Brr, vi var på Gatebil On Ice 2014

Gatebil On Ice er årets første Gatebil arrangement. Det hele ble arrangert 25. Januar, som nok en gang betydde at vekkerklokka måtte stå på grytidlig for å være på plass tidsnok. Her er vår tur til Gatebil On Ice i tekst og bilder.

Hittil i år har vi ikke hatt flaks med været. Det snødde, og vinteren har vært treg med å komme i gang. Dette resulterer i generelt dårlige forhold på isbanene på Sør/Øst-landet hittil i år. Men la ikke litt dårlig is stoppe galskapet!

Vi ble med Psycho-Tuning med deres nye BMW E30 M3. Bilen er avbildet lenger ned, og det kommer en artikkel om denne bilen senere.

IMG_5242

Turen opp til Sigdal gikk som hver gang – stå tidlig opp, sette seg i bilen, huske alt kamerautstyr, en kopp kaffe og kjøre strake veien. Hva er bedre enn å våkne til at du vet du skal se på fete biler bli brukt som det er ingen i morgen.

IMG_5247

Vi ankommer Sigdal, blir vist til vår plass og laster ut M3en. Som alltid, gikk vi en liten runde for å se på hva som skulle brukes på isen. Det er like overraskende hver gang hva folk tør å bruke i slike forhold.

IMG_5249

Det er mange kreative mennesker der ute også, f.eks denne BMW E46 M3 med en «ethanol» E46 merke på siderutene.

IMG_5251

Erik Nyhus i teamet er den heldige nye eieren. Dette var første gang teamet prøver BMWen. Den ble handlet to dager før Gatebil On Ice som en isbil, men det ble raskt konstantert at bilen kommer til å fungere godt på sommeren også. Med 323 suge-hestekrefter, bør denne orke å både kjøre raskt og produsere tonnevis av røyk.

IMG_5264

Det tok ikke lange tiden før Fredric Aasbø var å se ute på banen. Vi møtte han på veien inn til området, hvor han – som den utrolig hyggelige mannen han er – smiler og vinker hei til oss. En mer jordnær kjendis som Fredric kan du lete lenge etter.

Bilen hans fungerte ganske godt så det ut til, selv om bilen ikke rakk å bli mappet etter montering av nytt datasprut. Dessverre traff Fredric feil spor i banen senere på dagen, som resulterte i noen ødelagte fangere og trøbbel med motor. Likevel fikk han kjørt masse!

IMG_5274

Denne Evoen er vi stort sett på alle arrangement vi reiser til. Hver gang blir den meget godt brukt. Vår konklusjon er enten at bilen er ekstremt godt bygget, eller at eier bruker mye tid på å bygge motor mellom hvert arrangement. Uansett er denne rå i våre øyer.

IMG_5303

Denne gamle Chevyen var absolutt ikke det vi ventet å se på banen. Ved første glimt antok vi at den ikke ville gå særlig bra, hvertfall ikke ligge sidelengs. Der tok vi grundig feil. Bilen gikk som bare det, med nok vinkel store deler av tiden.

IMG_5317

Gatebil Taxien var selvfølgelig å se på isen. Gutta bak Taxi teamet har ingen hemninger, bilen blir brukt – veldig godt brukt!

IMG_5343

Denne E34, en tidligere SS-P bil, fungerte fantastisk godt ute på isen. Mye fart, mye vinkel og (ikke så kult for fotografer som står i en yttersving) veldig mye snøføyk.

IMG_5362

Lars Kvissel fikk sin E30 klar. Denne har mer enn nok hestekrefter. Eneste justeringen han måtte til med denne dagen var å bytte plugger. Dessverre kjører han ikke for SS-P i år, men bilen ser jo utrolig bra ut clean!

IMG_5433

Nok en bil som vi ikke forventet å se – en Ford Shelby GT500. Utrolig kult gjort av eier å ta denne med ut på isen.

IMG_5894

Kenneth Alm var nok en gang på plass. Motoren tok kvelden på Ferdinand Ice Festival bare et par uker siden, men han satte sammen en ny motor med godt brukte deler – som utrolig nok holdt hele dagen. Det er alltid en god følelse å se han bruke sin Audi!

