Fra vår tur til Gatebil Mantorp

Da har mandagen kommet, og folk vandrer tilbake til jobbene sine etter en kanon helg på Gatebil Mantorp. Her er bilder fra vår tur til Mantorp, og reisen begynte fredag klokken 17:00 fra Skien, Telemark og gikk til Motell Vatterleden i Granna, ca. 9 mil fra Mantorp.

Se resten av våre bilder her:

Gatebil Mantorp Del 1 (334 bilder)
Gatebil Mantorp Del 2 (824 bilder)

Fredag for oss var en vanlig jobbdag. Jobbet på kontoret til 16:00, før turen gikk hjem for en rask service over bilen, pakke og sette kursen mot Mantorp. Klokken 17:00 var vi klare til avreise og turen begynte. Vi kjørte til Horten-Moss ferja og fikk strekt litt på beina der før turen gikk videre over grensa til Sverige. Ca. 6 mil inn i Sverige stoppet vi på Rasta langs E6.

Her ble det tid for litt mat og drikke samt. vi testet litt kamerautstyr vi pakket med oss. Etter 30-45 min her så begynte kjøreturen videre. Vi kjørte i noen timer før vi kom til noe som så ut som et slott, som viste seg å være Bohus Festning. Her ble det nok et lite stopp for å sjekke det ut.

Det var ikke så spennende der som vi trodde da alt er stengt og man må ha guide for å komme inn og på festningen. Derfor ble stoppet her temmelig kort, og vi hoppet inn i bilen og fortsatte turen mot Mantorp. Vi nærmet oss nå Gøteborg og passerte Liseberg, hvor vi svinget av til E4. Denne motorveien skal følges helt til Mantorp.

Neste stopp ble veldig tilfeldigvis Motell Vatterleden. Dette er fordi klokken var rundt 23:30 og vi måtte finne en plass å sove fordi vi var fortsatt 9 mil fra Mantorp og vi ønsket å være klare for å være på plass på Gatebil tidlig lørdag morgen. Derfor stoppet vi på første og beste hotell/motell, og det ble da Motell Vatterleden.

Motellet kan absolutt anbefales. Det koster 900,- SEK pr. natt for dobbeltrom, og har utsikt over Vattern (Sveriges største innsjø). Det ligger 15 meter fra E4, og er ca. 1 time fra Mantorp.

Da er det lørdag 16. juni, og klokken ringer 08:00. Turen går ned til frokostbuffen på motellet, og en rask bacon og egg frokost så er vi nok en gang klare for å kjøre videre. Ca. 1 time etter avreise så nærmer vi oss, men heldigvis poppet tanken opp «tar de kort tror du?». Vi konkluderte med at det gjør de sikkert ikke, så vi kjørte til nærmeste minibank som var ca. 10km unna. Der tok vi ut litt svensk cash, og vi kjørte tilbake og parkerte på et vått jorde og betalte 50,- for parkering der. Vaktene til Gatebil gjorde en veldig god jobb i dirigering av trafikk inn og ut av området, tommel opp!

Vi står i kø i kanskje 3 minutter og så var vi inne. Dette var vår første gang på Mantorp Park, og ble meget positivt overrasket over baneanlegget og arrangementet til Gatebil. Etter en rask orienteringsrunde på området, fant vi noen plasser vi mente var bra for foto.

Noe av det første vi så var en stor lastebil som holdt på med drifting og burning. Et veldig uvanlig syn for oss, kanskje litt mer normalt i Sverige – det vet vi ikke. Men spesielt var det!

Etter å stå midt i «breisladd» svingen en stund så beveget vi oss mot startlinjen til dragrace banen. Her kommer bilene ut fra en slags sjikane, og grunnet litt regn fra tidligere på dagen/natten så lå det en fin vannpytt like ved der bilene kommer ut. Her ble det bra for oss å ta bilder, se eksempelvis denne timeattack bilen til Driftmonkey teamet.

Neste stopp var å se litt i campen på denne siden av baneanlegget. Her var det mye rart og artig å se, blant annet denne Mercedesen fra Norge.

Eller denne svenskregistrerte Volvoen. Legg merke til noen rør vi mistenker har noe med wastegaten å gjøre på skjermen foran.

Og så var det denne nydelige Skyline R32 (?) med R34 front. Om det faktisk er en GT-R, vet vi ikke. Men den både gikk bra og var nydelig å se på.

Etter en liten stund på denne delen av baneområdet, beveget vi oss tilbake til depot og måtte da forbi tribunene. På den korte tiden vi var på andre siden og så på campen, hadde hundrevis av mennesker dukket opp på tribuneområdene. Sola begynte å komme frem og varmen var godt på plass hele dagen følte vi.

I depot området var det bilutstilling i regi av Dailyfresh. I Sverige er det enklere å godkjenne ting enn her i Norge, derfor ser du biler som de vi skal vise deg her nå.

