VANNKRIG PÅ ISEN!

Sponset innleggStraand Hotell

Straand On Ice er arrangementet og NMK Seljord Flatsjø isbane er stedet. I regi av det anerkjente hotellet Straand Hotell, ble det avholdt et event deltakerne sent vil glemme. En veldig gøy, litt kald og veldig våt dag på isen med fete biler og noen av landets beste sjåfører.

La oss presisere at forholdene var ikke muligens de beste for iskjøring da det ble mye overvann pga snøsmelting og elver som ble litt høye, men fytti katta for en helt rå innsats av NMK Seljord og alle funksjonærer som sørget for at arrangementet kunne fortsette. Rescue, løpsleder, funksjonærer og alle hjelpere – dere er helt rå! Hatten av til denne gjengen som sa at «vi skal få til dette uansett», og det klarte de! Hatten av!

Ikke bare hadde Straand sørget for å få inn noen av landets beste drifting sjåfører, de hadde til og med sikret seg verdensmester i drifting – Fredric Aasbø.
Fredric er kjent for sin konsistent teknisk gode kjørestil, men også en kjørestil som ser umulig å håndtere ut. Hastigheten og presisjonen han viser bak rattet er på et nivå de færreste kan forstå.

På vinteren er Fredric veldig glad i å kjøre mye på isen. Dette er veldig god trening, ikke minst blir du kanskje spesielt god på å kjøre med dårlig sikt? Når bilene kjører sammen på baner som dette, er sikt sårt etterlengtet.

Men dette arrangementet er ment for at alle kan kjøre på isen med bilene de har selv. Om det er løps biler eller veibiler, er du hjertelig velkommen. Denne nydelige Porschen møtte vi på bensinstasjonen i Seljord hvor eier virkelig ønsket seg litt 98 blyfri. Beskjeden han fikk fra stasjonen var at Shell er tom for 98 blyfri i hele landet. Antar det kan være derfor vi ikke så bilen på banen spesielt lenge.

Så finner du plutselig rallybiler på isen. Høy hastighet men god feste grunnet noen ville piggdekk. Suget i magen er nok like høyt her som når du skal lande i et Ryanair fly.

E30, som i følge bagasjeluken er en 316i men lyden derimot forteller noe annet. Mulig vi tar feil, kanskje det har vært for mange måneder uten motorsport for oss, men det var deilig lyd i denne deilige bilen.

Olav Haugen Hasdal er en kjent fyr i drifting miljøet. Olav er kanskje en av de varmeste vi kjenner fra miljøet og stiller alltid opp for andre. Han er også en av de genuine motorheads i landet som satser alt han har og ikke har for å klatre til topps. Olav sikter høyt og vi er sikre på at det er der han ender.

Han gikk til anskaffelse av en isbil kun for dette arrangementet. Det viser litt hans engasjement for sporten og for miljøet. Du kjenner han nok best bak rattet i sin Mercedes A-klasse drifting bil, men kvaliteten på kjøringen hans er akkurat like høy i denne BMW E46.

Alltid et smil bak pekefingeren, alltid med den blå lua med rød dott. Olav er god fyr. Husk på å hilse på han om du treffer han. Å stille opp på Straand On Ice for han var en selvfølge!

Men du trenger overhodet ikke å ha en løpsbil for å ha det moro på isen. Det er en fordel om du kjøper noen skikkelige piggdekk hvis du vil ha litt kontroll. Men moro, jo det skal du få nok av her.

Audi RS2. Legendarisk bil i våre øyer, og veldig kult å se disse bli brukt ennå. Det er ikke ofte man finner disse lenger, så dette var moro for oss å se.

Noe vi setter pris på er å faktisk se våre egne følgere på banen. Helene her er en av våre følgere, og er ikke fremmed for å kjøre noen fete biler. Kult å se deg ha det moro på isen! Så nesten ut som at bilen var litt for lett for skikkelig feste?

Etter hvert som dagen gikk fikk flere blod på tann for litt ekstra satsing. Vi så flere som valgte å prøve seg litt på twin drifting, som overhodet ikke er enkelt på dette føret. Om vi ikke tar mektig feil, er sjåføren i den røde BMW Marius Lunde, så har du Espen Rohde rett bak. Marius er også kjent for en veldig aggressiv kjørestil.

