Du trenger ikke lenger oblater!

Fra. 1. Mai 2012 (i går) er det ikke lenger påbudt med oblater på bilen din. Det vil heller ikke komme nye oblater i år.

I år kommer ikke oblatene fordi Statens Vegvesen har nye metoder for sjekk av bil. De har nå en skiltleser som gjør hele jobben og en mer grundig jobb. Denne sjekker alt fra om bilen har forsikring, til manglende EU kontroll og andre merknader registrert på bilen.

– Vårt budskap til alle er: du trenger ikke ringe oss og lure, de kommer ikke! Fra 1. mai kan du ta av de gamle oblatene, dersom du ønsker det, sier avdelingsdirektør Kari Aamot i Statens vegvesen.

Dette skal være i orden

Selv om du tar av oblatene, må du altså sørge for at alt er i orden med bilen, og da er det ikke kun betalt årsavgift det er snakk om.

Dette må du ha i orden til enhver tid:

  • Bilen må ha blitt godkjent i EU-kontroll
  • Bilen må ha ansvarsforsikring
  • Årsavgift og eventuell omregistreringsavgift (ved kjøp og salg) må være betalt
  • Bilen må ikke være meldt stjålet
  • Bilen må ikke være begjært avskiltet

Slik fungerer det nye kontrollsystemet

Skiltleseren er et fotoapparat som er utplassert på en av Statens vegvesen sine biler, plassert langs veien, ved inngangen til en skiltkontroll. Kameraet er igjen koblet til en datamaskin.

Nytt kamera tar bilde av deg i trafikken

Fotoapparatene tar bilde av bilskiltene som passerer kontrollstasjonen. Så sendes bildene til en datamaskin, som sammenlikner registreringsnumrene med en liste over kjøretøy som er begjæret avregistrert. Det vil foreligge en avregistreringsbegjæring dersom du ikke har alle de tidligere nevnte punktene ved bilen i orden.

Dersom du ikke har alt ditt på det tørre når du passerer forkontrollposten, vil det så gå en melding til kontrollørene på kontrollstedet. Dersom det viser seg at bilen din har bruksforbud, vil den bli avskiltet på stedet.

Kilde: Dinside.no

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.