Gatebil – En drømmehelg på Gatebil!

Gatebil, å Gatebil. Årets siste Gatebil festival i Norge, helt i starten av september. En måned som enten kan bli kald og våt, eller rett og slett nydelig. Denne helgen ble som en sommerdrøm midt i fellesferien. En varm solrik helg på Rudskogen med hundrevis av biler på banen og tusenvis av blide, gira mennesker som koste seg på høyeste nivå. Dette mine damer og herrer, er Gatebil september.

Vi kan innledningsvis fortelle kort om vår mangel på Gatebil dekning i 2023. Dessverre er tidene blitt ganske dyre og vi i Sviddgummi har daglige jobber som alle andre. Noen ganger klaffer rett og slett jobb veldig dårlig med når «det skjer», og 2023 har vært et sånt år for oss. Men, vi klarte å komme oss inn til Gatebil september, dog ikke før lørdag kveld. Likevel har vi klart å få en skikkelig god opplevelse på Rudskogen og masse bilder og film. Vi gjør alt i vår makt for å kunne levere mest mulig reportasjer fra Gatebil og andre arrangementer hvert år. Dette er det vi brenner for, og la det være null tvil om noe annet. Så til de som måtte lure, vi er ikke borte! Vi er tilbake sterkere enn noen gang!

Gatebil har holdt på i 30 år totalt nå, hvem skulle tro det? Mange av dere som leser denne artikkelen var kanskje ikke født når gjengen i Gatebil først startet opp. Undertegnede var omtrentlig nyfødt den gang, men har brukt de siste 17 årene til og fra på Gatebil og blir aldri lei. Hvordan skal man kunne bli lei? Selv om kanskje bil eller skruing blir gammelt for noen, blir aldri samholdet og atmosfæren gammel. Du kan ikke bli lei av å ha det bra, det er sabla sikkert.

Hvis det er et sted du er sikret å kunne ha det bra på, er det nettopp på Gatebil. Tenk hvor mange vennskap, partnerskap, forhold og kanskje barn som har sin rot i Gatebil eller i miljøet. Det er egentlig ganske utrolig å tenke på, om du setter av et minutt eller to til nettopp det. Vi føler oss beæret av å kunne stolt si vi er en del av denne gjengen. En gjeng som har ryggen din uansett, som vi alle har sett før.

Av og til går det galt på banen, men sånn er racing. Det er alltid noen som knuser litt glassfiber, sprenger i stykker noen fangere eller til og med tar fyr. Motorsport er uforutsigbart på den måten, men sikkerheten er likevel på et maksimum. Derfor ser vi så veldig lite fysiske skader i dette miljøet.

Mikkel Christiansen fra Broiler var innom på søndag og fikk sitte på med Rino Rostad i hans BMW Solution F M3. Han har en enorm følgerskare på sosiale medier og la ut på snapchat at han skulle sitte på med denne sinnsyke BMW. Kort tid etter fikk vi se nok et bilde hvor bilen tok fyr i motorrommet.

Men takket være utrolig rask utrykning fra rescue teamet på Gatebil og Rudskogen, ble brannen raskt slukket og ingen ble skadd. Det blir mange spørsmål og mye oppmerksomhet rettet til fører og passasjer, men dette gikk bra.

Hvis du føler Christiansen på sosiale medier vet du kanskje at det er sjeldent «spesielle» hendelser plager han noe særlig. Han skriver selv at han er glad ingen ble skadd og at bilen ikke brant opp – som selvfølgelig er en selvfølge.

Men som du ser, han var selv ute på banen kort tid etter i sin ekstremt breie Porsche RWB. Gutten er av den oppfatning at bilene skal brukes, som vi er veldig enig i!

En annen ting vi digger med Gatebil er mangfoldet av bil. Altså det er virkelig litt av alt her. Alt ifra fabrikk løpsbiler til postbiler med alt for mye guffe på riktig (bak) hjula. Det er ganske stilig og spesielt å se røyk komme etter en Caddy med vinkel på fremhjulene.

Frank Tommy har to sider av sine biler, kanskje av seg selv også? Her er det en skikkelig synlig gul farge på dette bildet, mens andre siden er mørk grå og svart. En veldig kul og unik design som gjør at hans Supra skiller seg litt ekstra ut.