Her stod det en veldig kul Impreza, muligens klar for å testes litt på banen. Det var en av de artige tingene med bilene i Sverige. Uansett hvor fine de var, turte alltid eier å kjøre bilen som den skal!

Og en Spec-R Nissan S15 i helt riktig farge, riktige felger, og helhetlig helt perfekt i våre øyer stod utstilt her. Carl måtte se nærmere på denne da han er stor fan av S serien til Nissan.

Denne MX-5 skilte seg ut på en riktig måte. Den var lav, den hadde fete felger, den hadde klasse over seg og den var høyrestyrt. Godt utført bil, og det er alltid moro å se!

Dette folkens, er en ekte R34 GT-R! Og så nydelig bil, fytti. Ord beskriver ikke.

Det var en god del Honda stilt ut. Her er en Honda Civic Si Mugen, som var temmelig lav i buene og hadde en veldig kul stil over seg.

Samme gjelder denne S2000. Kul stil!

Og hva med denne strøkne Golf 2? Denne var så strøken at til og med de som gjorde klar finishen på bilene da de rullet ut av fabrikken hadde vært misunnelige på denne finishen.

Og denne Audi A4 må være en av de feteste A4 vi noensinne har sett for real. Luftfjæring må det nødt til å være, selvom noen mener «bags are for groceries».

Men slapp av folkens, det var også Volvo der. Hva med denne 8 ventilers B230 med 710hk og 913nm på 2,55 bar? Dette var litt av en Volvo!

Og så var det en tøff gul er kul RX-7.

En strøken Lexus.

En tøff M3.

En gammel Datsun.

Og så var det denne Nissan 370Z med enorme felger og mye camber og strekk. Noe som dette ser vi bare ikke her i Norge.

Og denne Volvoen, den hadde også ekstrem camber og dekkstrekk. Noe vi aldri ser her hjemme, spesielt ikke på disse bilene.

Vi er ingen Volvo ekspert, men denne ser ut til å være breddet en god del samt. en hel del andre modifiseringer. Ganske kul å se på syns vi.

Og så var det jo et par biler med spesielle eksosanlegg. Hva med denne pickupen.

Eller denne Mercedesen.

Alle har hver sin smak, alle har et bilde i hodet sitt hvordan de ønsker å ha bilen sin seende ut. Vi har stor respekt for alle som tør å gjøre det de ser for seg, uansett hva andre kanskje syns om ideen. Alle har rett til å gjøre det de vil med sin bil, og det er det som gjør bil kultur til et så variert mangfold. Dette ser du virkelig når du er på arrangement som Gatebil, her ser du kreativiteten til folk – det er her du ofte kan finne ideer for deg selv.

Bye the way, denne Golfen måtte vi få med. Sinnsykt kul finish på den, og sjekk bueklaringen!

Og så en god gammel Skyline R-30RS!

Vi fikk også den store gleden av å treffe den meget omtalte og kjente anonyme racingføreren til Top Gear – The Stig! Det er fakta at han prater meget lite, og uansett hva så hører han på musikk. Her sitter han og bruker sine telepatiske evner til å hjelpe en av førerene på banen vinne i sin klasse. Vi tror det var nevøen hans, The Stig Hansson.

Nå går vi litt vekk fra utstillingen, og inn på depot området. Det er her alle banebilene står og prepper seg for kjøring. Noen av bilene stod selvsagt i campen også, men her er noen av bilene i depot.

Vi starter med denne gamle bilen, som du ikke ville tro går bra. Men denne både gikk sinnsykt bra, og hadde god handling så det ut til!

Kai Roger Bakken er en person du sannsynligvis har hørt om, og du har hvertfall sett bilen hans. Denne hjemmelaga Audi S1 replika har vi alle sett fly bortover Rudskogen, Vålerbanen og Mantorp. En ekstrem bil!

Det var litt varmt å gå rundt og drasse med seg masse kamerautstyr, så en liten stopp innom Rockstar for å kjøpe energi på boks var et must.

En liten tur innom Driftmonkey måtte også til. Driftmonkey selger utrolig mye kule klær for alle som er glad i drifting. Her ser du Eva Harlem smiler pent til kamera. Her møter du alltid på hyggelige mennesker!

SS Performance var selvsagt på plass, og her ser du deres SSP GTR 5.0 V8 supercharged på vei ut til banen. Denne har ingen problem med å lage litt blårøyk!

Martine Kartnes står klar for å kjøre litt hastighetsrunder. Hun klarte seg ganske bra under helgens kjøring og hadde ingen problemer med bilen i det heletatt! Kjempe bra!

Ingen manko på røyk denne helgen, det skal være sagt uten tvil!

Det var ikke akkurat noen som klaget når Monster Energy tok en tur rundt på området og delte ut gratis Monster til de som ville ha.

