Carl Bronken

TbgStance Springmeet 2018

Før vi visste ordet av det hadde snøen smeltet, sommer felgene var montert på bilene og god bilene rullet ut av vinterlagring. TbgStance sitt Springmeet er ofte et av de første arrangement vi sjekker ut, og her er en liten rapport fra Springmeet 2018.

TbgStance er en gruppe mennesker med felles interesse, kanskje også kalt en klubb? Dette er folk som bruker mye tid og penger på bilene sine, hvor begrepet «stance» er fremhevet.

En bil som går som «stance bil» vil ofte være lav, med flotte felger og en helhetlig gjennomført stil. Stance betyr rett og slett hvordan bilen sitter, og her er det mye bil som sitter lavt.

Arrangementet blir holdt på Dakota hangaren ved Torp Flyplass i Sandefjord. Dette er et område tilhørende den gamle militære delen av Torp Flyplass, som i dag brukes av blant annet Dakota Norway hvor de vedlikeholder og flyr med sitt Dakota fly.

Som du kan tenke deg er dette anlegget enormt, og perfekt for å holde treff som dette på. Ulempen er kanskje meget dårlige veier som leder hit, men atmosfæren du får her er ulikt de fleste andre steder vi har besøkt.

Dette arrangementet er for mange det første treffet på kalenderen for hvert år. Mange nye bygg dukker opp her, eller kanskje biler du har sett før har gjennomgått en forandring gjennom vinteren. Enten det er det eller noe annet, er det like spennende å se hva som blir å se her. Denne Honda S2000 med en enorm spoiler for eksempel er en meget flott gjennomført bil i våre øyer, hvor eier virkelig har lagt svette og tårer i bilen. Denne er gjennomført fra A-Å såvidt vi kan se.

Så har du denne utrolige Mazda RX-7 som sitter veldig lavt, er breddet og har en nydelig blåfarge. Helhetsinntrykket over denne bilen er eksepsjonell.

BMW E46 har blitt en populær bil i denne bilkulturen. Bilene koster ikke alt for mye lenger, men det er lett å få tak i deler og hjul til disse. Denne E46 coupe med luft understell sitter nydelig på sine flotte felger. En ting du skal notere deg i dette miljøet er at å bruke kopi felger er fy fy. Her er det med andre ord mye dyrt!

Hva har vi her da? Jo, en Mercedes med Ferrari felger. Yes, perfekt eksempel på at man går utenom det vanlige for å radiere din personlighet via bilen din.

Når det er sagt, det dukker også opp biler hvor eieren har valgt å gjøre noe helt uvanlig. Dette er vel Norges laveste Honda CR-V?

Toyota GT86/Subaru BRZ har også blitt en veldig vanlig bil i dette miljøet. Men det gjør ingenting da disse er veldig fine å se på, og tydeligvis finnes det en flust av deler til disse tilgjengelig.

Denne GT86 er faktisk godkjent med luft understell og med bredding. Nok et godt eksempel på at disse bilene tar seg godt ut som stance biler.

BMW er populær i de fleste miljøer, men det er likevel mye forskjellige stil og se blant disse.

Audi S4 med luft og feite felger, det er alt som skal til. Ta vare på lakken, få bilen litt ned og få på noen flotte sko så har du egentlig gjort det du må.

Et nytt prosjekt for oss å se, nemlig Toyota Supra Eurospec med luft understell. Såvidt vi vet er dette landets eneste pr. dags dato.

Audi R8 er en kul bil originalt, og ganske vanlig å se med luft i USA. Men her i Norge er det ikke noe du ser ofte, så dette var et kult syn!

Detaljer elsker vi. Denne gamle franske bilen er lav, temmelig tydelig i original stand i lakk og egentlig bare et kult prosjekt. Detaljene vi digger er den nøyaktige modellen som stod i frontruta. Helt lik er den!

Audi A6 er en enorm bil, som kler å sitte lavt. Dette har vi sett flere eksempler på, men likevel like pent hver gang.

Mercedes w212 facelift på luft er heller ikke helt normalt å se. Men veldig, veldig pent!

Mange mennesker tok turen hit i dag for å se og nyte. Med varmt vær, sol og forsmak på sommer er dette helt forståelig.

Denne E46 Touring er fra Grenland og er en såkalt «static» bil. Dvs. den har justerbart understell, men ikke luft. Den kjører på høyden du ser i bildet.

Norges eneste Mazda 3 på luft? Ja, det tror vi. Dette er en jente eid bil fra Grenland som har fått noe bredding, flotte felger og som nevnt – luft.

Nok en E46 Touring fra Grenland, men denne gang med bredding.

En veldig flott toførr som sitter lavt på noen (såvidt vi ser) BBS felger. Veldig fin.

Ah, så har vi denne da. Kjent i miljøet som «styggen», men dette er en ulv i vannkopper-infiserte fåreklær. Bilen er nemlig godkjent med en kompressormatet M3 motor. Faktisk, bilen er godkjent med alt du ser. Vognkortet har veldig mange merknader skrevet i seg.

Rosa Golf MK6 på luft. Jente eid bil fra Grenland som har vunnet flere priser allerede. Veldig flott i lakken denne bilen.

Dette var «a first» for oss. En BMW E91 med ekstrem bredding. Antageligvis er ikke denne bilen ferdig bygget, men det er kult at folk gjør ting på sine egne måter.

Hvit og gull, en pen kombinasjon på denne GT86.

Vi vil estimere at det stod 100+ biler utstilt denne dagen og fort vekk 3-400 mennesker vandret rundt. Kanskje mer? Det var i hvertfall veldig travelt til tider, og det er gøy!

Her har vi noe unikt. En Suzuki, med felger. Ikke nok med det, den er teipet i «Jon Olsson» stil med delt fargekart. Original lakk på en side, og maskeringsteip på andre siden. Morsomt!

Golf MK2 har blitt en entusiast bil, og denne tipper vi er populær i det området. Veldig strøken bil!

Mercedes med en «rat look ish» wrap. Faktisk var dette ganske kult, og veldig annerledes. Sånt liker vi.

Her er noe du aldri ser lenger, BMW 850i. Bilen har en V12 og elsker bensinstasjoner. Flotte biler som vi aldri, aldri ser.

Dette er en av de kuleste R34 GTR som går rundt i Norge. Hvorfor? Fordi bilen ser bra ut, men hovedsakelig fordi eieren virkelig bruker bilen. Den går vinter som sommer, og i 2019 skal den til USA for å dra på roadtrip. I USA får du ikke R34 registrert, og dette er da eneste måte du kan kjøre en sånn i det landet. Dette blir en kul ferie for eieren!

Mitsubishi Evo fra F&F filmene stod på plass for å promotere Raceworz 5. mai. En legende i bilmiljøet, spesielt for oss F&F fans.

Takk til TbgStance for et flott arrangement som alltid. Her er det alltid mye flott å se på, og vi anbefaler deg å sjekke ut deres arrangementer.

TbgStance

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.