Carl Bronken

Bilfolket inntar Notodden

Lørdag 31. Mai var det treff på Notodden. Hundrevis av mennesker hadde meldt sin ankomst via Facebook, noe som var synlig ved vår ankomst. Hundrevis av biler i alle klasser var å se overalt i Notodden sentrum med generelt veldig god stemning.

IMG_2379

Det er ingen nyhet at det ofte er biltreff og rånetreff på Notodden. Det har det vært i alle år. Men tiden forandrer seg, bilene forandrer seg og folket forandrer seg. Det er ikke like hyppige treff nå som tidligere, men kvaliteten på treffene føler vi har økt de siste årene.

Vi tok turen til Notodden for å være der et par timer for å se hva som er annerledes. Hvis du så en grønn VW Polo stereobil, så du oss.

IMG_2383

Mye av det folk forbinder med slike treff var fortsatt å se. Eksempelvis er det alltid noen som skal være litt uheldig med høyrefoten for så å lage blårøyk. Sånt skjer.

IMG_2386

Det dukket opp alle typer biler, til og med Sheriffen var å se på området.

IMG_2388

Noen bruker anledningen til å ha helgefesten ute på treffet.

IMG_2390

Så hva er annerledes?

IMG_2391

Selvom det kanskje høres dumt ut hittil, er faktisk atmosfæren og menneskene veldig hyggelig. Tilfeldige personer slår ann en prat. De spør om bilen din. Du blir ønsket velkommen, uansett hva du kjører.

IMG_2392

I tidligere år har det ikke vært uhørt at folk samler seg i grupper, basert på hva slags type bil du kjører. De dyrere bilene stod gjerne samlet, det samme gjorde de billigere bilene. Ofte ble personer med enten dyre eller billige biler stigmatisert som en viss type folkegruppe. Vi opplever ikke at dette er tilfellet lenger. Hvorfor?

IMG_2393

Fordi du kunne se en dønn strøken bil stå sammen med en mindre pen bil. Det er slik det skal være. Uansett hva du kjører, uansett hva du jobber med eller hvor du bor – bør du være ønsket velkommen inn i ÈN samlet gruppe.

IMG_2396

Treffet som var på Notodden i helgen var hyggelig og moro. Arrangøren har gjort en god jobb med å sørge for at tillatelser var i boks. Politiet visste om arrangementet. Alt så ut til å være veldig bra på stell.

Dessverre er det alltid personer som skal lage problemer, og dette vil man aldri slippe unna. Folk som reagerer på eksempelvis forsøpling må forstå at en arrangør kan ikke klare å holde kontroll over hver å enkelt person som dukker opp. Det vil alltid være noen som ikke tenker over hva de gjør.

IMG_2397

Noe vi syns var spesielt morsomt med dette treffet var variasjonen av kjøretøy som dukket opp. Hvor ofte ser du en traktor hvor absolutt alle vinduene er sotet komme rullende inn på parkeringsplassen i sentrum?

IMG_2398

For så å se sheriffen rulle opp bak en BMW med blå felger. Folk er kreative, det skal de ha!

IMG_2404

Dessverre hadde vi ikke tid til å være på treffet spesielt lenge, derfor har vi få bilder fra arrangementet.

Arrangøren hadde ordnet med stand hvor de solgte eksempelvis tøy. De hadde utstilling med ganske spesielle kjøretøy. Blant disse bilene stod en Chevrolet pickup med luftsenk, og så rett ved siden av stod denne spesielle Volvoen.

Et treff med masse mennesker, god stemning og masse bil er alltid moro.

Hvis du vil på et treff snart, har vi hørt rykter om et lignende treff i Bø førstkommende helg.

Takk for turen, takk for praten, takk for følget til dere som var på Notodden!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.