Carl Bronken

Gatebil 2017 – Den 100. festivalen

Så er Juli festivalen over og vi sitter her med fantastiske minner fra en fantastisk helg. Denne festivalen var en spesiell en også da det var den 100. Gatebil festivalen! Her er vår historie fra 2017 sommer festivalen på Rudskogen.

Artikkelen er presentert av Garmin

Vi vil begynne med å takke Laila Thomsen fra Rudskogen Crew som virkelig stod på for å fikse en plass for oss å sove og jobbe for helgen. Vi setter stor pris på all hjelpen og det gjør vår jobb mye lettere når vi får egen arbeidsplass.

[alert type=red ]Så må vi komme med en liten oppfordring til alle som leser. På Gatebil er det tusenvis av mennesker til en hver tid, og de aller aller fleste er ærlige snille folk. Men vi har fått tips om at noen har vært inne i helikopteret til Christer Breiseth Myhre og har prøvd å starte den, ødelagt diverse og stjålet et GoPro Hero 5 kamera som var inni der. Hvis noen føler seg skyldige, eller har noe informasjon om dette vil vi gjerne at du tar kontakt med Christer Breiseth Myhre på tlf nr.: 91571927.[/alert]

Livestream

Nytt i år på medie fronten er at Per Christian Håveødegård livestreamet på Facebook sidene til Gatebil. På Søndag når han startet streamen hadde det vært over en halv million visninger (!) på disse streamene. Helt utrolig! Kvaliteten til det Per Christian leverer er i en annen klasse enn folk flest, og det beundrer vi. Du gjør en kjempe jobb, og Gatebil har vært smarte med å la deg gjøre dette!

Om du ikke kommer deg på Gatebil, vil livestream fra denne karen gi deg en omtrent like god opplevelse som å faktisk være der.

Vi ankom Rudskogen sent på fredag grunnet jobb. Vi skulle gjerne vært der fra Onsdag men det gikk ikke veien i år. Heldigvis fikk vi med oss to virkelig gode dager med masse bra kjøring.

Fredag var en ganske våt dag på Rudskogen. Vi kan faktisk ikke huske sist det var så kjølig og vått på Juli treffet som nå, men vi klager ikke. Litt vann har da aldri skadet noen, og nå får bilene kjørt seg lenger av gangen uten å sprenge dekk. Når det er sagt, vi foretrekker blårøyk og tør asfalt.

Det er ingen plass du finner så mye variert som på Gatebil. Alt, og da mener vi alt. Bare se på detaljene på denne Minien.

Molly Pettit er tilbake på Gatebil, denne gang med en «helt standard» Audi RS5.

Tempe Dekksenter har mye spesielle felger. Nederst ser du en felg som er størrelse 22×18. Passer perfekt til din Golf Mk1 kanskje?

Hvis du virkelig vil bli helt Amerikansk, kan du gå for denne Dub Shot Calla 30×10 felgen. Da prater vi gal.

De som virkelig følger Sviddgummi vet at vi har en lignende s14a selv. Denne er selvfølgelig som vann i sahara for oss, helt fantastisk!

Denne MX5 syns vi er interessant. Hvis du hadde tatt bort skjermbreddingen på denne, ville omtrent hele hjulet stukket på utsiden av bilen. 0 impress på disse? Uansett en veldig tøff bil med kult stuk over seg.

Dette er en Nissan Laurel, men ikke en typisk Bø i Telemark Laurel. Her snakker vi skikkelig JDM driftebil Laurel. Virkelig en veldig veldig kul bil som kjørte godt på banen.

Dette er et tilfelle hvor våre ord ikke er så viktige, at selve synet på bildet er viktigere. Bare se!

Dette er Mercedesen til BlackSmoke Racing. En veldig kul bil, men fytti den har mye merker fra sitt bruk nå! Ikke vanskelig å se at dette er diesel, favoritt til MDG.

Monster Energy teamet har tatt med seg racing stol som passer selv den største menneske. Blir spennende å se hvem som tilslutt kler denne best.

Gatebil har blitt så populært at TV2 lager sitt tredje sesong av Gatebil TV. Men i år har de tatt med seg sin egen banebil, noe vi syns er ganske kult av dem.

