Carl Bronken

Gatebil Vålerbanen 2016 – For en start!

Nå som inntrykkene, gleden og tankene rundt Gatebil Vålerbanen 2016 har roet seg litt, og vi kan tenke gjennom hvordan det egentlig var der – kan vi formidle våre tanker rundt årets første Gatebil arrangement. Teaser; det var kult!

Og plutselig, helt ut av det blå så er sommer sesongen innen motorsport i gang her i Norge. Årets første skikkelige Gatebil festival foregår på Vålerbanen hvert år og dette er en festival vi virkelig trives på. Det er her du ser alle de nye byggene, møter nye og gamle venner og blir kjent med en hel haug av hyggelige mennesker som du kanskje ikke så året før. Velkommen til Gatebil Vålerbanen 2016!

Turen er ikke så lang for oss fra Skien til Braskereidfoss. Det er drøye fire timer inkludert en kort pause på veien. Trafikken var ikke så ille, så det var jo bare kos å kjøre opp denne gangen.

Hyundaien er lastet på hengeren, VW Crafter fra Gumpens Auto er hentet og bobilen durer oppover. Vi er klare!

2Q8A6872

Som alltid reiser vi på Gatebil sammen med Psycho-Tuning (Kim Olsen, Andre Olsen og Vidar Jensen denne gang). Noen veldig veldig hyggelige mennesker som vi alltid trives å reise på tur med, og som du helt sikkert har hørt om før her på Sviddgummi.no. Ekstra hyggelig var det med politieskorte opp mot Gardermoen. Takk Mercedes Officer.

2Q8A6877

Ja, så var det en ekte purk som hang seg på i samme slengen. Nyter synet av «Hoondaien» tenker vi.

2Q8A6925

Med magien av redigering og bearbeiding er vi plutselig fremme på Gatebil Vålerbanen. Det er vått, grått men ikke trist. Så utrolig deilig å være tilbake her igjen! Vi vasket bilen og rigget til standen vår. Flere kom bort for å se på denne bilen så mange har hørt om via internett. Masse hyggelige tilbakemeldinger, noe som virkelig er godt for gutta som har bygget bilen de siste månedene!

2Q8A6937

Her er «kontoret» vårt for helgen, en ny VW Crafter som vi fikk låne av Gumpens Auto i Skien. Hjertelig takk!

Dag 2 – Raceday

Torsdagen går mest ut på å rigge seg til og snakke med folk, så vi hopper videre til første dag med kjøring – nemlig fredag (så hva skjer a?). I dag skal det kjøres!

2Q8A6949

Vi stod opp ekstra tidlig for å få bilen gjennom teknisk så fort som mulig. Ikke dumt, ikke sant?

2Q8A6975

Vidar går over bilen for å se at alt er som det skal før vi slipper Andre ut på banen. Dette blir hans aller første gang å kjøre på Gatebil, første gang på Vålerbanen og første gang med denne bilen på en større bane. Andre Olsen ble nemlig nylig 18 år gammel, som betyr at han nå kan delta på Gatebil.

2Q8A6985

I mens gutta sjekket over Hyundaien, tok vi en liten runde rundt i depot. Det er mye, mye ekstreme biler her i år! Bare se på denne Volvoen.

2Q8A6989

For å ikke nevne denne fete Chevrolet Corvette vi fant. For en bil! Ja, det er en BMW M6 bak der.

2Q8A7004

Plutselig hører vi motorbrøl, og vi løper til banen. Bilene er ute på banen, Gatebil 2016 er i gang!

2Q8A7018

Rundt i depot ruslet denne gamle kjenningen rundt. Dette er Psycho-Tuning sin gamle VW Passat RWD V8 vi fulgte byggingen av. Moro å se denne igjen!

2Q8A7021

Det er ikke bare Andre Olsen som gjør seg klar for kjøringen. Sjekk ut denne fete Datsun som kjører i Gatebil Extreme. For en kul bil, denne loffen.

2Q8A7025

Kenneth Moen kjører Gatebil Extreme i år. Han ratter denne ekstreme Lamborghini rundt i ekstrem fart. Litt rart å se han kjøre rett frem, men det var jaggu godt kjørt her også.

2Q8A7030

Her er Volvoen vi viste deg motoren av lenger oppe. Hva syns du?

2Q8A7040

Jippi, Team Blacksmoke fra Finland har tatt turen i år også. I vinter har bilen fått seg en skikkelig strekk med nyere front og rumpe med Black Edition styling.

2Q8A7050

Oi, se her. Andre sin første sladd på Gatebil i Hyundaien. Utover helgen ville han blir mer og mer trygg på seg selv og bilen.

