Bø, bass og bortvisning?

Ja, det er navnet på arrangementet vi besøkte i øvre Telemark. En pling og en plong på sosiale medier anbefalte oss å ta turen, så kursen ble satt til Bø en lørdags kveld. Kunne navnet til eventet leve opp til opplevelsen?

Vel, det var ikke mye bortvisning synlig når vi ankom «byen» rundt 21 tiden, men bass det kunne vi høre et lite stykke utenfor. Tja, kan vel tenkes at Gunnar og Ingvild i flyet på vei til Granca også kunne høre bassen. Turbulens kalles det.

Ved første øyekast kunne vi se at Bø lever opp til ryktet sitt om å dra inn variasjon. I alle år har treffene her oppe tiltrukket seg både folk og bil av alle sjangre. Det er noen år siden sist vi har besøkt Bø, men vi kan se at variasjonen er like fargerik nå som tidligere.

En annen ting er som før også. Nemlig at det er allmenn kjennskap at all drikke i Bø skal konsumeres fra plastikk kopper og termokopper. Gjerne med tegn til noe svimmelhet i gangen og et unaturlig bredt smil om ansiktet. Yes, tidene forandrer seg sent her oppe men det er jo en stor del av moroa! La alvoret sitte igjen hjemme, her skal man kose seg.

Så første regel er å slenge på seg finstasen, gjerne en Bø bunad slik som dette. Viktig å uttrykke hvorfor du er her, selv om du er gående.

Og siden Bøheringer er så flinke til å kjøre flere i samme bil, handler det om å også skaffe seg en sjåfør slik at passasjerene kan opprettholde tradisjonen om plast kopper og termokopper mens man trygt blir fraktet i en snittfart på 2.1km/t rundt i Bø sine flotte gater.

Ironien med dette kunstverket av et klistremerke er at der hvor Suburban ble produsert (denne i 1995), bor det flere mennesker enn i de fleste Norske byer. Så, hi hi? Uansett, takk for en varm velkomst!

I can’t see sh*t, but this sticker is awesome! Her vettu, her har vi et merke med betydning. Vi snakker enkle 6-7 hestekrefter mer og en økning av reaksjonstid på 1-2 sekunder. Dette er klasse! Fra spøk til eggeplomme, denne gjengen hadde det gøy og det er alt som betyr noe! Takk for litt av et danseshow!

Vi får beklage for litt lavere kvalitet på bildene våre enn vi skulle ønske å levere. Men det finnes visst nok ikke dagslys i Bø. Når det er sagt, premien til mest unike kjøretøy på fire hjul går til..?

Vi vet ikke hvem dette er, så vi kaller han for onkel Albert. Onkel Albert har tatt på seg den flotteste skjorta fra skapet, funnet så mye gjørme som mulig til å polere bilen med og tatt en Red «Full» fra bakerst i kjøleskapet for å ha en fin kveld ute med gutta.
I tillegg tar han frustrasjonen sin utover døra på bilen, med å gjøre som Akon ville sagt – «smack that».

Ikke alt vaskes med gjørme. Denne nydelige Ford Focus RS har fått påkostet seg såpe. Såpe altså! Ikke verst, men kanskje lurest. Nydelig bil, og hvis du kjenner til motoren så vet du like godt som oss hvor god lyd denne lager.

Party in the USA! Her er alle strålende fornøyd, kanskje bortsett fra sjåføren. Premien til bilen med høyeste anlegg går til denne gjengen. Det er mulig at sponsor klistremerkene har falt av bilen, men denne gjengen er i 2024 sponset av Rubicson Høreapparat.

Don’t give us that look, man! Alt vi gjør er å slenge en enorm linse mot deg. God musikk, gratis trening og hygge. Man har det jo gøy på tur!

Å komme seg inn på Esso’n denne kvelden var omtrent like umulig som å forklare en politiker sunn fornuft. Men enkelte var tidlig på’n for å sikre seg de beste plassene, rett og slett for å henge og sosialisere med den beste utsikten. Politiet og natteravnene sørget for at alt skulle gå som smurt hele kvelden, noe det gjorde for meste.

Når vi ser hvor mange som digger enorme klistremerker i bakrutene her i Bø, burde vi jo tatt med oss noen merker selv. Svidd clutch? Svidd trommehinne? Svidd forsterker? Pft, her var det jo merch å selge!

Peltoren er på jo! Forsvarlig ungdom i sitt naturlige habitat. Hørselvern, leopard dørtrekk og Powerade lett tilgjengelig. Kan ikke annet enn å anta at typa i baksetet driver å studerer til eksamen.

Neimen, er det selveste Glenn-Tore fra Rådebank som er ute å vandrer? Øøøøhh?

Det ble bra med folk utover kvelden, kanon oppmøte. Det er godt å se at dette miljøet lever sterkt som før. Det er også moro å se, som vi nevnte helt i starten, variasjonen av biler og folk. Dette er et veldig inkluderende miljø, som gir innpass hos de fleste.

Det går ikke spesielt fort rundt i Bø sine gater denne kvelden, men bensinforbruket er likevel på et topp. Jevnlige besøk innom stasjonen for litt mat, en tissepause og litt drikke for bilen – det er et krav. Sosialisering på høyt nivå og generelt hyggelig stemning. Godt lockdown er fortid!

Litt for alle. Noe vi merker i Bø som kanskje er noe ulikt fra typiske andre tettsteder og byer i Norge er at alle liker slike treff. Vi la merke til folk i absolutt alle aldre var ute å glanet på alle de flotte bilene. Barn og besteforeldr – ja, det er en del av kulturen her oppe.

Vi snakker amcar, pickup, japsebiler, tyske biler, el biler. Absolutt alt du kan tenke deg med motor, det så vi kjøre rundt. Vel, vi så kanskje ikke superbiler eller tanks kjøre her, men ikke langt unna.

Jøss, kjendiser på plass jo! Første Gir, gutta som har en unik fortellermåte på sine medier. Lada-di-da ute å presser runder, det er hyggelig da! Snart skal (om vi ikke har misforstått) denne gjengen og denne bilen på roadtrip rundt i hele landet.

Det er svært sjeldent å se, men her er en ekte Audi A4 Boeing edition. Vanligvis har vi kun sett disse på flyplasser og i luften, men hey – jaggu en i Bø også!

Klasse det her vettu, klasse. Vi blir litt bortskjemt med alt av bil vi får oppleve rundt omkring men det er faktisk veldig moro å se så mye forskjellig på ett sted.

Plutselig så kommer det en Mitsubishi 3000GT i gata. Ikke den største «cult-bilen» men du skal ikke undervurdere disse. Det var en gang at de her kunne kjøre fra mye, særlig om du hadde VR4 utgaven.

Felger, farge og glassfiber kan gjøre mye med en bil. Tøff Merce her altså.

Når klokka fortsatte å peke mot søndag, var det på tide å gjøre som cowboy-Lars – nemlig å tusle ut av eksos lukta og sette kursen hjemover.

De par timene vi har her oppe fikk vi se veldig mye tøffe biler, unike personer og til og med blide politibetjenter. Vi fikk også møtt noen av dere som følger oss, som er veldig hyggelig!

Om du liker dekningen vi leverer, hadde vi satt pris på om du kanskje vil sjekke ut vår nettbutikk Sviddgummi.shop. Her selger vi Sviddgummi merch og satser på et voksende sortiment i tiden fremover. Alle salg der går til driften av Sviddgummi som også lar oss dekke flere arrangementer.

Takk for lesingen! Håper du deler innlegget om du så noe du likte!

Skrevet av Carl Bronken og Erica Kristiansen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.