Så har banen tørket og røyken har begynt å bygge seg opp. Dekk hylingen er hørbar, hastigheten er høyere. Nå snakker vi!

Mr. Aasbø har kjørt mye hele helgen. Tatt med seg passasjerer som får en opplevelse for livet, for å ikke nevne på gleden publikum får av å se han kjøre. Veldig kult!

Som du kan se går det ganske heit for seg ute på banen. Blir litt Flåklypa stemning til tider.

Andre Olsen fra Nordic Drift Team med sin Hyundai Veloster drifte bil har virkelig fått alt til å klaffe. Nå fungerer bil godt, sjåfør godt og de to sammen godt. Nå går det kun oppover!

Eneste ulempen er at bilen såvidt klarer en runde før den trenger nye dekk. Men det er en del av gamet når alt klaffer.

Steve «Baggsy» Biagioni fra Team Monster har vist frem sin nye bil for første gang på Gatebil – en Nissan GT-R35 med 1.200 hestekrefters V8 under panseret. En virkelig brutal beist av en bil!

Gatebil er ikke Gatebil uten de tre BMW M5 taxiene som sidelengs frakter passasjerer rundt banen hele dagen. Vi lurer på hvor mange kilometer disse bilene har gått på bane. Det er nok mer enn de aller fleste banebiler!

Hunter Taylor sa et år siden at «neste år skal jeg kjøre egen driftebil på banen». Nå, nøyaktig et år senere er hun å se ute på banen med denne Toyota Supra som hun har sammen med Preben Lunde. Hvis du ikke allerede visste det er Hunter frua til Fredric Aasbø, så det ligger nok litt i korta at hun også ville begynne å kjøre sidelengs. En morsom tanke er hvordan disse to om vinteren kjører for å handle varer for lørdags pizza. Virkelig kult å se henne kjøre, for så å lære så fort. Stå på!

Nå må en eller annen ta tak for å få solgt Motegi felger i Norge. Dette er tøffe felger! Disse har du nok sett på bilen til Aasbø.

Så er det viktig å kjøre, uansett vær. Dessverre tåler ikke kameraene slik regn så godt uten riktig utstyr så vi har ikke alt for mye flom bilder å vise.

Men noe fikk vi fanget, og gøy er det! Legg merke til at Supraen har klart å treffe clipping bommen som stikker ut fra veggen. Ganske bra gjort når det er så glatt som nå.

En ganske unik Toyota GT86 med Rocket Bunny bredding og noen veldig spesielle felger og farger.

Andre Olsen har godt grep grunnet gode dekk men også han sine AST dempere som planter bilen skikkelig. Derfor kan han kjøre hardt selv på regn.

Gatebil slutter aldri å overraske. Dette er første gang vi har sett en Trophy Truck på banen her, for å ikke nevne i Norge. Monster gutta tok med seg litt av hvert i år.

Hvorfor ha eksosen ut bak når du kan ha den ut gjennom frontfangeren?

Gamle Corolla er tøffe, men visste du at denne har 2JZ Supra motor under panseret? Nei det visste ikke vi heller før noen sa det. Tøft!

Øksnevad og Bogen trener på twin drifting på glatta. Dette er omtrent det nærmeste man kommer før det smeller.

Back off, bitches! Fruen til Robin Alsaker lar deg ikke komme i nærheten.

Fredrik Myhre i sin BMW 2-serie bruker anledningen til å trene på litt twin drifting.

Så plutselig tørker banen opp igjen og røyken blir synlig. Heldigvis! Da er det på med badass solbriller og høyrefoten blir lengre enn venstre for å virkelig spinne de dekka.

Godt å se gamle kjente biler få nye eiere og bli brukt igjen. Du kjenner kanskje igjen denne som gamle bilen til Roger Nærum, som nå har fått nye eiere.

Men det tar litt tid å bli kjent med en ny bil med så mye hester som denne E30 har.

BlackSmoke Racing er selvsagt å se på Gatebil. Her ligger han klistret etter en Supra men viser ikke tegn til å slakke av. Finner altså.