2Q8A7060

Men på ingen måte en dårlig start. Husk at Andre har ikke vært i form denne helgen, så det er ekstra imponerende hvordan han etterhvert klarte å kjøre dette beistet rundt på en bane han aldri før har kjørt på.

2Q8A7076

Guttungen til Tor-Olav Moen har tatt over Supraen hans. Gratulerer Sondre, det ser ut som du har dette i blodet.

2Q8A7100

Dette er hakket for langt ut i sandfella, men det byr på kule bilder da.

2Q8A7118

Vet du hva trikset er til å få en BMW E34 til å lage like mye røyk som dette? Svaret er panser BH.

2Q8A7131

Eller bli inspirert av Thomas Toget da. Tshu Tshu.

NM / Powerdrift kval

Kvalifisering for NM og Powerdrift runde 1 ville foregå på Gatebil Vålerbanen. Andre Olsen kjører i år NM med sin Hyundai, men 2016 er hovedsakelig et år vi skal bruke på å bli kjent med bilen, finne eventuelle feil og forbedringer og bare ta det som trening. Når det er sagt, han skal satse det han kan.

2Q8A7263

Davanger skal ha enorm skryt for dette. Du ser at hans Skyline står på bukker ikke sant? Vel, det er fordi han måtte bytte clutch i lineup for NM/Powerdrift. Og dette mine damer og herrer, dette rakk han og hans team å gjennomføre!

2Q8A7156

Det er rett og slett meget imponerende!

2Q8A7319

Martin Halvorsli kommer bredt i hans andre kval runde. Go hard or go home!

2Q8A7278

Roger Nærum presser også bilen hardt hele helgen.

2Q8A7299

Marius Lunde må få skryt for hans pågangsmot. Han har slitt noe vakent med motorproblemer i denne bilen, men han prøver og prøver!

2Q8A7311

Kenneth Nornes må vi ha på Gatebil. Uten deg blir det mangel på røyk og steinsprut. Helt rå innsats bestandig.

2Q8A7338

Olsson kjører også meget hardt, og denne gangen ble en såkalt backwards entry veldig veldig backwards.

2Q8A7350

#thatass sier dem. Enig?

2Q8A7430

Joakim Johnsen er en sjåfør du skal følge med på. Han er utrolig dyktig og kommer virkelig til å bli et navn du tenker på når du snakker om drifting.

2Q8A7454

Vel, fredagen går mot slutt og vi tusler inn i depot. Der inne har denne lille Minien dukket opp med ganske gjennomført stereoanlegg. Veldig tøft.

Andre Olsen kjørte også, men grunnet tilvending av ny bil og faktumet at formen hans ikke var helt bra denne helgen, fikk han det ikke til. Men ingen sure miner, vi er her for å trene og for å vise frem bilen så det går så bra.

Det var slutten av dag 2, og kvelden går til å kose seg og snakke med venner og bekjente mens vi koser oss med god mat og drikke.

Dag 3 – Lørdag

Vips, lørdagen er her. Ja, da må vi vel rusle ut på banen igjen da.

2Q8A7463

Det er moro å se Biltema AMG ute på banen igjen. I år er det Thomas Borgenholt som kjører denne bilen, og den blir å se på Gatebil treffene her i Norge ut året. Legg merke til Sviddgummi merkene på speilene. Takker Biltema!

2Q8A7471

Kai Roger Bakken er jo kjent for å virkelig satse hardt. Her henger halve bilen løst og han kjører to hele runder før han tilslutt blir flagget av for å rette opp i feilen.

2Q8A7477

Torgir kjører en Camaro. Torgir kjører fort. Vær som Torgir.

2Q8A7521

Ah, Buldre gutta. Dette er et tøft team som har veldig mange medlemmer og biler i sitt team. Godt å se dere igjen.

2Q8A7532

Se her ja, formen kommer seg og Andre begynner å lære bilen og banen. Denne bilen legger fra seg røyk på en veldig fin og kul måte, takket være spoileren.

2Q8A7564

Så har vi dieselgutta, Bekkevold. Artig bil, kanskje inspirert av tidligere Blacksmoke Mercedesen?

2Q8A7589

Sjå her ja, to tidligere Psycho-Tuning biler kjører rundt sammen. Veldig gøy å se!

2Q8A7595

Tenker du Kristian Valen og Sibbe nå? «I en Opel Mantaaaa… Opel Mantaaaaaaaa». Med røyk etter, ikke verst!

2Q8A7604

Så har vi Gatebils mest aktive fotograf som tok seg 1 minutt til å late som at han slapper av for dette bildet. Magnus Bekkengen!

2Q8A7669

Schønberg fikk alvorlige problemer med bilen sin under Extreme løpet og måtte bryte. Når vi senere gikk inn i depot, pakket de sammen og reiste hjem. Tydeligvis ikke mulig å fikse bilen på Gatebil.