Gatebil er flinke til å rette fokus og ære mot de som fortjener det. Av og til får man litt klump i halsen når man får høre at viktige personer i miljøet pensjonerer seg. Dette skjer, men vi kan alle likevel kjenne på hvor trist det er – men samtidig også hvor vakkert historien kan være. Folk har kanskje kjørt i alle år, vært mekaniker bestandig eller bare vært en mindre støttespiller, likevel er alle så viktige og vi blir trist når de annonserer at deres tid er over. Men, det er en tid for alt og vi ønsker alle som måtte gå av med «pensjon» lykke til videre! La motormiljøet vokse!

Siden sist vi var på Rudskogen har det skjedd mye. Mange nye bygninger, blant annet et verksted med noen smykker av Porsche stående.

Nå er det slik at vi har kun vært såvidt innom på lørdag og var på plass hele søndag, så vi beklager at vi ikke har bilder av alle som har kjørt i helgen. Men som alltid har folk strømmet til fra alle mulige land, spesielt vår kjære nabo – Sverige. VCracing.se bilene stilte sterke med tre drifting biler med lik dekor. Veldig kult!

Selveste Bassan presser noen raske tider rundt banen i sin Porche 997 GT3 Cup. Tenk å kunne stå bak noe så stort og tøft som Gatebil men også kunne prestere gode tider med en skikkelig løpsbil på Rudskogen samtidig som haugevis av andre prøver på akkurat det.

Jarko Andersson i rød BMW feiret sin 50 års bursdag på gatebil. Kjenner vi Buldre Racingteam rett har han nok fått en skikkelig feiring på kvelden, kanskje med hendelser si ikke snakker høyt om – he he.

Kjell Frykås har kanskje en av de tøffeste løpsbilene denne helgen, nemlig en Ford Anglia. Du skulle ikke undervurdere denne bilen med Kjell bak rattet. Dette gikk unna!

Selveste Vidar Jødahl, mannen som kan kjøre sin E30 i alle grener omtrent og faktisk gjøre det veldig godt. Her med noen massive 330 racingslicks, ble bilen ganske grom å se på. Men, siden bilen har flere hestekrefter enn de fleste charter fly, er dekkene mer en nødvendighet enn noe annet.

Her er Lilo Fyrileiv i sin unike Praga R1T. En bil vi kjenner svært lite til, men det er tydelig at aerodynamikk er mye av nøkkelen her. Ganske ekstremt hva slags biler vi ser i Gatebil Extreme for tiden!

Så har vi kjære Ole Morten Davanger, i sin ikoniske Toyota GT86 med klassisk dekor. Alltid fornøyd når han er bak rattet, og det er vi som ser på også!

Anders Klerud har hatt noen års pause fra banen nå, blant annet for å hjelpe andre bygge bil men også bygge bil for seg selv. Nå er han ute på banen igjen i sin Nissan 370z, en bil vi sjeldent ser på banen her i Norge. Det var godt å se deg ratte «raserbil» igjen!

Steffen Tveite i sin Volvo. Lager alltid mye røyk, lyd og show. Veldig gjennomført bil som tilsynelatende bare fungerer til en hver tid. Han har Volvo motor i den, derfor fungerer den sier han!

For direkte innsyn i alt vi gjør, følg oss på Snapchat! Brukernavnet er Sviddgummi.no, eller scan QR koden over i Snapchat. Vi publiserer «behind the scenes» innhold og mye annet vi ikke deler andre steder. Du får til og med sett arrangementene gjennom øyene til sjåførene selv!

I helgen har vi lagt inn Sondre Mikkelsen, Ole Morten Davanger og Olav Hasdal som bidragsytere i vår Snapchat konto. Nå kan de legge ut litt stories hos oss som du ikke får sett andre steder!

Men så har du andre løpsbiler som kanskje ikke er så ekstremt dyre, men er helt sikkert like gøy å presse runder med. Kan tenke oss at smilebåndet gikk minst like mye inne i denne bilen som i de mer ekstreme bilene. Mangfold!

Fokus, kanskje et nøkkelord som er viktigere enn andre for sjåførene. Hold fokus, levere sakene. Det er det som gjelder nå.

Petter Elnes passer på å være det nordmenn er – nemlig høflig. Her vinker vi til publikum og til oss fotografer. Mens folk flest kantkjører felgen sin mens de justerer volumet på radioen, klarer Petter å kjøre breisladden ganske så bra med en hånd på rattet.

