Carl Bronken

Formula Offroad Skien 2018

Formula Off Road is a form of off-road racing 4×4 motorsport. It started in Iceland and has gained popularity in the Nordic countries 

Det ligger i tittelen at dette er en sport som er verdig ordet formula. En sport som byr på ekstrem action, mye spenning, spektakulære øyeblikk og mye lyd for å nevne noe. En sport som trekker mange sjåfører fra flere land, ikke minst mye publikum.

La oss understreke at Sviddgummi har dessverre ikke deltatt på Formula Offroad som presse før, og denne sporten er temmelig fremmed for oss. Derfor viser vi dere hva vi så, og forteller hva vi tenkte.

Fint vær, mye action og tonnevis av skuelystne mennesker samler seg på Nenset Sandtak.

Slik vi forstod det på funksjonærene på arrangementet, er de fleste av rundene poeng runder hvor du starter med full pott og taper poeng for antall feil du gjør på vei gjennom banen. Blant annet mister du mye poeng om du rygger.

Det blir også kjørt en tidsrunde hvor man rett og slett skal fullføre banen raskest mulig, da også uten å gjøre feil. Med andre ord en veldig spennende sport, særlig da de kjører opp omtrent vertikale sand vegger. Ta det fra oss som måtte klatre opp og ned disse veggene, det er bratt!

Denne sporten bringer førere fra mange land til en plass for å kjempe om kronen. Vi så folk fra Danmark, Finland, Norge m.m. som alle kjemper som en. 

Det vi syns var meget interessant var variasjon av effekt, ikke minst motor. At disse bilene har over 1000 hestekrefter var ikke helt uvanlig, men at vi blant annet så en bil med en 1.8 liters Audi 4-sylindret motor med 700 hestekrefter – ja det var interessant.

Som du ser jobber disse 700 hestekreftene hardt opp disse bratte veggene.

Faktumet at disse bilene på en av banene skal kjøre en 360 graders sirkel i 45 graders bakke er ganske imponerende i seg selv, men vi ser at bildene virkelig ikke viser akkurat hvor imponerende dette er å gjennomføre.

Og hvis du trodde dette var en sport for bare menn, tro om igjen. Dette er en 18 år gammel jente som kjører og hun kjører like hardt om ikke hardere enn gutta.

Så vi gir applaus til arrangørene av Formula Offroad 2018 i Skien. Dette var en morsom helg med mye bra kjøring. Applaus til sjåførene og teamene som har stilt opp fra hele Europa. Og ikke minst, applaus til publikum som kommer og bidrar til at motorsporten lever!

Se alle bildene våre fra arrangementet her.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.