo TSR-S. Dette er en dansk superbil, rett og slett. De har ikke holdt tilbake på kartofler og karbonfiber her! Motoren er en 5,8 liters V8 med to kompressorer. Den yter nesten 1.200 hestekrefter. Det gir tall som 0-100 på 2,8 sekunder og 0-200 på 6,8 sekunder.

Renntech viste frem et par av sine biler. En GTR med litt Renntech magi gir nok en ganske unik opplevelse på veiene – og på banen.

Selv en Ford Ka er den type bil som blir modifisert her nede. Sprøtt!

Du finner garantert en bil som er midt i blinken for deg. Det vil ta alt for lang tid å vise frem absolutt alt i form av bilder, men tro oss – du må reise hit i August 2020!

Husker du vi nevnte en Polo med 1.400 hestekrefter? Her er den. Vi har ikke ord, dette er bare helt sprøtt på alle nivåer. Hvordan en gang kjøre noe sånt?

Hayabusa Turbo med 280 hestekrefter. Oh yes, sykkelen som vil få en hver bil person til å vurdere bytte til to hjul.

Nye Toyota Supra A90, en veldig morsom bil å kjøre som du vil kunne lese om i vår test av Supra A90. Vi var så heldig å få låne en A90 fra Toyota Norge en uke for testing. Se våre tanker rundt bilen her.

Vil du være mafia? Kjøp en Daimler XJ40, sleng på luftunderstell og noen fete felger så er du i boks.

Det ser jo helt sykt ut!

Nye Honda NSX besøkte showet på søndag helt fra Tyskland. En bil vi har gledet oss lenge til å se i virkeligheten. Den skuffer ikke.

Jeep med V8 og kompressor. Nå begynner vi å snakke et språk vi forstår.

Hva er et bil show uten en skikkelig Supra. Jocks (blant flere) viser frem skikkelig bil.

Forsvaret har stand på showet, og i forbindelse med dette gjorde to F-16 et par flyby over arenaen. Motorene i disse har tilsvarende litt over 100.000 hestekrefter.

Radiostyrte kjøretøy er alltid å se på arrangement som dette. Det utrolige er hvor mye disse bilene faktisk koster. Men moro, det er det.

En Citroen BX 16v GTI er ikke en bil vi hadde forventet å se – noe sted. Men denne var virkelig veldig strøken.

Heller ikke et vanlig syn er en stanced Ford Sierra. Denne var virkelig veldig kul.

Biltema Live Arena

Veldig mye mennesker samlet seg ute hver gang det ble kjørt show på Biltema Live Arena. Selv med mye regn til tider var tribunene fulle.

Noe flere og flere sjåfører gjør for tiden er å dele ut autografkort. Mange syns det er veldig stas å få dette signert av deres favoritt sjåfører.

Du vet når de sier «det er moro for ungene»? Vel, det er så definitivt det. I bilen til Andre Olsen fikk alle muligheten til å sette seg inn, ta på seg hjelm og ta et par bilder og se seg rundt. Denne litte guttungen syns det var kjempe staselig å få sitte her inne.

Han satt der så lenge at han rakk å vokse opp. Veldig moro å se folk nyte noe så enkelt som å bare sitte i en bil.

Black Smoke Racing er vel et av de mer kjente drifting team, særlig med tanke på at de ikke kjører racefuel men god gammeldags anti MDG diesel. Han skrur i kjent stil, med sneipen hengende ut av munnen.

Petter Elnes var tilstede med sin nyere BMW drifting bil. Vi døper han om til Petter «antilag» Elnes heretter. Du vil forstå når vi legger ut film herfra.

Mazhar Iqbal var også her med sin sinnsyke 1000+ hestekrefters Audi RS4. Dette er en bil vi må fortelle deg mer om i en dedikert artikkel, fordi her er det gjort mer enn å «bare» tune motor.

Det ble kjørt oppvisning i mange forskjellige grener innenfor motorsporten. Her ser du gocart gutta er utpå. De hadde tidvis veldig krevende forhold å kjøre i, særlig da det regnet.

Så har du disse små motorsykkel bilene, altså biler med MC motor. Disse ser utrolig gøy ut å kjøre, særlig når de tar piruetter.

Denne lille lette bilen har faktisk en stor V8 foran. Å slite med feste er det minste vi kan nevne på når det gjelder denne. Men igjen, ser veldig moro ut å kjøre.

En bakhjulstrekker Polo leker seg ute på banen. Lyden var nesten øredøvende, men vi tipper at dette er en veldig morsom bil å presse rundt banen.

Petter «antilag» Elnes vil ikke ha med seg for mye vekt hjem til Norge så han konverterer dekkene sine fra 40 profil til 30 på showet. Dette til publikums store fornøyelse.

Andre Olsen makser vinkelen på sin Hyundai Veloster. I Danmark får han lov til å kjøre med sin såkalte party eksos, så dette smeller skikkelig. Dette var faktisk bilen som lagde mest lyd på Biltema Live Arena. Veldig moro! Men dessverre informerer våre fotografer som mistanke om tidlig hørselstap. Du skylder oss en, Andre!