Det er sprøtt å tenke på hvor mange Supra isbiler vi ser rundt i landet, men samtidig ser hva en registrert Supra koster. Hoppet er enormt! Men, Supra ble laget for å brukes. DET skal du være sikker på at disse blir.

Martin Amundrød er en god venn av Fredric Aasbø. Du ser ofte Martin kjører sammen med Fredric på isbanene i og utenfor Norge. I et tidligere liv kjørte Martin også aktivt drifting i en veldig tøff BMW E46 bygget av SS Performance. Vi savner å se Martin på banene om sommeren, så kan ikke dere alle mase litt på han for å kjøre litt igjen?

Robin Slotteskjær har en veldig spesiell Ford Fiesta med V8. Dette er, ut fra hva vi vet, egentlig en rallycross bil. Men han bruker den til det meste får vi inntrykk av. Veldig tøft å se bygg som dette, spesielt på isen kanskje?

Utover dagen ble det mer og mer vann på banen. Vi er i slutten av februar, som veldig ofte er slutten for isbane kjøring på Østlandet. Men sjåførene gir seg ikke!

Det var også veldig moro å se andre bil journalister ha det litt gøy på banen. Her ser du Mats fra Broom og en kollega seile i vei på banen i en Audi RS3.

Ja, det er Broom Mats på flyte madrass i avkjørings sonen. Du ser riktig.

En ting er i hvert fall helt sikkert; det var mange kronasjer ute på isen denne dagen!

Nydelig Lexus sikter seg inn mot vår fotograf i fult driv rundt en av de lengre svingene på banen.

Vi nevnte på at Marius Lunde har en aggressiv kjørestil. Her ser du hva vi mener. Bilen var relativt hel når vi så den helt på morningen, men endte dagen uten fangere og eksos. Sikkert mye mer som valgte å forlate skipet underveis også.

Å se Gatebil taxi på isen igjen gir oss grøsninger. Husker du tiden hvor Gatebil hadde sine arrangement på isen? Savn! Så det var nydelig å se en av deres taxier dukke opp på isen i dag!
Om drøye tre måneder får du se disse bilene på Gatebil Vålerbanen.

Litt puff puff pang pang fra denne Volvo etter gjentatte hosteanfall fra vannet. Det gikk til slutt!

Grom BMW med V8 fra Husa gjengen. Enormt mye feste så dette gikk fort!

Lurer på om parkerings sensorene bak fortsatt fungerer? De er jo fortsatt der, på en måte.

Grunnet mye vann på banen hadde vi ikke anledning til å variere hvor vi stod. Derfor ser du veldig mye bilder fra samme svingen. Men vi digger at sjåførene legger merke til at vi er der, for så å gi litt ekstra gass i skrens forbi.

Syns også det er veldig moro å se at Rescue teamet har det litt moro mens vi jobber seg varme. Uten rescue, er det ingen kjøring og definitivt ingen trygghet. De hadde nok å styre med når bil etter bil kjørte seg fast. Så hatten av, som vi alltid liker å si, til rescue team!

Vi har ikke fanget det på foto, men disse to Volvoene prøvde minst to ganger å slå seg sammen til en. Antar dette er en kompisgjeng som bare virkelig ville kose seg med litt intimitet!

Hvem spruter mest? Kan være Marius altså.

Helt på slutten av dagen på isen var det veldig mye vann på banen og særlig i avkjørings sonen. I bilen til Aasbø var det omtrent like mye vann som i Mjøsa, så det var vel på tide å kalle det en dag.

Vi lar ikke litt global oppvarming sette en grense for moroa vi har. Dette var et veldig bra arrangement i regi av Straand Hotell. På kvelden på hotellet fikk vi både høre en prat mellom Broom Mats og Fredric Aasbø, hvor Fredric forteller om hans karriere fra dag en til nå, men i tillegg fikk vi se en av mange talenter til Fredric i form av 90s DJ Fredric Aasbø.

En uforglemmelig helg i nydelig norsk natur, på en av de virkelig flotte hotell i landet. Vi vil benytte anledningen til å takke Straand Hotell for invitasjonen, og ikke minst for tilliten. På hotellet ble det vist en video vi produserte fra dagen, med veldig kort deadline. Dette klarte vi å gjennomføre takket være for at Straand Hotell har tilrettelagt alt for oss.

Tusen takk til Straand Hotell! Og tusen takk til alle dere vi fikk møte og prate med på turen. Til neste gang!

Skrevet av Carl Bronken og Erica Kristiansen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.