Hvem blir den neste Formel 1 vinneren?

Sommerferien går mot slutten for Formel 1-førerne og det er snart duket for Belgias Grand Prix. Sesongen har så langt blitt dominert av Mercedes, som har stukket av med 10 av 12 seire så langt i sesongen. Ikke før i det niende løpet ble vi vitne til at en annen fører sto på toppen av pallen i supertalentet Max Verstappen. Så er spørsmålet om hvilket team som har benyttet sommerferien best, er det noen som skal klare å tukte Hamilton og Mercedes?

Vil Hamilton cruise inn til nok et mesterskap?

Før sesongen hadde spådd at mesterskapet skulle stå mellom Mercedes og Ferrari, nærmere bestemt Vettel og Hamilton. Med ni løp igjen av sesongen ser det stygt ut for både Ferrari og Vettel, som foreløpig står med null seire. Ikke bare det, men Vettel har i tillegg havnet utenfor podiet ved hele seks anledninger. Det plasserer tyskeren helt ned på en fjerdeplass, nesten 100 poeng bak Hamilton. 

Etter de åtte første løpene så det definitivt ut til at Hamilton skulle cruise til nok en seier i Førermesterskapet. Hadde det ikke vært for 5. plassen i Østerrike og 9. plassen i Tyskland, så ville det nesten vært avgjort allerede. 

For øyeblikket ser det ut som bare to førere har mulighet til å utfordre briten om mesterskapet. Teamkamerat Valtteri Bottas og Red Bull-fører Max Verstappen. Sistnevnte viste fantastisk form før sommerferien, med to seire og én andreplass på de siste fire løpene. Likevel får du hele 6,75 i odds på at nederlenderen skal stikke av med seieren i Belgia, og 2,00 for at han blir topp 3 – den beste Formel 1 oddsen hos Unibet.

Max Verstappen blir den største utfordreren

Det skal mye til for å tukte Lewis Hamilton i år, men med formen Verstappen viste i sommer ser han ut til å bli den største utfordreren. Det skiller likevel i underkant av 70 poeng mellom dem, og det er mest sannsynlig minst 20 for mange. Nederlenderen er nødt til å dominere på samme måte som Hamilton gjorde i første halvdel om han skal ha en sjanse – og vil være avhengig av at briten havner utenfor pallen ved flere anledninger. Det er kanskje ikke sannsynlig – men det er absolutt en mulighet. 

Foreløpig ser sammenlagtlisten i toppen slik ut:

PosisjonFørerPoeng
1Lewis Hamilton250
2Valtteri Bottas188
3Max Verstappen181
4Sebastian Vettel156
5Charles Leclerc132

Med ni løp igjen er den potensielle poengfangsten 225 poeng, så mye kan selvfølgelig fortsatt skje. For den nøytrale håper vi at Ferrari kan hevde seg bedre i siste halvdel av sesongen, som for har vært bekmørk for italienerne. Skal de gå en hel sesong uten seier? Både Vettel og Leclerc har vært nære, men både førerfeil og tekniske feil har sørget for at ingen av dem har stått øverst på pallen. Det skal likevel ekstremt mye til for at Ferrari-førerne skal kunne hevde seg mot Hamilton i år, og tidligere sjefsingeniør gir Vettel så hatten passer for svake prestasjoner. For å få spenning om mesterskapet er vi nødt til å sette vår lit til Max Verstappen. 

Slik ser tabellen ut hvis vi kun regner med de fire siste løpene:

PosisjonFørerPoeng
1Max Verstappen81
2Lewis Hamilton63
3Sebastian Vettel45
3Charles Leclerc45
5Valtteri Bottas37

Selv med Hamiltons uhell i to av de siste fire løpene fikk briten rasket med seg hele 63 poeng etter seirene i Storbritannia og Ungarn. Verstappen er nødt til å gjøre enda mer for å kunne utfordre briten mot slutten av sesongen. Uansett håper vi på masse drama, spenning, og svidd gummi før sesongen er omme. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.