IMG_5859

Fredrik Sørlie hadde tatt sin Cressida ut av vinterdvale for å leke seg litt på isen. Utrolig hvor godt denne bilen fungerer, takket være kjøreferdigetene til Sørlie, og bannen bak bygget – David Riiber hos Underground Garage.

IMG_5822

Denne turbomata BMW E36 har vi aldri sett tidligere, men den gikk fælt. Enormt mye fart og vinkel til en hver tid, veldig imponerende.

IMG_5812

En skikkelig «evil» Evo som bestandig straffes. Det er noe med denne bilen som virkelig er iøyenfallende for oss.

IMG_5769

Ikke bare 4×4/RWD var å se ute på isen. To Peugeout var stadig ute på ispigg banen. Disse bilene går VELDIG fort rundt banen.

IMG_5647

Volvo 240 måtte selvfølgelig fremmes. Bilene fungerer godt, selvom de til tider trodde de var brøytebiler.

IMG_5524

Det samme gjelder Ford Sierra Cosworth. 1m på innsiden av brøytekanten, ingen problem.

IMG_5514

Trond Nordby fra Lillestrøm sin 1941 modell Chevrolet 4×4 ‘Ice Racer’ kåret Gatebil til den mest bøllete bilen på isen. Egenkonstruert rørramme med aksler fra Ford Explorer og 4-trins manuell girkasse, Chevy 350 small-block med Procharger kompressor og datasprut – fungerte den godt. Et noe uvanlig bygg å se i Norge.

IMG_5463

Psycho-Tuning konstanterte utover dagen at denne M3en var veldig moro å kjøre. Men en ting var sikkert – fjærene bak skulle byttes så fort bilen kom tilbake til verksted.

IMG_5715

Hygge Patruljen var selvfølgelig på plass på Gatebil On Ice. De er der for å spre hygge, noe vi syns de bestandig er flinke til. Dessverre så vi ikke noe til Puppepatruljen.

IMG_5961

I våre øyer – Kongen av foto – selveste Larry Chen fra Speedhunters hadde kommet til lille Sigdal for å oppleve hva vi gale Nordmenn gjør på vinteren. Han syns det var kaldt, men i intervju hos Gatebil – uttrykker han at det er veldig moro å være på plass.

IMG_6039

Bekkevold var på plass med sin «dieselbrakke». Mange tenker på Blacksmoke Racing når de ser denne bilen, men dette er Bekkevold sin baby.

IMG_6093

Larry Chen syns at denne Mazda 1200 var den kuleste bilen ute på isen denne dagen. Gatebil sier at dette er bilen som klokket flest runder ute på isen.

IMG_6114

S13 med hvite dekkvegger? Ja, det finner du på Gatebil. Men utrolig nok – det ser fett ut!

IMG_6172

Volvo med masse ekstra lys, ja – kanskje noe harry. Men om du vil bli lagt merke til på slike arrangement, er dette absolutt ingen dum vei å gå uten å måtte bruke tusenvis av kroner.

IMG_6194

Det var tydelig at flere tenkte slik.

IMG_6242

Og enda en. Ja, UFO lys på en Chevy.

IMG_6262

NA Supra fungerer meget godt på isen, uten tvil.

IMG_6045

Jøss, nok en Cressida? Ja, kanskje vi ser denne bli bygd om en dag?

IMG_6001

Baneforholdene i forhold til førerne var ikke bra. Vinteren har startet sent i år, som betyr dårlig is. I tillegg til mye snø har resultatet blitt tynnere is enn normalt og mye mykere is. Det betyr at ispigg dekkene sporer opp isen mye raskere enn ellers.

På/avkjøringsområdet var det verste. Her var det meter dype hull som både biler og Larry Chen fikk oppleve. Ikke farlig, men det betydde hyppig bergingsoppdrag til banepersonell.

Alt i alt, en veldig moro dag på isen.

Nå er det «bare» litt over fire måneder til Gatebil Våler!

PS: Se alle bildene våre fra Gatebil On Ice 2014 her.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.