Etterhvert blir det kjørt mer show med to biler av gangen. Her ser du Olsen og Black Smoke Racing leker seg ute på banen.

Nissan 350z drifting bil er veldig normalt i mange land, men ikke i Norge. Det er gøy å se disse bilene bli brukt slik Fast & Furious mener du skal bruke de.

Samme sving, helt annen bil. Se hvor enkelt Mazhar klarer å kjøre sin quattro akkurat som rwd gutta kjører. Tenk hvor mye han må jobbe med for å få en lignende linje. Det er helt utrolig.

BMW V8 turbo er ikke å klage på. Denne bråker, den smeller, den røyker. Alt som skal til for å få et klappende publikum.

Det ble vist frem en Audi RS3 løps bil ute på banen. Ikke akkurat riktig type bane for en slik bil å vise seg frem på, men du forstår poenget at den er lagd for racing.

Publikum ser på kjøring gjennom hele helgen. Kameraer, telefoner og viftende hender dominerer tribunene hver gang bilene lager show for dem.

Til og med Captain Jack viste seg frem her ute. Det er noe ekstra skummelt med å se noe sånt kjøre direkte mot deg.

Denne lille Citroen Saxo dro håndbrekket i hver sving og hadde det gøy. Skal ikke mer til!

Så har vi Lasse Erik «turtallssperre» Nielsen som virkelig brukte sin Skyline hardt ute på arenaen.

Selv med regn kunne disse dyktige sjåførene presse bilene sine hardt ute på banen. Vi blir like imponert over sjåførene, selv etter å ha fotografert sporten i 13 år.

Det Auto Show gjorde som vi likte godt var å legge til et par nye biler på showet på søndag. På den måten får du et litt annerledes show begge dager.

Når rescue team vlogger, da vet du at showet er bra. Selvfølgelig, vi vet da ikke om han er en del av teamet – men han står nå der. Det er hva man ser.

Kommer ikke helt over hvor morsomme disse små bilene er. Noen som vil la oss prøve en? Se for deg å kjøre noe sånt opp en veistrekning døpt «korketrekkeren» i Telemark. Wow!

Fytti saltpeter det er mye guffe i denne tyske familiebilen. Røyken ser nesten flytende ut!

Litt regn og vann skader ikke for showet, særlig med Black Smoke Racing. Kommer det ikke røyk fra dekka, kommer det heller opp av panseret. Kanskje ikke i dette bildet, men tro oss – det gjør det.

Selv på en relativt liten bane som dette klarer sjåførene å legge noen meget brede sladd gjennom traseen. Alltid like skummelt for oss fotografer å komme så tett innpå, men vi stoler på ferdighetene deres. Publikum derimot, de bare elsker dette.

Petter Elnes med sin absurde BMW lager røyk fra dekkene selv under våte forhold. Det gir deg en viss ide om hvor mye varme som dannes når han først presser den hellige høyre pedal i gulvet.

Koreanerne ville vært stolte. Andre Olsen og hans Hyundai lager alltid mye show, spesielt på baner som dette. Masse smell, fart og røyk – det setter i gang musklene i ansiktet til det positive.

Noe vi presse ofte glemmer å sette pris på er tiden som blir brukt på bilene i depot. Et bilde som dette viser hvor moro og interessant det er for publikum å komme tett på bilene etter og før kjøring. Husk, dette er ikke hverdagskost for folk flest. Veldig moro når sjåførene tar seg tid til å prate med publikum – og det var sjåførene flinke til her.

Det er faktisk nesten flere folk ute å titter på løpsbilene etter endt kjøring enn inne i selve hallene.

Det er tydelig at det var planlagt å bruke opp en del dekk denne helgen. Nok dekk fra alle sjåførene stod stablet rundt omkring.

Du ser hendene oppe i lufta med telefoner og kameraer hele tiden. Danmark er ikke så konservativ som Norge – i det minste når det kommer til publikum – så her klappes det og det hyles.

Så var det dette quattro greiene igjen da, magi som det ofte betegnes. Ukontrollerbart men likevel så perfekt kontrollert. Skills!

Tror vi nordmenn skal være stolte over hva de norske sjåførene leverte på Auto Show. For et show fra alle tre! Og selvsagt fra de danske sjåførene også. Alt i alt et helt rått show på alle måter!

Publikum var imponert både av kjøringen men selvsagt også utstillingen.

Du kan merke våre ord, det er absolutt noe til alle og en hver på Auto Show i Odense.

Virkelig noe for alle. Denne bilen er static, bare så det er sagt.

Den hellige gral for Porsche entusiaster kanskje? Dette er danmarks første og eneste Singer Porsche. Dette er en Porsche 911 som har fått magien til Singer Vehicle Design. Disse bilene begynner på 500 000 dollar og har blitt solgt for opp mot 1,8 millioner dollar.

Eller det nyeste fra Lamborghini, en Huracán EVO.

Du finner det her.

20.422 mennesker tok turen til Auto Show Denmark 2019, som igjen gjør det til Danmarks største bilshow.

Datoene for neste års Auto Show er allerede ute. Så hold av 15-16 August 2020, det er hit du skal reise.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.