Slutt for årelang bil tradisjon i Frognerparken

I flere år har det blitt arrangert amcar utstilling i Frognerparken i forbindelse med 4. juli som har trukket tusenvis av mennesker hvert år som både vil se på bilene, stille ut sine egne amcar eller kom over utstillingen ved tilfeldigheter. En sunn sammenkomst som representerer en bra greie. Men nå, nå har svadaet til Oslo Bymiljøetat stoppet tradisjonen!

Oslo Bymiljøetat og ordfører Marianne Borgen, ønsker ikke lenger at feiringen skal inkludere bilutstilling.

Begrunnelsen til denne avgjørelsen er at de mener å ha bilutstilling i parken sender feil signaler i forhold til Oslos såkalte grønne profil. Denne profilen som skal redde verden mot en klimakrise som flerparten av forskere mener ikke er hverken forårsaket av mennesker eller i kontroll av mennesker. En såkalt krise som har skjedd flere ganger før, selv lenge før mennesket. Men nå som et av de minste land i verden skal redde verden, kan vi tydeligvis ikke lenger ha en flott sammenkomst med bil i Oslo rett og slett fordi bil er djevelens avkom og det kan vi ikke lenger anse som positivt.

Så da spør vi oss selv, hvor lenge før motorsporten i Norge blir nektet å kjøre? Vi skal jo trossalt redde verden. Bil er årsaken til alle problemene i verden, ikke krig eller matkrise – men bil.

Nyheten om dette ble publisert av Street Car Event og Raceworz som er arrangørene av dette flotte treffet hvor Thomas Følling er idèskaperen og et av flere pådrivere som dedikerer mye tid til dette. Han sier at de har ventet en slik avgjørelse basert på mye motstand fra kommunen tidligere år, samt. motstand fra flere parter.

Dette er trist. Et steg i feil vei. En frihetsberøvelse. En makthandling med feil konsekvenser.

Hvor skal dette lede? Når skal dette slutte? Hva skal det bli av oss? En hel kultur straffes fordi staten mener at bil er den største klimasynderen, mens sannheten er at jorda selv er. Bil er uansett kun den enkleste veien å gå for å forminske utslipper, ikke den beste. Uten å gå inn på politikk, er dette kun starten så det er veldig viktig at vi i bil miljøet står sammen og ytrer våre meninger fremover. Ikke vær typisk norsk å bare godta alt vi får servert på fatet. Hev stemmen din!

Thomas Følling sier at dette ikke stopper dem, at de vil fortsatt jobbe videre for å dyrke en sunn hobby og sørge for at i fremtiden vil det fortsatt være plasser for de av oss som har et motorisert hobby. Stå på Følling, Street Car Events, Raceworz og alle bidragsytere, frivilligere arbeidere, utstillere og publikum. Dette er en kamp regjeringen ikke skal vinne!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.