Bilsport Custom Motor Show 2023!

Vi har alle et arrangement som har ulike betydninger for oss, særlig i bil miljøet. Noen events betyr kanskje at slutten på sesongen nærmer seg, mens andre er starten. For oss er Bilsport Custom Motor Show et sikkert tegn på sesong start for et nytt år, og 2023 var ingen unntak.

Bilsport Custom Motor Show er et årlig arrangement i Sverige, nærmere bestemt i Jönköping på Elmia. Det er rett og slett den svenske versjonen av Oslo Motor Show, bare at det arrangeres helt i starten av året. Påsken, det er nøkkelordet. Hver påske kan du ture til Sverige og få et show du sent vil glemme. Dette showet betyr at vi er i gang, i det minste for oss.

GUL BIL! Ja, passende start på vår reportasje fra Bilsport Custom Motor Show som avholdes i påsken hvert år. På jakt etter de feteste og mest unike bilene på showet, kunne vi ikke ignorere denne veldig unike Nissan Micra med camber herfra og til månen. Lenger ned i artikkelen får du se en liten artig detalje inne i bilen.

Det er vanskelig å faktisk rette fokuset mot en spesifikk bil når du først setter dine bein her inne. Det er så utrolig mye variert og spennende utstilt, som også er hvorfor du bør sette av mer enn èn dag til å titte inne i hallene.

BMW e46 330ci som du aldri har sett før. Se på breddingen, fargen, gjennomføringen. Altså, for en smykke – syns du ikke? Dette er opplevelsen du får hvert 1.5 meter gjennom hallene. Med andre ord, hvis du tenker å la fruen sitte hjemme mens du er her – bør hu regne med å ikke se deg gjennom hele påsken.

Våre kjære naboer i øst kan virkelig bygge bil. Vi blir like satt ut hvert eneste år. Man skulle tro at kreativiteten til slutt blir brukt opp, men nei. Nye tanker, nye design og nye måter å fullføre prosjektet på. Hatten av! Faktisk, til og med sokkene av!

Det er vel ikke mange biler vi kommer på som du ikke vil finne på dette enorme eventet. Skyline er kanskje ikke så uvanlig å se, men det er noe ekstra spesielt å se flere generasjoner med GTR parkert i rekke. Alle har fått litt foundation og blush på før de skal vises frem i flere dager, de ser litt ekstra snasne ut her.

Så har enkelte andre biler fått seg en skikkelig but lift med prosedyrer fra A-Å får å bli så flotte som du aldri før har sett. Dette er en Mustang som sannsynligvis har flere timer på seg i arbeid enn de fleste av disse har kjørt på veien. Resultatene er skinnende tydelige.

Scion er i utgangspunktet ikke et normalt syn på skandinaviske veier, men Scion XB er ennå sjeldnerer her. En kompakt «van» som vi syns er egentlig ganske tøff. Veldig lur firmabil for trange skandinaviske veier, eller?

God gammel Datsun fra Sarpsborg. Her snakker vi kultur og klasse i ett! Tenk om disse bilene når de var nye, ble behandlet slik at vi hadde flere igjen av disse i dag. Dette er sjeldent nå til dags!

Bring back the vinyl! Vi savner den tiden hvor folk turte å leke seg med folie og design. Det er ofte så små grep som skal til for å totalt forvandle looken på en bil. Vær vågale! Det er ikke verre enn å rive det av igjen når du går lei.

Denne boblen er en veldig kjent bil bygget av John Dagostino. Mer info kommer.

Vi kommer til det litt lenger ned, men dette showet er ikke kun utstilling. Her får du masse drifting og oppvisninger som du sent vil glemme. Påskesladden som de kaller det, vil du ikke gå glipp av. Svenskene kan det å organisere show!

Det vi uansett kan garantere deg, bilfrelst eller ei, er at du vil finne noe du liker her. Kanskje du ser din drømme bil i et av bildene våre her?

Hvis det er byggemetoder som er din kink, er det også omtrent ubegrenset med eyecandy for deg å sikle over. Hva med denne gamle Forden? Spørs om det er så mye mer enn Ford emblemet som faktisk er Ford på denne bilen.

Hvis det er detaljer, vel da er denne BMW E30 M3 noe for deg. Noe så strøkent som denne er vel ikke lett å finne noe sted.

Denne Lamborghini Huracan har hatt litt forskjellige design gjennom tiden. Det er veldig kult at vi ser slike bygg her i Skandinavia, da som oftest finner vi kun slikt i USA.

Så har du noe helt unikt fra Danmark. Perfekt for din nye bryggeri for å transportere godset ditt til butikkene med klasse?

