Ole C. Salomonsen

Norges største foto – Tromsø i 52 gigapixler

Siden vi i Sviddgummi jobber veldig mye med foto var det en naturlig sak at setningen «Norges største foto» vekket nysgjerrighet hos oss. Bildet er hele 52 gigapixler, sammensatt av mange bilder. Motivet er vakre Tromsø. Så slo det oss, her kan vi jo finne på noe litt artig.

Siden du ser store deler av byen og områder rundt Tromsø by, er det naturlig at mange biler blir godt tydelige i bildet. Derfor har vi gått på jakt etter artige biler som kanskje var å se i bildet.

Men før vi kommer til det, vil vi sterkt anbefale deg å besøke Arctic Light Photo for å se dette mesterverket. Bruk gjerne fullskjerm modus, så zoomer du inne så langt du orker.

Panoramabildet som er tatt mellom 29-31 mai 2014 med 600mm telelinse, består av 3000 enkeltbilder og har en synsvinkel er på 190 grader. For best visning, trykk fullskjermvisning.

En stor applaus sendes til fotografen Ole C. Salomonsen for å ha gjennomført bildet. Det er virkelig veldig imponerende arbeid. Husk, 52 gigapixler tilsvarer 52.000 megapixler. De fleste kameraer er på 10-20 megapixler.

Så til vår deal

Her er diverse artige biler vi har funnet i Ole C. Salomonsen sitt bilde av Tromsø.

auroratour
The Aurora Tour. Tydeligvis noen som gjør penger av å vise frem nordlyset.
saabgammel
En god gammel Saab, er det ikke?
oransgebil
En gammel Ford kanskje? Ser ut som frøkena følger med godt.
offroad
Denne karen har tydeligvis ingen problemer med fremkommelighet. Så fort det blir hardt for bruksbilen, må beistet på hengeren av.
landrover
Skal du ha dyr Mustang hestehenger, må du ha dyr bil.
200sxroed
Om vi ikke ser fryktelig feil er dette en temmelig blank Nissan 200sx s14a.
vwbora
Kan det være en fin Bora som gjemmer seg i hagen?
buss
Kun i Tromsø.
dekk
På tide med sommerdekk? Ja. Finne første lekeplass så legge om!
volvoblaa
Har Plastidip ankommet Tromsø?
vegvesen
Alle bilentusiasters drømmeplass.
boble
En god gammel klassiker. Boble!

Hvis du syns dette er imponerende, ta turen innom Ole C. Salomonsen sin hjemmeside for flere utrolige bilder. Det er verdt det!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.