The Grand Tour

The Grand Tour – OMG

Som du kanskje allerede vet har The Grand Tour hatt sin premiere på Amazon Prime for millioner av mennesker i utvalgte land. Dessverre får vi ikke sett det i Norge før Desember, men likevel har vi fått sett den første episoden. Her er våre tanker om den nye serien.

Vi kan begynne med å svare på et spørsmål. Er det like bra som Top Gear? – Nei. Det er mye bedre. Det er nytenkende, med de kvalitetene vi husker fra Top Gear.

Det nye programmet er faktisk helt nytt selv om det er tider du minnes om det gamle. Vi liker godt den nye moderne og friskere satsingen fra denne trioen, og faktumet at de har et veldig stort budsjett syns virkelig.

2

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May tar deg med på elleville eventyr hvor hovedfokus er alltid på bil og motor. Som tidligere er det stort sett biler vi kan bare drømme om, men er ikke det litt av det unike? Å se tre menn gjøre ting med biler du aldri kommer til å eie, på måter du aldri kunne tenkt selv. Dette er sprøtt, meningsløst og noe du kun kan forvente deg fra disse – og vi elsker det!

Allerede har episoden blitt spilt to ganger hos oss for å virkelig analysere det vi ser. Men dessverre forsvinner notatblokka på bordet mens tunga henger ut og popcornet inntas. Dette er god underholdning for alle som liker bil, kanskje for de av dere som ikke er interessert også.

Tro oss, trioen har ikke mistet noe som helst. Kjemien er slik vi husker det, og det samme er humoren. Ja, mye er nytt og annerledes (skulle bare mangle), men det har ikke vært som f.eks en etterkommer av en god film som alltid er hakket dårligere. Dette er som en ny premiere, en ny storsatsing.

3

En av flere store forandringer er faktumet at studioet flyttes på for hver episode. Den første episoden er de midt i ørkenen i California. Neste episode er de i Johannesburg. Etter det vet vi ikke, men de vil være i forskjellige byer, forskjellige land for hver episode.

Å gå i detalje om hva som skjer i denne første episoden vil være en spoiler, så det unngår vi. Men det er ekstravagant for å si det mildt. Du får se mye kult allerede nå, og en teaser for hva som kommer i senere episoder forsterker mistanken om en fantastisk serie.

4

James May sier i episoden at de skal lage The Grand Tour i minst tre år fremover hvor hver sesong får 12 episoder. De neste 12 ukene får vi altså servert 12 ferske sinnsyke episoder som vi gleder oss til.

Denne første episoden skal ha kostet ca. 25 millioner kroner som betyr at det er en av de dyreste første episoder som har blitt laget noen gang. Med et årlig budsjett på ca. 170 millioner kroner, betyr det i snitt ca. 5 millioner kroner pr. episode. Sykt?

Vi ser flere andre medier har gått dypt inn i detaljer om hva den nye serien inneholder, hva slags biler du kan forvente å se osv. Dette velger vi å unnlate så dere kan få den samme overraskelsen og gledesfølelse som vi fikk.

Du vil kunne se serien på Amazon Prime når det lanseres for hele verden. Akkurat nå er det kun England, USA, Tyskland og Japan som får tilgang, men i Desember lanseres det altså for over 200 land i hele verden.

Gled deg!

Amazon Prime

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.