NM / Powerdrift finaler

NM / Powerdrift finalene er straks i gang. Her blir det spennende.

2Q8A7679

Anders Klerud har ikke fått sin nye bil ferdig, så han jobber som spotter for Ringnes under konkurransen. Spottere har kommunikasjon med sjåføren og forteller dem hva de eventuelt gjør feil eller hva de må gjøre bedre.

2Q8A7680

Når det er finaler, er det twin drifting. Litt mye mellomrom her, men det er utrolig tøft å se på. Olsson mot Myhre.

2Q8A7690

Så har du Marius Andrusevicius i sin BMW E30 mot Davanger i sin Skyline. Litt feil linje for Marius her som ender opp langt ute i sandfella.

2Q8A7702

Men Marius kjørte et bra lede run etterpå.

2Q8A7707

Har du noen gang lurt på hvordan det er å se Gatebil fra innsiden slik vi fotografer ser det? Vel, det er omtrent like mange fotografer på banen som det er publikum bak gjerdet. Men, det er derfor det finnes bilder og film av omtrent alt som skjer på Gatebil.

2Q8A7709

Bakkerud! Utrolig kult å se deg tilbake på Gatebil etter et pauseår i 2015.

2Q8A7725

Her ser du Tisland foran mot Ringnes bak. En røykfylt runde, uten tvil.

2Q8A7732

Marius Lunde klarte å få bilen til å fungere til tider, og da så det bra ut. Er du ikke enig?

2Q8A7739

Johnsen får problemer og retter opp mens Bakkerud kommer i veldig bred vinkel bak. Det ble kontakt, men lite skader heldigvis.

2Q8A7743

Marius mot Odd-Helge Helstad. Hard inngang på Marius her.

2Q8A7750

Så var det Ringnes mot Bakkerud. Men hvor er Bakkerud?

2Q8A7766

Her er han. Ringnes kom litt hardt og bredt inn i svingen, og besøkte bostedet til meitemarkene. Med en drøm om å bli pilot men også kjøre drifting, er dette det nærmeste Tor-Anders Ringnes noen gang har kommet å oppfylle begge deler av drømmen sin.

2Q8A7780

Fredrik Øksnevad hadde ikke med seg bil denne gang, så derfor var han blomsterpike for oss fotografer. Takk, du er skjønn.

2Q8A7786

#thoseasses er det vi sier her.

2Q8A7803

Til slutt var det Odd-Helge Helstad som vant første NM runde med en meget imponerende kjøring. Resultater ligger nederst i reportasjen.

Gratulerer Odd-Helge!

Så resten av Lørdagen

Men da er konkurransen over for nå, og vi ser mer på vanlig kjøring her på Gatebil.

2Q8A7819

Endelig er Fredric Aasbø ute med sin GT86 som har fått seg ny look i år. Det er noe barnesykdommer med bilen, men gøy å se deg kjøre igjen etter et års ufrivillig pause i Norge.

2Q8A7824

Her ser du gamle PT Passaten, en bred BMW E36 og en John-Deer kjører hardt.

2Q8A7830

Gatebil Vålerbanen bøy på veldig mye publikum, noe som er veldig bra. Det er godt å se at flere og flere Nordmenn får øyene opp for festivalen.

2Q8A7837

Så er det Extreme løp og vi steller oss ved sandfellene i tilfelle noen finner på å ta seg en tur. Ingen tok seg en tur.

2Q8A7871

Men vi kom tett på veldig hard kjøring, og kan skrive under på at susingen fra disse bilene virkelig merkes i ørene etter fem runder. Men det var et godt løp, og resultater ligger som nevnt helt nederst i reportasjen.

2Q8A7875

Andre Olsen venter ikke lenge etter Extreme løpet er ferdig med å komme seg ut på banen igjen. Du dæven hvor pen denne bilen er!

2Q8A7882

Lasse Tonby har fått ny look på sin Supra i år. Den er gull. Det er gull det.

2Q8A7896

Helstad shower med dekk som lukter vannmelon. Okei, de lukter ikke vannmelon men vi liker vannmelon.

2Q8A7921

Andre Olsen og frøkna hans tusler bort for å vaske bilen.

2Q8A7939

Denne Opelen har du vel sett før? Husker du, fra Oslo Motorshow blant annet. Den er latterlig strøken!

Så er det tid for Vålersladden 2016

Årets Vålersladden ville by på mye tøff og spesiell kjøring. May the best win!

2Q8A7953

Vi likte godt denne Supraen. Veldig kule farger og design. Men så ville han kjøre oss ned, og da var det litt mindre kult. Neida, vi bare tuller. Kul bil, og kul kjørestil selvom det ikke helt funket her.