Slammed! Det er noe ekstra gøy med bygg som du ser har vært moro å utvikle. Tenk så gøy det var å bygge denne, ikke minst svare alle som spør «hvorfor ikke?».

Er kanskje riktig å bruke ordet slammed igjen? Lav Corvette på luft, med felger og tilbehør fra øverste hylle. Kreativt og tøft!

Bumble Bee VW. Eieren viste oss rundt i dette bygget. Han bygde bilen fordi han er Transformers fan, men han ønsket muligheten til å kunne faktisk bruke bilen, til og med sove i den. Bilen får mer enn nok oppmerksomhet, og detaljene som er lagt inne i dette bygget er ekstremt. Hvis du noen gang ser bilen, sørg for at du sjekker den ut.

Bloody hellcat! Her er det hestekrefter fra Fort Knox, altså verdens reserven. Så brutalt! Synd at Norge flår oss for penger når det gjelder alt av bil som er litt gøy.

R35 er det fluster av på de fleste slike events, og det er ikke rart. Utrolig kul bil å bygge på, ikke minst en bil som er utrolig kul å kjøre. Vi håper på at det kommer noen Liberty Walk R35 på Norske veier etter hvert, om SVV tillater det.

Volvoen fra Løvenes Konge! Du vet, den du ikke så i filmen men bare føler at var der? Ja, denne stod på eventet. Kreativt og gøy, det er jo akkurat sånn det skal være med bil.

For å sørge for sikkerheten til alle, har de hyret inn profesjonelle donut elskere til å beskytte oss. To protect and serve – and eat.

Sheriffen er på plass! Synd vi ikke har disse tøffe politi bilene på veiene.

Om du er Porsche elsker, vil du kanskje finne din drømme Porsche utstilt her. En god variasjon av bilene fra alle årstall er å finne rundt i hallene. Noen ganger finner du til og med «the holy grail».

Trenger du egentlig noe mer for å bevise deg hvorfor du skal sette deg i bilen og kjøre til Sverige i påsken? Er ikke bildene du har sett så langt nok grunn til å ta turen?

Nettopp, det er bare å finne frem AirBnB appen, booke seg en deilig leilighet der borte og samle sammen noen venner for turen. Vi lover deg, du vil digge det!

Ganske mye bra inspo for folisering her også. WrapChamp viser frem en veldig tøff Model 3 Tesla. Ey WrapChamp, kan ikke dere foliere vår bil for oss? Hint hint!

Hvis lommeboka di er for tung, kan du også finne inspo for noen helt sinnsyke lakkeringer. Men da skal du faktisk ha en tung og dyp lommebok.

Denne R35 er langt ifra original. Disse gutta bygger en god del tuning deler til disse bilene, og er også involvert med noen FD sjåfører. Så her snakker vi kunnskap!

Pål Ivar Frigstad sin Volvo er kanskje et av de mest unike og gjennomførte motorsport Volvo i Norge, i det minste innen drifting. Her er det ikke en del som ikke han har personlig pusset med en dyr Oral B tannbørste fra glass kabinettet på Elkjøp. Alt er strøkent, alt er funksjonelt og alt er planlagt.

I timesvis blir du stående å sikle etter disse byggene du finner overalt i hallene. Du ser på en bil, snur deg så ser du ennå en bil som fint kunne vært en plakat på gutterommet.

Ford Mustang er jo et godt eksempel på en bil absolutt alle vet hva er, selv de som mener at biler er årsaken til verdens undergang.
Se så fantastisk denne bilen er, med sin fantastiske farge og ikke minst alle detaljene du ser rundt om. Klarer du å remse dem opp?

1951 Mercury, bedre kjent som Mercurius GTC. En meget kjent bil og bygg som har blitt vist frem på show i mange land. Hvis du vil vite mer om bilen, sjekk ut Hotrod Hangar på Facebook. Bilen vinner priser alle steder den vises, med god grunn!

Showet er så mye mer enn «bare» utstilte biler og motorsykler. Det er litt av et event pågående i bakgården. I år var det første runde av Gatebil sin drifting serie, hvor sjåfører fra flere land deltok. I år kjører de på en ny bane som gir spenning på høyt nivå!

Publikum kommer veldig tett på kjøringen. Du sitter nær nok til at du sannsynligvis blir ganske så tildekket av gummirester i ansiktet. Det er sånn det skal være!

Noe vi elsker med showet er at kjøringen pågår langt ut på kvelden, til det punktet at alt blir helt mørkt etterhvert. Det er da magien virkelig starter, når flammer fra bilene blir synlig og alle lysene gjør sitt.