Tor-Arne Kvia gir alt alle steder han kjører. Han er et stort navn i drifting miljøet, og kanskje ennå større navn i utlandet grunnet hans sinnsyke kjørestil i Driftmasters. Han er også valgt ut som et av wildcar sjåførene i finalene i Polen, som blir historiens mest sette drifting arrangement så langt med over 50.000 publikummere!

Kai Roger Bakken tar tilbake tronen sin i Extreme og er fornøyd med det. En stor tommel opp til oss paparazzi mens han kjører inn i depot etter søndagens løp.

Hvis du ikke har tatt deg en tur i Gatebil Taxi ennå, vil vi sterkt anbefale deg å prøve. Hvem vet, kanskje dette er skyvet du trenger for å begynne med motorsport selv?

Det går mye i BMW på banen, fordi det fungerer godt og er godt utprøvd. Ypperlig bil å begynne med som raskt kan bli noe langt mer ekstremt.

Vonka bestemte seg plutselig for å få overbitt mens han pusset av noen gram med vekt fra sin Nissan S15. Et sjeldent syn fra Vonka å ha en gang en skade på bilen sin. Du satset godt ja!

Ford Sierra, også en bil vi ser mindre og mindre av på veiene men de dukker smått opp hyppigere på banen. Er det en grunn til dette? Kult er det uansett.

Gatebil er mye mer enn bare frikjøring. Det blir kjørt noen ganske seriøse løp her, som igjen betyr mye horn i panna. Man gir alt, spesielt nå som det nærmer seg slutt for sesongen.

Du ser, selv gjennom visiret, at det er all eyes on me. Neida, her er det fokus på banen og riktig linje. Men moro er det også midt i alt svettet!

Selv lommekjente Tor-Anders Ringnes måtte hente frem alle kunnskaper han har av banen for å kjempe seg opp mot toppen dette løpet.

Det er et under at sjåførene en gang klarer å se hvilket land de er i, når dette er utsikten de har foran seg i høy hastighet. Men etter samtaler med sjåførene sier de at de ser mye bedre enn vi rundt gjør. Om det er sant eller ikke, vet vi ikke.

Det eneste vi vet er at de finner veien frem – tilslutt.

Så må vi innom noe vi syns er så viktig å nevne på hver gang i besøker Gatebil, nemlig Rescue teamet til både Gatebil og Rudskogen. En gjeng med dyktige mennesker som brenner for din sikkerhet. De gjør alt for å sørge for at du kommer trygt hjem til mann eller dame, barn eller familie.

Vi tar hatten av for dere alle, vi setter så ubeskrivelig høyt pris for at dere er livreddere hele gjengen. Dere slukker branner, gir vann til de tørste og hjelper lille Tuva som snubla. Dere plukker opp rester av biler fra banen for å hindre at det skader andre biler og mennesker. Dere er så umenneskelig viktige for oss alle og det skal vi i Sviddgummi ALLTID fronte i våre artikler fra Gatebil. Tusen takk for dere alle!

Alle som jobber for å få dette arrangementet til å gå plettfritt skal ha en enorm takk. Dere får helt sikkert masse skryt fra Gatebil, men vi ønsker at alle som leser denne artikkelen skal rette dere en tanke med takknemlighet.

Det samme gjelder til alle som har fingeren med i dette eventet. Alt fra bilettselgere til parkeringsvakter til funksjonærer og vakter. Alle. Dere er alle rå!

Så må vi sende en gratulasjon til Øyvind Bogen med seier i SDS runden og Tor-Anders Ringnes med 2. plass og selvsagt Alfred Grindberg med 3 plass. Rått kjørt av alle deltakerne!

Og gratulerer til alle prisvinnere denne helgen. Vi kom som nevnt tidligere sent på lørdag og har derfor ikke biler av alle. Men det vi rakk å dekke var veldig moro å følge med på, og vi kan skrive under på at årets siste Gatebil treff i Norge var en hit!

Ikke glem at vi publiserer alle bilder på vår Facebook side om ikke lenge, hvor du vil kunne se det vi så. Vi publiserer også mye på @sviddgummi.no på Snapchat, innhold du ikke vil se noe annet sted. Der kjører vi også takeover fra diverse sjåfører så du virkelig får sett arrangementene fra flere sider. Hjelp oss gjerne ved å følge oss der!

Tusen takk til alle som ville si hei til oss denne helgen, og vi ses neste gang!

Gatebil – Takk for at dere er så bra som dere er, og forbedringene dere gjør hvert eneste festival.

Artikkel skrevet av Carl Bronken og Erica Kristiansen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.