Carl Bronken

Carspotting på Rodeo Drive

Ja, som du sikkert nå har forstått har vi vært i California i noen dager. For å være helt nøyaktig reiste vi bort i 8 dager, primært for Formula Drift finalen på Irwindale. Men dette er kun to dager, så resten av tiden brukte vi på å se rundt i staten. Her er litt carspotting fra den kjente gaten Rodeo Drive.

Dette er gaten for de rikeste av de rike. Kjendiser, rikinger, arvinger, lottomillionærer osv. For å si det mildt, vi passet ikke helt inn her.

Før vi viser dere bildene, kan vi fortelle litt om hvordan det var for oss å parkere her. Vi kjørte nemlig inn i parkeringshuset til et dyrt hotell i denne gaten. Hotellet er så eksklusivt at vaktene der var bevæpnet. Men etter å ha slått på «baby uskyldig ansiktet», fikk vi lov til å parkere der. Men når vi tilslutt skulle tilbake igjen måtte vi inn i hotellresepsjonen og gikk bort til heisen. Da kom det tre dollete rike damer som så på oss og sa «det var interessant». De gikk altså med Prada, Gucci osv, mens vi gikk bare med normale klær. Så kom det vakter bort og lurte på hvorfor to personer i shorts og t-skjorter gjorde i bygget.

Etter en forklaring var det ingen problem, men det sier litt om hva de er vant til å se her. Så, over til bildene.

2q8a3453

Som du kanskje forstod på innledningen er dette området temmelig godt beskyttet rett og slett fordi det er så mye verdier og viktige mennesker her. Det er overhodet ikke uvanlig å møte på kjendiser her. Hvorfor denne stakkaren ble stoppet vet vi ikke, men det hadde ikke overrasket oss at det hadde noe med stilen deres å gjøre i og med at bilen ikke kjørte fort.

2q8a3457

Tro det eller ei, men vi så faktisk ikke veldig mye Lamborghini i Los Angeles mens vi var der. Men det er mange av dem her, bare ikke ute i hverdagene. Det skal ikke nektes for at det helt sikkert er en morsom opplevelse å cruise rundt i byen med en sånn en.

2q8a3460

G-vogn Mercedes er utrolig normalt her. De er spreke, store og høye. Akkurat denne var noe spesiell i og med at det er en Brabus (noe lignende den vi testet et par måneder siden). Årsaken til at høye biler er populære her er rett og slett fordi innkjøringene til butikker og andre gater er ekstremt bratte til tider, og selv vær helt originale Chevrolet Impala leiebil subbet ofte på disse veiene.

2q8a3461

Rolls Royce var også temmelig normalt der borte. Det stod flere av disse utenfor de dyre butikkene, og du bare vet at de er inne å handler for mer penger enn det du og jeg tjener i måneden tilsammen. Det er kvalmende.

2q8a3464

Bentley var også ufattelig normalt å se her, nesten som at det er en billig bil. I forhold til Norge er den jo billig, men det er likevel eksklusivt på sin måte.

2q8a3467

Denne er nok ikke dyr eller eksklusiv, men unik. Vi har aldri sett en Boble pickup før, og det er mest sannsynlig et custom bygg. Men den skilte seg godt ut i mengden.

2q8a3468

Egentlig de fleste gamle klassiske biler skilte seg ut i mengden her fordi de var tatt så godt vare på. Ikke rust, ikke riper, ikke bulker bare masse glins fra lakken. Vakkert!

2q8a3481

Maserati er i Los Angeles som en VW Golf er her hjemme. Du ser de rundt hvert eneste hjørne. Men det er likevel en utrolig pen bil, og de fleste av disse har litt motor også. I USA velger du ikke de små motorene.

2q8a3484

Endelig dukket det opp noe vi syns var litt kult, nemlig en Ford Mustang Roush med litt unike detaljer. Ford Mustang generelt var det mer av i LA enn måker, men disse unike variantene så vi lite av. Veldig kult.

2q8a3487

Så var det disse G-vognene igjen da, som det krydde av. Flere kjendiser kjører disse, blant annet Kylie Jenner. Men for oss var det tøffere å se en med litt kule felger enn de med kjendiser bak rattet.

2q8a4242

Hva er litt carspotting uten en matt svart BMW M2? Nei ikke vet vi, men bonus var det.

2q8a4235

Nok en Rolls Royce, helt normalt det her borte.

2q8a4243

Jepp, enda en. Men denne har handicap bevis. Ganske kul bil for å ha det beviset, ikke at det er noe galt i det!

2q8a4244

Nok en M BMW, denne gang en M3. Matt svart igjen, ser ut som stilen de går for der borte på disse bilene. Ser jo bra ut da.

2q8a4258

Corvette Zo6 betegnes av noen som en superbil grunnet dens enorme effekt og gode kjøreegenskaper. Disse så vi svært få av her borte, kanskje for «billig» for dette strøket?

2q8a4269

Aston Martin så vi heller ikke mye av, men for noen deilige biler! En Maserati følger nøytralt etter.

2q8a4272

Dette er bilen til Bijan, en Iransk designer. Han har også en Bugatti Veyron (bilen vi håpet skulle stå der) og han er den eneste i LA som har sin egen parkometer med fargen og navnet sitt på.

2q8a4283

BMW M6, heller ikke det mest vanlige vi så her borte men et deilig syn likevel. Er nok en morsom bil å kjøre med her med taket nede.

2q8a4302

Så har vi de litt mer ekstreme folieringene da. Ja, vi har sånt her hjemme men likevel. Tøft. Dette er forøvrig en MB CLS550.

2q8a4305

Ferrari Testarossa. Overhodet ikke et normalt syn noe sted. Denne er registrert i Puerto Rico men kom kjørende op Rodeo Drive. Tøft!

2q8a4309

Mercedes SL63 AMG, ikke det mest sjeldne i verden men likevel en fin spotting.

2q8a4310

Ferrari 488 Spyder (tror vi) kom kjørende ned gaten. Deilig syn!

2q8a4312

Ferrari F12 som kjørte som en bajas opp og ned gata. Mye fart, sladding og spinning og rusing. Gærn sjåfør men vilt å høyre lyden!

2q8a4313

BMW i8 ser vi mye av her i Norge, men ikke fult så mange i LA. Vi så faktisk bare et par stykker der borte og flere snudde seg etter disse.

2q8a4316

Nok en Aston Martin, denne gang i matt svart. Ganske kult på denne bilen. Det var ei dame som kjørte denne som skulle handle på Cartier butikken.

2q8a4317

Så til de av dere som liker lastebiler og brannbiler, her er Beverly Hills brannvesenet ute å patruljerer.

Vi bar kun på Rodeo Drive i en times tid for å se, og moro var det. Men vi har flere carspottings fra andre deler av LA som vi skal vise dere i tiden fremover. Dette er kun en forsmak.

 

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.