Supra med V8 og kompressor, det er faktisk ikke ofte vi ser i det heletatt med tanke på at 2JZ motoren til Supra er i utgangspunktet en genial maskin. Men skal være sagt, denne fungerte meget bra!

Og så var det tid for litt kjøring. Som dere sikkert fikk med dere, tok Teemu Peltola turen helt fra Finland for å kjøre med sin meget kjente Mercedes diesel! Kjent som Blacksmoke Racing (veldig passende navn), bidro Teemu en hel del for global oppvarming bortover Mantorp.

Og naturen jobber for han. Når bilen ble skitten av all røyken, knipet han fingrene og skrudde på kranen. Litt regn, og bilen var fin og ren igjen og klar for mer kjøring!

Gatebil Taxien gjorde seg også godt synlig på banen. Det var moro for de som satt på tror vi!

Team Yellow var på plass med flere av sine biler, og røyk laget de nok av!

Kenneth Nornes med sin Skyline R34 fløy bortover strekka med lite klaring mellom rumpa på bilen og betongveggen. Action kalles det!

Kenneth Alm var også å se her. Kjent for sin enorme røykmaskin, fløy han inn i svingene og ga maks gass gjennom svingen. Her rett før entre til breisladd svingen.

Alvin Lægrind med sin Supra dominerte også banen. Denne bilen har du kanskje sett før, om du husker Mr. Pink?

Teemu var ikke eneste dieseldråget som kjørte på banen. Her ser du en «tacksi» BMW bidra til varmere tider.

Kenneth Groth var selvfølgelig å se på banen, og her kommer han fort inn i svingen med en ganske så bra vinkel!

En Mini Morris med Quattro system var også å se på banen. Denne gikk ganske bra ja!

Lars Kvissel som kjører for Team SSP med sine 900+ hestekrefter brant nedover sletta med hjulspinn. Sinnsyk bil!

Robin Alsaker med sin Nissan S13 «GMC» V8 kommer med enorm vinkel inn i svingen, og nei – han snurret ikke!

Heller ikke hver dag du ser en Opel Calibra driftebil, men jaggu var det å se her også. Enormt bredda, og med sinnsyk vinkel på sving, fikk han til veldig fine vinkler!

Drift Monkey S15 med 2JZ laget lokal tåke på Mantorp Park!

Her ser du en dedikert Ove Harlem hjelpe til når en av team førerene fikk problemer med bilen sin. Det er Monkeysjefen sin det!

Dere har nok sett Volvo politibilen som har bakhjulstrekk og V8 motor fra Corvette tidligere på Gatebil. Her går det galt inn i en sving, og rett etter denne ville ikke bilen kjøre lenger. Vi vet ikke hva som var feilen.

Her er Gatebil Filmen 2012 BMW M3 fra SS Performance. Denne bilen følger etter bilene på banen og legger seg veldig nærme mens bilene spinner, drifter, kjører forbi osv. Klipp som kommer med i neste Gatebil filmen!

Og hva med denne BMW 1M fra Limmit Drift Team? Klar for litt drifting, og en sinnsyk bil for å si det sånn.

Vi har over 1,000 bilder ute på vår Facebook side. Vi håper du vil ta turen innom og like oss på Facebook, hvor du da kan se alt av bilder vi tar. Du må gjerne tagge bildene våre om du vet hvem fører er, eller om du ser noen kjente på bildene. Legg gjerne igjen kommentarer og del gjerne med venner.

Om vi skulle lagt ut alle bildene i denne artikkelen, ville den aldri blitt ferdig. Derfor finner du alt på Facebook.

Se resten av våre bilder her:

Gatebil Mantorp Del 1 (334 bilder)
Gatebil Mantorp Del 2 (824 bilder)

Vi ønsker å takke Gatebil for et flott arrangement nok en gang. Også en stor takk til absolutt alle som kom på Gatebil, og til alle de hyggelige menneskene vi møtte der. En stor takk til Dailyfresh for et flott møte med dem, og en stor takk til Monster Energy som ga oss gratis drikke.

Turen gikk så nedover mot bilen, som stod rundt 500 meter unna på et jorde. Litt skeptisk til om vi kom oss ut derfra, da det regnet litt og som kjent er et vått jorde ikke så kult å kjøre i. Men det skulle vise seg å gå bra!

Etter dette bildet ble tatt, som var rundt 20:30, begynte den lange 65 mil turen hjem mot Skien. Siden klokken var etter 24:00 når vi nærmet oss Moss, måtte vi kjøre via Oslofjordstunellen. Vi ankom Porsgrunn/Skien rundt 04:00.

Takk for en flott tur, og tusen takk til deg for at du har lest denne artikkelen. Vi ses igjen på Gatebil Rudskogen!

Se resten av våre bilder her:

Gatebil Mantorp Del 1 (334 bilder)
Gatebil Mantorp Del 2 (824 bilder)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.