Formuladerp

Tragisk ulykke på D1 Street Legal i Japan

Nyheten har kommet til oss om et tragisk dødsfall under drifting serien D1 Street Legal i Japan (Nikko Circuit) den 20. November.

Ulykken skjedde da et hjul på Yuuki Takamiya (Team Magician) sin Toyota JZX110 løsnet grunnet en svekket hjulbolt. Hjulet traff så hodet til Sachiko Suzuki som første til livstruende skader. Hun ble fraktet i all hast til sykehuset men dessverre klarte legene ikke å redde livet hennes.

Sachiko Suzuki var spotter for hennes forlovede som også deltok i serien. Denne nyheten kommer til oss via nettstedet Jalopnik.

Hun stod sammen med ca. 10 andre spottere når dette skjedde. Hjulet rullet gjennom en dekkbarriere og over en betongvegg for så å treffe henne i bakhodet.
Rapporter sier at noen av de andre som stod rundt henne ble også skadet av hjulet.

Dette er det første kjente dødsfallet i arrangert drifting, som tyder på at sikkerheten i sporten er meget høy. I Norge er kravene til sikkerhet antageligvis høyere enn i mange andre land. Når det er sagt har denne ulykken ingenting med sikkerhet i bilene å gjøre da svekkelse i metall kan forekomme. Dette er en tragisk ulykke som vi håper aldri skjer igjen.

Les pressemeldingen fra serien her (Google Translate).

Det skal presiseres at bilen hadde vært gjennom full teknisk kontroll som understreker at dette er et rent uhell.

Våre tanker går ut til de pårørende.

Kilde: Jalopnik / Formuladerp

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.