2Q8A7955

Robin Alsaker har også endret på looken på bilen i år. Men rakettene er fortsatt montert på bakluken.

2Q8A7959

Olsson lever opp til mottoet «go hard or go home». Her er det bunn gass hele tiden overalt.

2Q8A7964

Davanger benytter seg av sin nye clutch fult ut og det resulterer i mye røyk.

2Q8A7988

Aven Auto viser seg frem i deres tøffe svarte Supra.

2Q8A7996

Denne Nissanen fikk smake muren etter han kjørte seg vill i sin egen røyk. Men heldigvis gikk dette greit.

2Q8A8033

Halvorsli røyklegger svingen.

2Q8A8045

Det samme gjør Nærum. Veldig kult hvordan røyken legger seg rundt dekket og hekken på bilen.

2Q8A8072

Waagaard satser veldig hardt og mister litt deler her og der. Han sier selv at du må presse grensene for å bli en bedre sjåfør.

2Q8A8095

Rudsengen laget mindre røyk enn det vi er vant til å se han lage, så kanskje det var problemer?

2Q8A8100

Dan Mønster tok på seg lollipop dekk og burnet frem et perfekt postkort motiv for Vålerbanen. Ser jo ut som at røyken skal smake godt!

2Q8A8111

Alm donerer litt gress og grus til oss. Hjertelig takk!

2Q8A8153

Blacksmoke røyklegger i to farger han også, men ikke grunnet dekkene.

2Q8A8170

Ringnes kjører raskt og bredt, og dette resulterer i noe veldig gøy for han. Han vinner nemlig Vålersladden 2016! Gratulerer.

2Q8A8215

På kvelden tok vi en tur ut med noen biler for å knipse litt. I mens står Andre Olsen og tenker på boller og brus.

2Q8A8287

David Riiber fra Underground Garage har bygget en helt vilt strøken driftebil for en Danske som skal konkurrere med bilen i Tyskland. Denne var vi heldige nok til å kunne se nærmere på. Utrolig rått bygg!

Dag 4 – Søndag

Og da var det Søndag. Siste dag av Gatebil Vålerbanen 2016, og det regner. Bah!

2Q8A8356

Men vi får klar bilen til Andre og skal benytte oss av dagen fult ut.

2Q8A8366

Det er tydelig at mange har tatt seg en fest natt til Søndag, i og med at det er omtrent ingen ute i depot ennå. Men denne Supraen, den er ute og den er fin!

2Q8A8375

Der ja, der våkna noen. Det er glatt i dag ser det ut som.

2Q8A8420

Og der kommer Andre. Han ligger i masse vinkel mens alle andre i dette feltet kjører rett frem. Det morsomme er at Fredric Aasbø ligger i twin med Andre her rett bak han.

2Q8A8495

Her er enda en av MDG bilene (hehe) med en sinna BMW E60 i følge.

2Q8A8511

Hva er det jeg ser? Er det, er det svart røyk jeg ser?

2Q8A8594

Eller er det denne vakre BMW M4? Ja, er nok denne.

2Q8A8631

Utifra det strekte merkelige ansiktsuttrykket til Moldestad, er det M4 vi så ja.

2Q8A8703

Eller Johnsen. For en vinkel og fart, selv i dette været!

2Q8A8739

Blacksmoke gutta lever opp til navnet sitt hele helgen, og ja – bilen fungerte hele helgen!

2Q8A8891

Waagaard trener på backwards entry og får til flere av de. Men den siste for dagen gikk det litt galt og han ender opp i sanda. Men det går bra.

2Q8A8955

Blacksmoke skulle ikke være noe dårligere, og gjør det samme selv.

Resultater Vålersladden 2016

De 20 beste går videre fra kval til finaler. Problemet er at finalene ble avlyst grunnet dårlig vær, og da ble det kval poengene som ble avgjørende. Derfor vant Ringnes, mens Alm kom på 2. plass og Hartvikøy tok 3. plass. Gratulerer alle sammen!

kval_resultater

Resultater NM / Powerdrift

Første plass gikk til Helstad, andre plass til Myhre og 3. plass til Bakkerud. Gratulerer alle sammen!

13239366_507872166074247_4297887683125363146_n

Tusen takk

Vi vil rette en stor takk til alle som er involvert i arrangering av årets Gatebil Våler. Det var et fantastisk arrangement hvor ting gikk unna og det stadig var bra med show. Vi er imponert!

Også må vi takke Psycho-Tuning som alltid tar oss med og byr på en fantastisk opplevelse hver gang. Takk!

Så må vi takke deg som leser, deler og kommenterer det vi publiserer. Vi gjør dette for deg, men setter veldig pris på oppmerksomheten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.