Selveste Ryan Lanteigne fra Canada er Formula Drift dommer. Han er også dommer i Gatebil Drift Series og i breisladd konkurransen. I Norge blir han kjørt rundt i luksus.

Så kjørte sjåføren videre inn i solnedgangen.

Arild Dyrkorn (en av to Gatebil speakere) viste publikum hvordan sjåførene skal kjøre under breisladd VM. Dette gjorde han i en strøken VW Boble.

Ola Jæger gjør en god innsats i breisladd konkurransen. I tillegg ble alt lysere med sola ned på Jæger!

Noen tar begrepet «backwards entry» litt for bokstavelig. Fryktelig morsomt å se på da.

Kenneth Nornes gjør som han alltid har – gir jernet! Det ser jo fryktelig bra ut i hans nye BMW 2-serie.

Noen ganger må man gi alt for å komme videre. Noen ganger går det ikke helt veien, men innsatsen er verdt en applaus.

Fredrik Myhre med sin sexy 2-serie lager en sky større enn banen mens TV2 følger bak i sin Volvo Polestar kamera bil.

Joakim Johnsen har debutert sin nye BMW E92 M3 drifte bil med 3.4 liters 2JZ Supra motor. Vi har fulgt bygget siden start og resultatet er helt utrolig. Virkelig gøy å se at dette fungerer!

Mekaniker for Joakim Johnsen er Hans Petter Grønbeck som også er fotograf. Her står han spent og følger med på Joakim sitt run i breisladd kval. På øret kan han høre Joakim og gi tilbakemeldinger om nødvendig via samband.

Et fantastisk syn er å se Jon Arve Bustadmo og Fredrik Glimsdal ute på banen. Disse to har møtt mye motgang med byggingen av denne bilen, men nå ser alt ut til å fungere godt. Veldig moro!

Så er det kanskje årets råeste drifting bil – en Volvo PV med Supra motor. For et utrolig rått bygg!

Resultater kval Breisladd VM

[pdf-embedder url=»http://www.sviddgummi.no/wp-content/uploads/2017/07/vm-powerslide-rudskogen-july-2017.pdf»]

Søndag

Så er vi inne i siste dag av årets hovedfestival. Det er nå søndag og dessverre er dette dagen folk skal hjem. Men vi er klare for en hel dag med masse bra kjøring likevel.

Dette er unektelig et tøft syn på en Søndags morgen. Det skal nevnes at resterende kval av Breisladd VM ble kjørt Søndag morgen fordi det var så mange deltakere og klokken forsvant fra oss. Det var rundt 30 biler gjenstående på Søndag som de fikk kjørt fort.

Det er alltid tøft når bilene kommer inn og de står omtrent perfekt til for en kjapp shoot mens de ruller rolig inn.

Kenneth Moen i sin Manimal BMW E46 lager et forrykende show med beistet. Dette er bilen han kjørte i Formula Drift i 2016.

Østfold Chiptuning ute på tur sidelengs rundt banen.

En BMW 1-serie vi har omtrent ingen informasjon om, men gikk veldig godt. Veldig unike felger, spesiell i gul og produserte røyk som bare det. Veldig tøff.

Bekkevold kjører virkelig veldig bra med sin gamle Mercedes. Lurer på om BlackSmoke angrer at de gikk bort fra denne type Mercedes?

Så var det disse Monster gutta igjen da. Fytti!

Hold Stumt er det flere som sier. Ikke alle gjør det, men han her – han gjør det.

Noen ganger oppdager man litt for sent at «oi, det her går litt for fort». Da får du disse bildene.

Cederberg har en veldig tøff BMW E36 som tydeligvis har mer enn nok effekt. Maskin!

Baggsy hadde litt problemer med sin GT-R35 så til tider lånte han denne R34 Skyline fra Garage-D.

Eieren av denne Mazda MX5 var naboen vår i depot, og denne Mazdaratti har faktisk en BMW V8 under panseret. Unikt? Jepp!

Extreme gutta lager alltid et show for oss. Hvor ellers i verden kan du se en så stor variasjon løpsbiler kjøre i samme løp?

Om du aldri har vært på Gatebil før, eller ikke fått med deg Extreme løpet så må du nødt til å sjekke det ut i September!

