Jostein Aarhus Bakke

1953 VW Zwitter Boble – Sjelden som fy

Ikke alt for oss hos Sviddgummi handler om biler med hundrevis av hestekrefter som spiser dekk som en vel kokt middag. Vi har enorm interesse og respekt for alle typer bil, særlig de som skiller seg ut på flere måter. Her kommer denne sjeldne 1953 VW Zwitter Boblen inn i bildet, eid av Eirik Jahren fra Skien.

 VVWKlubb.no opplyser følgende om denne bilen:

1-0397023 – Okt ’52: (Dette var en «hybridmodell» som ble produsert frem til 1/1 som ’52 modell og til mars ’53 som ’53 modell, og er det man kaller en Zwitter. Et populært samleobjekt grunnet at dette var sluttepoken for den delte bakruta):

  • Nytt dashbord
  • Wolfsburgs våpenskjold som emblem på rattet
  • 15 tommers felger (Tidligere 16)
  • Nye støtfangere
  • Gitter foran signalhornet ble ovalt
  • Blanke lister rundt sidevinduer og bakrute
  • Separate ventilasjonsruter i dørene erstattet ventilasjonsluker foran dørene
  • Baklys med separate bremselysglass
  • Endret design på skiltbelysning, uten integrert bremselys
  • Synkronisert 2.,3. og 4. gir

IMG_4559-Edit-Edit

Eirik sier at hans Zwitter har Puma understell og at den er justert ned i rumpa. Original motor med «matching numbers», noe som har endel verdi. Igrunn en sjelden sak.

IMG_4550-Edit

Hvis du er gal etter detaljer på en bil, er dette en bil som virkelig kan oppta mye av din tid. Det er endeløst med artige detaljer på bilen som kan nevnes. Vi liker godt blinklyset som kommer ut fra b-stolpen. Dette var absolutt ikke sjeldent i gamledager, men heller ikke noe vi ser mye av lenger.

Igjen, hvor ofte ser du en bil som er 61 år gammel være like strøken – eller mer strøken – enn da den var ny?

IMG_4501-Edit-Edit

Vi skal ikke si at nye biler mangler personlighet og sjarm. Men det vi kan si er at bilene i gamledager så absolutt mye mer elegant ut når de rullet på veien enn de gjør i dag. Så mye tid som tydelig er lagt inn i designet på bilen. Stolthet av produktet sitt.

IMG_4473-Edit
Her ser du Wolfsburgs våpenskjold som emblem på rattet. Dette skal (slik vi har forstått det) bety at bilen er produsert på Wolfsburg fabrikken i Tyskland. Denne fabrikken ble åpnet på ordre direkte fra Adolf Hitler.
IMG_4462-Edit
Bilen har de meget ettertraktede todelte bakrutene. Mange mener dette designet er mye penere på bilen, noe vi skal si oss enig i.
IMG_4454-Edit-Edit
Det er lagt mye tid i å gi bilen designet den en gang hadde. Både utvendig og innvendig bærer bilen preg av nøye planlegging av design. En praktisk bil, en vakker bil.
IMG_4419-Edit-Edit
Ikke minst er bilen ikonisk. Stålet som ble brukt på Boblen i denne tidsperioden var av aller høyeste kvalitet. VW skulle levere noe som skulle leve for alltid.
IMG_4394-Edit-Edit
Bobla er et av de lengst levende bilene gjennom historien. Den var populær når de første modellene kom på slutten av 30-tallet, og er fortsatt en veldig populær bil i dag.
IMG_4386-Edit-Edit-Edit
Dette er en bil som er tidsløs. Det er klart, smaken endrer seg gjennom tidene. Men når bilen ser ut som denne, kan vi vel konstantere at god smak aldri forandrer seg?

Alle bildene er levert av Jostein Aarhus Bakke. Bilen eies av Eirik Jahren.

Volkswagen Type 1 (bedre kjent som BobleBeetleFuscaCoccinelleVochoBugVolky og Käfer) er en kompaktbil produsert av Volkswagen fra 1938 til 2003.

Til tross for at navnet boble (Beetle) raskt ble adoptert av publikum i omtale av bilmodellen brukte ikke VW navnet i markedsmateriale før i august 1967. Frem til da hadde modellen vært kjent under navnene «Type I», eller som 12001300 og 1500. Disse tallene, som angir bilens motorstørrelse i kubikkcentimeter, var navnene modellen ble markedsført under i Europa frem til 1967.

I 1998, mange år etter at modellen hadde gått ut fra modellprogrammet i de fleste land (den var fortsatt i produksjon i Mexico frem til 2003) introduserte VW en ny modell, «New Beetle», bygget på samme plattform som Volkswagen Golf.

Er det sol og fint vær? Hvorfor ikke beskytte øyene med stil mot den farlige strålingen fra sola med noen kule Sviddgummi solbriller?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.