Helt unikt faktisk. Du får en slags Gymkhana vibe men i en annen skala.

Atmosfæren blir skiftet over til en slags konsert følelse. Alt føles større ut, alt føles mer energisk. Litt kaldt, men fysj så kult å se på!

Ja, flammer. Det går hett for seg på disse konkurransene, det skal være sikkert.

En del av banen blir som en liten rundkjøringen rundt en avlukket kunstig øy. Her kommer bilene svært nære hverandre og muren, som byr på enorm showfaktor for publikum.

Så kommer du opp fra øya og tilbake ut på «hovedsløyfen» igjen i fult driv.

Det er kanskje her de har høyest hastighet og mest røyk etter seg.

RESULTATER GATEBIL DRIFT SERIES

Det går hardt for seg, hardt! Man mister deler, slår bakstillingen skeiv. Men likevel er sjåførene like blide. De har underholdt tusenvis av mennesker og vist hva de kan bak rattet. Dette er virkelig veldig veldig kult!

Hvis du liker det vi leverer, setter vi stor pris på om du følger oss på Snapchat. Bruker er Sviddgummi.no. Her legger vi ut daglig content fra arkivene, men også direkte fra events vi er på. Her får du se behind the scenes type innhold som vi ikke legger ut andre steder. Så følg oss!

Nå tester vi deg! Leste du faktisk innledningen av reportasjen? Hvis ikke forstår du nok ikke dette bildet, men dette er den artige detaljen vi innledningsvis nevnte på du ville se. Kongen, James May pryder nakkestøtten i den unike Micra som sannsynligvis May ville hatet!

Det er noe for alle her inne. Absolutt alle. Selv Vigdis på 87 fra Hjartdal kan helt sikkert finne en nydelig John Deer traktor med underglow, eller en Trabant med luftsenk. Tror du oss ikke? Ta turen i 2024 da vel!

Her er vi inne på noe. Firmabil for Sviddgummi tro? Vi har rom for partnere for 2024, så hyl ut om du vil se noe sånt som Sviddgummi firmabil durende rundt på arrangementer i 2024.

Noen bygg er så ufattelig pent gjennomført at bilen gjerne står omtrent i deler, kun for å vise hvor all tiden faktisk ligger. Det er noe erotisk med bygg som er så gjennomført.

Rocket Bunny MB 190? Yes sir, det finner du her! Når vi var 18, var 190 bilen å bruke på vinteren. Det er moro å se at disse nå blir bygget opp skikkelig!

Rene Fast & Furious vibes med en 2023 vri. Utrolig hvor kreative folk har blitt med både bodykits, men også det faktumet at flere bruker liveries igjen.

Noen gang sett en så strøken og versting 5 serie? Flere av våre lesere var ikke en gang født når disse kom ut, men tipper flere likevel ville gjerne hatt denne i garasjen.

Nå snakker vi! Dropp refleks vesten i baksetet, det er bare å foliere bilen denne fargen! Kler for øvrig denne Audi R8 helt ypperlig. Vær tøffere med fargevalgene deres folkens, det lønner seg.

I år hadde de satt opp en slags fotostudio hjørne hvor det stod et par snasne biler, blant annet denne R34 GTR. Et enkelt klikk på avtrekkeren ga omtrent et bilde verdig en flott ramme. Story content for folket?

Det er alltid veldig tøft å se Elliot Gröndahl kjører både MC og bil. Stuntsjåfør fra Sverige som sørger for at du måper bak barrieren. Han alene er nok grunn til å sette kursen hit.

Victor Jönsson har bygd en veldig one of a kind PV. Denne bilen har han brukt flere år på å bydde, og er en god blanding av svensk og russisk ingeniørkunst. Her snakker vi en veldig lang Volvo PV med en 39 liters dieselmotor fra en T-54 Tanks. Det er 520 hestekrefter, som er langt mindre enn du skulle forvente, men vi snakker 2.300nM!

Det er kun her du får se slike biler bli brukt, det er helt unikt. Sviddgummi har reist verden rundt i snart 20 år for å dekke forskjellige arrangementer, men vi opplever Bilsport Custom & Performance show som et av de aller gøyeste hvert år.

Vi håper at denne lesingen gir blod på tann for at du skal reise hit i 2024. Du kan sikre deg billetter på https://www.custommotorshow.se allerede nå. Så hva venter du på? Vi ses der i 2024!

Hvis du lurte på hvor lenge det er til Bilsport Custom Motor Show 2024, ser du det i nedtellingen under. Cya!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.