Carl Bronken

En tur innom Psycho-Tuning i Skien

Som de fleste team og enkeltpersoner som driver med motorsport, er det nå fullt kjør mot sesongen som kun er få måneder unna. Psycho-Tuning har mer enn nok å gjøre. Denne kvelden jobbet de med å lage veltebur til junior drifter Andre Olsen sin nye Nissan Skyline R33 Tommy Kaira.

IMG_4659

Det er strenge regler til et veltebur. Det er trossalt noe av det viktigste en banebil har for å bevare sikkerheten til sjåføren under et løp. Hvis bilen velter, vil velteburet hindre at taket presser sjåføren flat. Heldigvis har det vært få ulykker innen drifting, men det er ingen grunn til at det ikke skal settes store krav til sikkerhet.

IMG_4653

Gutta hos Psycho-Tuning har lang erfaring med bur-jobber. De har bygget bur i alle mulige slags biler, innen flere motorsportgren. I bildet over jobbes det med stolfester, nærmere bestemt fester til stolunderstellet.

IMG_4674

Hvis ikke stolunderstellet er riktig festet, kan stolen løsne under en ulykke. Du kan da få enorme skader selv med veltebur.

IMG_4702

Ikke alle sveisene er like enkle å få til. Her sveises et av avstiverene (siden) fast i hovedbøylen.

IMG_4695

Det samme på andre siden.

IMG_4699

Men heldigvis er Psycho-Tuning store fans av Yoga, så de kommer til der de trenger.

IMG_4701

Bilen, R33 Tommy Kaira, har orginalt 354 hestekrefter. Andre Olsen har tidligere kjørt en Toyota Supra pickup med en del ulyder i motor. Han er bare 15 år gammel. Treningen han har fått med gamle Supraen har blitt meget synlig for vi som følger han.

Vi gleder oss til å se Andre kjøre denne flotte Skylinen så snart bilen er klar. Om det blir noe testing på isen, gjenstår å se grunnet en mager vinter. Men blårøyk om noen få måneder – det blir det!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.