Sørlendingene inntok GMS i Skien

Torsdag 25. juli kom en gjeng fra Sørlandet til Grenland Motorsport Senter for å teste, bruke og leke med bilene sine. Hovedsakelig dukket det opp 200sx, Skyline og BMWer. Det var utrolig varmt og lommert der oppe denne dagen, så kjøling ble et tema for bilene. Men det stoppet ikke de gale Sørlendingene. Ronny Køhler fra Psycho-Tuning/Biltema Motorsport stod ansvarlig for kjøringen, slik at gutta fikk kost seg.

IMG_2713-1

Hard satsing er et stikkord for disse gale Sørlendingene. Om asfalten tar slutt, betyr det ikke at man skal stoppe driften. Nei, «kjør på» hører du gutta si.

IMG_2925-1

 

Nok et eksempel på mentaliteten til disse gutta. Bånn gass, bilene er bygd for å brukes! Og med slik tankegang, resulterer det i moro for publikum og fotografer!

IMG_2955-1

 

Kjør til det sprenger, kjør til det fysisk ikke lar seg gjøre å bevege seg mer. #AINTCARE !

IMG_2997-1

 

Men fra spøk til stempel, bilene er meget bra bygd og førerne kan det å drifte. Røyk, vinkel og fart er det ingen mangel på.

IMG_2715-1

 

Twindrifting er veldig populært blant førerne og ikke minst blant publikum. Det gir dobbel adrenalinkick for alle parter, og det er jo awesome å se på!

IMG_2723-1

 

Selvom man kanskje føler seg tryggest alene i drift. Uansett hva man gjør, man kan ikke klage!

IMG_2962-1

 

Av og til går det kanskje litt vel fort rundt svingen, men tro det eller ei – dette ble ikke snurrings eller stopp! Kjekt med Wisefab.

IMG_2984-1

 

Noen driftebiler er bygget for å ta seg meget godt ut på utstilling samt. fungere som driftebil. Dette må være en av de. Veldig hel og fin, inntil videre!

IMG_2993-1

 

Drifting er en måte å uttrykke seg selv på, både inne kjørestil og utsende på bilen.

IMG_2815-1

 

Tro hva du vil, men miljøet blant drifterne er også meget sammenknyttet. Man tar med seg dame og barn, venner og familie – og man koser seg.

IMG_2813-1

 

Du kan se det på smilet til førerne og passasjerene at dette er virkelig noe spesielt. Mange syns drifting er bortkastet, da man bruker opp dekk som om det var gratis. Men tenk litt på det, hvilken motorsport kan du velge hvor du ikke får et storforbruk av et eller annet. Dragracing ryker gjerne motor/kasse/clutch etter bare et par drag. Man bruker mye dekk (som koster mye mer enn vanlige dekk) i bilcross/rallycross/hastighet osv. Mtp. i drifting bruker du gjerne billige eller gratis dekk, og fyller på drivstoff – så er det ikke så ille. Man kjører ikke hver eneste dag heller, lommeboka overlever. Men igjen, man kan ikke sette pris på smilet en får.

IMG_2789-1

 

Drifting er kommet for å bli. Det vokser enormt hvert eneste år, og vi har jo trossalt mange kjendiser innen sporten allerede. Ikke minst har vi Fredric Aasbø og Kenneth Moen som representerer Norge i USA under FormulaD. Om du kjører drifting for å bli stor og kjent, eller kjører kun for gledens skyld – det er uansett en opplevelse for livet å ta del i.

IMG_2833-1

 

Derfor kjører folk mange mil, bare for å drifte i noen timer. Det er moro, det er sosialt og man får nye vennskap og opplevelser du aldri vil miste.

IMG_2894-1

 

Vi håper flere og flere prøver seg på sporten! Bare bilen har bakhjulstrekk og 200+ hestekrefter, kan du fint prøve deg! Fredrik Sørlie har gang på gang bevist at 200 hester holder i sin Toyota Cressida. At du må ha flere hundre hestekrefter er bare tull, det kommer helt ann på hva du vil oppnå. Skal du røyklegge en hel kommune, eller drifte i 230+, kan det være greit med litt mer guffe, men skal du kose deg rundt banen – særlig en bane som GMS, holder 200. En original Skyline fungerer meget godt til dette, bare gjøre bilen litt stivere og justere litt vinkler så får du fint til å drifte.

IMG_2923-1

 

Kjør på, start med drifting. Gå sammen en gjeng om det er pengene det står på, bygg en bil og ha det moro. Drifting skal ikke være alt for seriøst, det viktigste vil alltid være at man har det moro. Og moro er det absolutt ingen manko på innen drifting. Igjen, derfor gidder folk å kjøre mange mil bare for å kjøre noen timer. Sørlendingene er et godt bevis på hvordan det skal være. De er meget sosiale, og de er med på det meste. Hyggelige er de også, og det er alltid like moro for oss å se på dem kjøre og prate med dem etterpå.

We love drifting!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.