Carl Bronken

Drifting i miniatyr

Alle vet at vi hos Sviddgummi er store fans av drifting. Men sporten er dyr å holde på med, derfor var tanken – finnes det noen alternative løsninger til å tømme drifting-suget en fredagskveld? Vi ble invitert til Grenland RC-Drift klubb på Geiteryggen i Skien for å få en liten oppvisning av rc-drifting.

IMG_1200
Dette er selvfølgelig ikke første gang vi ser rc-drifting. Likevel var det en ny opplevelse rett og slett fordi det var så mange som kjørte samtidig.
IMG_1271
Det er clipping points rundt hele banen i form av eksempelvis en brusboks som henger ved veggen.
IMG_1297
De har en skikkelig flott bane til disponering.
IMG_1303
I RC drifting kan du være kreativ. Du kan i teorien kjøre akkurat den bilen du ønsker deg så lenge du får tak i deksel i ønsket bil.
IMG_1352
Til og med Scion TC (samme bil som Fredric Aasbø kjører i Formula Drift) var å se ute på banen.
IMG_1375
Eller kanskje du vil ha deg verdens mest synlige Nissan 350z?
IMG_1385
Selvom det ikke er noen konkurranse, satser de som kjører temmelig hardt. De kjører mye trening i form av twindrifting, drift train osv.
IMG_1468
Bilene er stort sett elektriske RC biler med firehjulstrekk. Du kan faktisk justere hjulvinkler, rattutslag, servostyrke, trekkfordeling osv. Noen av disse bilene er temmelig rå!
IMG_1478
Utrolig nok så vi mye lik kjøring på denne banen som vi ser på en ekte bane med ekte biler. Måten bilene blir kastet inn før svingen er tydelig preget av ekte drifting.
IMG_1493
Her ser du et godt eksempel på drift train rundt banen.
IMG_1216
Denne kvelden var det ca. 10-12 biler som kjørte oppvisning for oss. Vi var der oppe i timesvis. Enda mer gøy ble det når vi fikk prøve litt forskjellige biler.
IMG_1211
Du kan få en ganske grei rc driftebil til rundt 2.500,- i form av f.eks HPI Sprint 2 Sport eller hvis du invisterer litt til, kan du få HPI Sprint 2 Flux som har børsteløs motor. Flere av bilene på banen er HPI biler.
IMG_1187
Du kan også kræsje ganske hardt uten å få skader på bilen. Disse tåler mye!
IMG_1189
De ser også veldig ekte ut.
IMG_1176
Et godt eksempel på hvor hardt du kan kjøre uten å være redd for skader. En ripe eller to får du, men stortsett holder selve bilen.
IMG_1237
Her har vi forsøk på backwards entry.
IMG_1261
Alle syns det var veldig moro å prøve seg på walltap mens de skulle treffe brusboksen. Sjekk hvor nærme BMWen er veggen uten å treffe!
IMG_1269
Noe annet vi syns er moro er detaljene som du kan få på disse bilene. Sjekk ut «bremsene».
IMG_1270
God gammel AE86 tar seg godt ut på banen, både som ekte bil og som rc driftebil.
IMG_1316
Ventetiden på å bli dratt opp av grøfta er vesentlig kortere her enn på ekte baner.
IMG_1387
Camaro driftebil. Det ser så bra ut!
IMG_1389
Twin drifting med backwards entry på begge to. Det er kult!
IMG_1323
Vi monterte et Garmin Virb Elite kamera på denne rx8 for å måle hastigheter. Det går ganske fort rundt denne lille banen, særlig om du monterer gummihjul!
IMG_1313
Toyota Soarer, vi kommer ikke unna disse uansett bane.
IMG_1262
En favoritt må vel være BMW E30. Utrolig tøffe biler, selv som 1:10 skala rc driftebil.
IMG_1279
Etter flere timer kjøring på banen har vi blitt bitt av basillen.
IMG_1255
Det er en fare for at vi kanskje må bygge en Sviddgummi rc driftebil. Hadde ikke det vært tøft?

IMG_1221

Så kort oppsummert må vi si at vi nå forstår gleden av rc drifting. Vi syns det er moro å se på, men vet at ikke alle gjør det. Derfor vil vi understreke at du må prøve det før du danner en mening, det er faktisk utrolig artig. I tillegg er det en relativt billig hobby da du ikke trenger å invistere store summer for å ha en bil og utstyret du trenger for å kjøre nesten så mye du bare ønsker.

Om du ikke har tilgang til bane slik de i Grenland har, kan du enkelt lage en liten bane med små kjegler på en parkeringsplass eller til og med inne. I Larvik har de en veldig flott innendørs bane som vi muligens må sjekke ut til vinteren.

En stor takk til klubben på Geiteryggen for invitasjonen. Absolutt en moro og annerledes kveld for oss.

Vi ses igjen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.