Datsun kommer tilbake!

Nissans «billig» merke er bekreftet å komme tilbake på markedet i nær fremtid. Carlos Ghosn, Nissan/Renault-sjefen, noe som dukket opp som et rykte i Genève: Datsun skal gjenoppstå som bilmerke.

Ikke et ord om hvilken type biler og hvor de skulle bygges dukket opp, bortsett fra at dette skulle være rimelige modeller, kanskje først og fremst ment for utviklingsland.

Renault og Nissan har fabrikker både i India og Kina, og båndene til Autovaz i Russland blir stadig sterkere, så muligheter for å bygge dem har de mange steder.

De har jo også god erfaring med «billig»merker, Dacia er en rungende suksess, med 6 prosent driftsmargin, et resultat andre volummerker bare kan drømme om.

I Kina har de forøvrig nettopp lansert et eget bare-for-Kina merke som heter Venucia, en sterkt Nissan-preget bil.

Datsun er et av Japans eldste bilmerker med røtter tilbake til 1914. Merket er også en Japan-pioner på det norske markedet.

Allerede i 1960 ble det registrert 7 Datsun i Norge, året etter fem og så to og to. Først i 1964 satte det inn for alvor, da med 137 biler. Første gang merket rundet 1000 var i 1968 og året etter var det mer enn 3000.

Siden fabrikken som produserte het Nissan var det kanskje ikke unaturlig med et navnebytte. Den siste Datsun ble registrert i 1981. I hele perioden ble det solgt innpå 90.000 Datsun hos oss.

Alle Datsunene ble hetende Nissan fra 1982, så det merket kan feire 30 år i Norge i år.

Selvom Datsun var et billigmerke, kan det ikke nektes at eksempelvis Datsun 510 (som avbildet over) var en veldig tøff og rå bil!

Kilde: BilNorge.no

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.