Carl Bronken

Sommeren kommer – vårslipp i Arendal

Vi har vært på allerede flere forskjellige arrangement i år, men dette er første biltreff vi har rukket i år. Det ble en tur til vårslippet i Arendal med stereobilen vår for å se litt på bilene til miljøet på Sør-landet.

IMG_7956

Vi ankom Statens Vegvesen i Arendal, der oppmøte for treffet skulle være. Det skal sies, dette er første treff vi reiser til som faktisk er på SVV trafikkstasjon.

Her stod det ca. 150 biler av alle sjangre. Lave biler, nye biler, gamle veteraner, offroad biler, «prøveskilt banden» og mye mer. Litt for alles smak.

IMG_7959

Hvis du så denne grønne Poloen, var det oss. En del personer ønsket å sitte inne i bilen for å høre anlegget brøle, som igjen resulterte i mange smil og mye latter da du ender opp med ganske ødelagt hårsveis etterpå.

Men det var flere stereobiler på plassen, blant annet en Golf som så ut til å ha ganske bra stereobygg bak i bilen.

IMG_7963

Etter ikke alt for lang tid skulle alle bilene til Stoa området. Om dette var avtalt eller ikke vet vi ikke, men det tok ikke lang tid før hele treffet måtte videre til en annen tomt ca. 3 minutter unna.

IMG_7967

Så bilene ruslet avgårde til Stoa området.

IMG_7977

Men først ble det kolonnekjøring inn til Arendal sentrum, noe som tok veldig lang tid da hele kolonnen hadde en lynrask toppfart på ca. 10 km/t.

IMG_7984

Det tok enda lenger tid da vi ikke ante hvor vi skulle kjøre hen da vi klarte å forvirre oss bort fra kolonnen.

IMG_7992

Men vi fant frem til Stoa. Her var det fort vekk over 200 biler samlet. Alle så ut til å kose seg, og det hele var veldig sosialt med mange hyggelige mennesker.

IMG_7993

I tillegg var det ingen problem om du – på en eller annen ufattelig rar måte – skulle sette deg fast. Denne karen er beredt!

IMG_7994

Midt i kaoset stod disse to 200sx. En s13 med s15 front, og en s14a. Alltid moro å vise hva du har under panseret.

IMG_7996

Litt lenger unna «kjernen» av treffet, så vi masse røyk. Godtroende som vi er, måtte vi anta at en bil hadde varmeproblemer som resulterte i koking. Ja, la oss si det sånn.

IMG_8007

Som tidligere nevnt, ikke lenge etterpå ble alle videresendt til en ny plass ca. 3 minutter unna.

IMG_8008

I mens kolonnen var på vei ut fra Stoa området, så vi nok en bil som virkelig hadde varmetrøbbel. Fysj, det må være kjedelig.

IMG_8010

Men alle smiler og er glad, klare for neste stopp.

IMG_8014

Om vi bare kunne komme oss ut da.

IMG_8019

Og vi venter..

IMG_8026

Da kom vi oss til neste stopp. Her ble det rekord lang opphold på rundt en halvtimes tid.

IMG_8028

Politiet var på plass, og de var særdeles hyggelige. I tillegg var TV teamet fra Nattpatruljen med. De filmet veldig mye, til og med kolonnekjøringen. Dette blir nok å se i en episode av Nattpatruljen senere i år.

IMG_8033

Det artige var at Politiet ønsket at alle reiste fra dette området, men at de hadde ordnet en plass alle kunne reise til. I tillegg til dette ville de kjøre som eskort med blålys frem til neste stopp.

Dessverre er vi veldig lite kjent i Arendal, men skiltingen gikk mot Hisøy (?). Destinasjonen så ut til å være en skole med en stor parkeringsplass. Her samlet det seg rundt 100-150 biler med mange glade mennesker.

Siden vi hadde en ganske lang kjøretur foran oss for å reise hjem, ble det avreise rundt 00:00 for oss. Men vi vil takke arrangør for et artig biltreff, og håper alt gikk på skinner.

Takk for denne gang, vi ses neste gang!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.