Altså, det er en ekte DTM Audi i serien. Hvor ellers?

Vinneren på Søndagens løp ble svenske Jonasson med sin Porsche. En veldig, veldig grønn bil.

Her har det skjedd litt action underveis. Bilen gikk i autovernet under starten av løpet og så forsvant den senere. Den fikk seg litt kosmetiske skader, men vi er usikre på hvorfor den måtte bli dratt inn. Dette er altså den kjente LaSupra, blanding av Lancia og Toyota Supra.

Så var det tid for finaler i Breisladd VM. Som du har sett lenger oppe i artikkelen var det 20 personer som gikk videre til finalene. Så luket de ut helt til de stod om tre biler. Baggsy kjører i kjent stil.

Robin Alsaker kjører hardt, kjører stil men står ikke på stedet hvil. Bånn gass!

Bånn gæss fra Bogen også, med hånda ut av vinduet.

Petter Eriksen aka Smokey gir alt. Teamet hans byttet clutch i løpet av natten så han skulle få kjøre i dag. Det er Gatebil spirit!

Så har vi svenske Smokey, Möller i sin S14a. Han raste motoren sin på Gatebil Mantorp og har satt sammen en ny motor med «bare» 600 hestekrefter.

Fredrik Øksnevad har vært på reisefot de siste tre ukene for å kjøre konkurranser rundt om i Europa. Før han kom hit til Gatebil rakk han kun å kjøre innom verksted en kjapp tur før han kjørte direkte til Rudskogen. Dette er gutten som virkelig satser her i Europa!

Kenneth Moen kjører hardt, bredt og raskt. Se hvor nære han er clipping point for breisladden.

Så er det tid for premieutdelinger hvor det var så mye mennesker at dette er så nærme vi kom. Men under står resultatene for Breisladden og Extreme løpene.

VM Breisladd resultater

1. Odd Helge Helstad – 95 poeng
2. Kenneth Moen – 92.33 poeng
3. Petter Eriksen – 91.33 poeng

Super3 resultater

1: TEAM TOYOTA.
F.Aasbø/O.Jæger/T.A.Ringes

2: SMOKEY AND THE BANDITS.
K.Moen/O.H.Helstad/P.Eriksen

3. TEAM MONSTER ENERGY
S.Baggsy Biadiono/L.Woodham/Sultan

Gatebil Timeattack resultater

[pdf-embedder url=»http://www.sviddgummi.no/wp-content/uploads/2017/07/TimeAttack.pdf»]

Gatebil Extreme Race 1 resultater

[pdf-embedder url=»http://www.sviddgummi.no/wp-content/uploads/2017/07/gatebil-extreme-results-2017.pdf»]

Gatebil Extreme Race 2 resultater

[pdf-embedder url=»http://www.sviddgummi.no/wp-content/uploads/2017/07/Race-2.pdf» title=»Race 2″]

 

Årets hovedtreff har vært en kjempe fin helg for oss, og vi er sikre på at alle andre syns det samme. Vi har ikke hørt om noen større problemer som man ofte kan få når titusenvis av mennesker samles sammen. I tillegg ser det ut til at biler har fungert og det har vært lite uhell med bil.

Vi besøkte aftertrack, dog uten kamerautstyr. Der var det konserter med blant annet Staysman og Lass, Katastrofe og Gatebil sin hus DJ.

Nå er det bare å glede seg til Gatebil september både på Rudskogen og på Mantorp Park. Frem til det er det masse som skjer bilmessig, noe vi skal holde dere oppdatert på underveis.

Vi vil takke gutta hos Nordic Drift Team (tidligere Psycho-Tuning) som tar oss imot med åpne armer hvert eneste år. Andre Olsen og gjengen er noen utrolig hyggelige mennesker som virkelig brenner for sporten sin, og det gjelder for seg selv men også for andre.

Tusen takk for foto/film hjelp fra David Brubakken og Erica S. Kristiansen.

I tillegg må vi takke Garmin som stoler på oss med deres nyeste kamerautstyr for å teste ut på drifting bilene på Gatebil. Dette vil resultere i noen tøffe filmer vi skal dele med dere.

To next time!

Bonus bilder

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.