Carl Bronken

Is og snø er moro! På GMS

I dag (Lørdag) var det tid for snø/is kjøring på Grenland Motorsport Senter i Skien. Vinteren denne sesongen har vært uvanlig dårlig, som vi allerede har erfart på diverse isbaner rundt omkring. Likevel var føret på GMS helt perfekt!

Så, en ny dag på banen for oss. Det er alltid en god start på helgen, særlig på denne tiden av året hvor det er relativt lite som skjer i motorsporten rundt om. Heldigvis er det fortsatt noen baner som kan holde åpent selv om vinteren har vært temmelig dårlig denne sesongen. Flere av isbanene har måttet stenge grunnet utrygg is, men heldigvis valgte Grenland Motorsport Senter å åpne banen i dag for de som ville kjøre. Siden dette er en skikkelig bane er det ikke ønsket at man kjører med ispigg ettersom det kan skade asfalten under den tynne isen.

Det artige her er at uansett hvor «lite» effekt du har i bilen din kan du ha det utrolig gøy. Ingen av disse bilene som kjørte i dag er spesielt spreke eller satt opp for noe spesielt. De har bakhjulstrekk, bensin på tanken og en litt villig sjåfør bak rattet. Det er alt du trenger for å kose deg her!

2Q8A3532

Dessverre ble kjøringen ikke godt annonsert på forhånd, derfor var det sannsynligvis en del som ikke fikk med seg at det var kjøring i dag. Men det kom noen biler og fytti katta for et flott føre de kom til. Ikke for glatt, ikke for mye feste og helt perfekt temperatur.

2Q8A3539

Bilene lå sidelengs 90% av tiden, de resterende 10% gikk til å bygge opp fart for å dra igjen bilene foran. Dagens artigste var tydeligvis det å twin-drifte.

2Q8A3598

En ganske godt brukt C-klasse Mercedes med hydraulisk håndbrekk. Ja, du har rett. Eieren kjører drifting på sommeren.

2Q8A3619

Mens andre brukte bruksbilene sine. Det som er moro, alt fungerer.

2Q8A3654

En veldig fin BMW E36 328i var å se ute på banen, men det som fanget oppmerksomheten vår mest her var hjelmen til sjåføren. Se nøye.

2Q8A3656

Klart, man blir ivrig bak rattet når man kjører på denne måten. Brøytekantene er harde, så at dekk løsner fra felgen er ikke unormalt. En kjapp fiks.

2Q8A3736

Problemet var vel heller at saksejekken ikke ville være med på leken. Disse jekkene skal du være forsiktig med!

2Q8A3668

Ut på banen med 328i. Sidelengs går det!

2Q8A3754

I mens mange var ute på banen, var det også mange i den nye brakkeriggen meget opptatt med oppussing. Hele riggen skal være klar til første arrangement i Mai så alle må stå på. Vi oppfordrer alle som bruker anlegget til å hjelpe til. Dette bidrar til at hele anlegget blir en bedre plass å være.

2Q8A3807

Så er vi i gang med twin-drifting igjen. Matt svart Mercedes er tydeligvis trenden denne sesongen.

2Q8A3859

Med relativt høy hastighet da.

2Q8A3866

Volvoen (som mangler 3. gir) henger seg på.

2Q8A3878

Mens Mercedes brødrende leker like ivrig hele veien rundt banen.

2Q8A3891

Likevel, Volvoen vil være med på leken.

Ja, slik er det her. Uansett hva du kjører, hvor du kommer fra eller hva du heter, du er like velkommen til å kjøre. Vi ses på GMS neste gang!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.