Carl Bronken

For en dag på Right On treff

Som de fleste i Norge den siste uken har opplevd, er sommeren virkelig på plass. I dag er det 1. Juni, og det betyr Right On treff på Stevneplassen i Skien. Hvert år samles flere hundre biler på den store tomten like utenfor Skien sentrum for å vise seg frem og for å sosialisere seg med andre mennesker.

IMG_2412

Right On har i åresvis hatt treff på Stevneplassen i Skien. Det har stort sett vært på starten av sommeren som er den tiden disse glisene begynner å rulle ut av garasjene etter en lang vinterdvale.

IMG_2414

Været var i dag helt fantastisk. Rundt 25 varmegrader i skyggen, vindstille og sterk sol. Reelt var det nok godt over 30 varmegrader, som både er positivt og negativt. Mange vil nok velge en tur på vannet eller stranda fremfor biltreff men det var likevel godt over 100 biler på plass.

IMG_2423

Det vi liker godt med Right On, er at du finner biler av alle merker og alle sjanger. Ta denne Volvo 245 som eksempel. Den er strøken og gjennomført, men hva er spesielt med den? Jo, den har en 350 hestekrefters Corvette V8 godkjent under panseret. Den har rullet 120 000km med denne motoren de siste 20 årene.

IMG_2433

Det skal sies, undertegnende har ikke fantastisk god peiling på Amerikanske biler. Men man trenger ikke god innsikt i en bil for å se at den er fin.

IMG_2465

Blant alle disse Amerikanske bilene, fant vi en BMW E60 M5 med kompressor. Eieren syns tydeligvis ikke at 507 hestekrefter var nok, så ESS måtte til for å biffe opp guffen litt.

IMG_2485

Skikkelige Hot Rod/Rat Rod var selvfølgelig på plass, selvom de var på vei hjem når vi ankom treffet rundt 13:00.

IMG_2525

Custom motorsykkel kan vi alle sette pris på. Se på denne – for et kunstverk! Alle som bygger bil eller MC kan sette pris på innsatsen som har gått inn i denne sykkelen.

IMG_2527

Så var det til det uvanlige. Maskingevær, dukke og ingen frontrute. Ja, en bil stod stilt ut med alle nevnte punkter.

IMG_2550

Gamle Chevrolet Corvette er en nydelig bil, helt fantastisk. Se på interiøret! Hvordan kan du ikke nyte en tur i denne?

IMG_2564

Gamle biler har ofte mer personlighet enn nye. Se denne gamle pickupen. Den ser både vakker og tøff ut samtidig. Denne kombinasjonen får du rett og slett ikke på nye biler.

IMG_2567

Og ja, selvfølgelig måtte vi få med et bilde av «Pjokkens» VW Caravelle som er godkjent med 507 hestekrefter og har en toppfart på 245km/t. Ved et tastetrykk kan du øke effekten til 1105 hestekrefter. Hva toppfarten er da tør vi ikke å tenke på.

IMG_2568

Ford Capri – «Nordens Mustang» – som speakeren på treffet kalte det. Noe av det kuleste som ble laget på 80-tallet. Veldig moro å se at folk pusser disse opp. De fortjener å leve på veien!

IMG_2531

Det er godt å se at Tyskerne og Amerikanerne kan stå side om side. Her en god gammel Mercedes midt i USA klyngen.

IMG_2504

Igjen, USA og Tyskland. Chevrolet og Porsche.

IMG_2506

Kunstverk. Nok sagt!

IMG_2471

Chevrolet Camaro SS – noe av det kuleste vi ser av gamle Amerikanere.

IMG_2467

Så har du nye Chevrolet Camaro. Et av få nye versjoner av gamle klassikere som faktisk ser bra ut.

IMG_2456

Ser du nøye på eldre biler kontra nye, ser du mye mere detaljer og timer lagt i bilen enn i dag. Derfor har eldre biler personlighet.

IMG_2438

Ford Granada. Kan både forbindes som rånebil men også som kunstverk. Denne = kunstverk.

IMG_2432

Veldig få BMW fant veien hit. Egentlig, så vi vel kun denne. Men for en bil! BMW E46 M3 som er godt tatt vare på.

IMG_2445

Chevrolet…et eller annet. Beklager, vi vet ikke hva dette er annet enn at den har en Corvette motor!

IMG_2520

Det var ikke kun ren utstilling. Det var også premier å dele ut. Biler som skulle være med i denne dømmingen måtte opp til scenen hvor dommerne så over bilen.

IMG_2425

Mistubishi Evo. Rød. Mørke felger. Fantastisk!

IMG_2411

Det var flere VW på plass før vi kom, men det var tydelig at mange ville hjem for å nyte solen og kanskje en pils. Heldigvis stod denne meget flotte VW Golf MK1 GTI igjen når vi kom. Smeragd av en bil!

Right On har også treff i Seljord i Juli. Om du ikke fikk tatt turen til treffet i Skien i dag, anbefaler vi deg å reise til Seljord for å se mange flotte biler der oppe. Dette er et veldig hyggelig arrangement, med høy kvalitet over bilene. Det er meget hyggelig stemning og atmosfære over hele området når både venner, kjærester og familier tar turen sammen med sine to og firehjulede familiemedlemmer.

Takk for nok en fin dag, Right On!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.