Gatebil.no

Gatebil On Ice til helgen

Det nærmer seg tid for Gatebil On Ice, som for oss er «sesong starteren» for hvert år. Det er vanligvis det første bilarrangement vi besøker hvert eneste år. Forventningene er høye!
Vi har fått høre at det blir en del spesielt å se på isen denne gang, blant annet en Audi S1. Det høres kanskje ikke alt for spennende ut, men vi tror det kan bli veldig artig å se en nyere Audi virkelig kjøre som i «gamle dager».

Selvfølgelig tar vi turen for å dekke arrangementet. Vi håper på masse tøffe bilder fra dagen. Ser du fotografer ute på banen, vink til dem da vel. Kanskje du får et tøft bilde ut av det.

Det blir også en Speedhunters reportasje fra arrangementet, med stjernefotograf Larry Chen som kommer helt fra USA til kalde Sigdal. Om du er så heldig å bli knipset av han kan du forvente å se noen sinnsykt kule bilder på Speedhunters om kort tid.

LØRDAG 24 JANUAR KLOKKA 09.00 GÅR STARTSKUDDET FOR ÅRETS GATEBIL- SESONGEN 2015 MED ISBANEKJØRING HOS HEBBES RACING I NEDRE EGGEDAL, SIGDAL! ALLE KAN DELTA, FOR GATEBIL ON ICE ER ÅPENT FOR BÅDE GATE, LØPSBILER OG FOR PUBLIKUM!

Av erfaring anbefaler vi deg å virkelig kle deg varmt. Selvom det kanskje ikke er så fryktelig kaldt i følge termometeret, blir det kaldt av å sitte/stå lenge når du ser på de flotte bilene ute på isen. Ta med deg gode klær, kanskje til og med ekstra tøy. Ta med deg termos, god drikke og selvfølgelig Kvikklunsj.

Hvis du skal kjøre, husk å ta med deg nok drivstoff. Sørg for at bilen lever opp til kravene som Gatebil har til bilene. Om du skal kjøre med rallypigg (ispigg) må bilen ha veltebur.

Kanskje viktigst, se deg for om du kjører. Ofte kommer det tåke inn over banen etterhvert som dagen går. Ha respekt for deg selv og andre.

Når alt det er nevnt, blir dette fryktelig moro! Årets første Gatebil event om et par dager. Sesongen mine herrer og damer, er i gang!

plakat_onice_2015_liten_04

Informasjon fra Gatebil

TO BANER – FOR RALLYPIGG OG VANLIG!
Som i fjor blir det brøytet to baner. En for biler med vanlige vinterdekk (både med og uten pigger), og en bane for rallypigg. Banene i år blir mer krevende og variert enn i fjor, med massevis av nye kule svingkombinasjoner.

Alle slags biler kan delta. Gatebiler, rallybiler, drifting og Extreme.

PS! Biler med rallypigg må ha veltebur!

INGEN FORHÅNDSPÅMELDING!
Med to baner er det nok med plass, så alle får kjøre så mye de vil:). Påmelding ved oppmøte.

INFO TIL DELTAKERE:
Husk hjelm, nok bensin, synlige/ tilgjengelige tauekroker, gode dekk og en bil i bra stand. 15 års aldersgrense for passasjerer på banen for rallypigg.

LEIE AV RALLYBILER OG SNØSCOOTER:
Hebbes Racing leier ut både snøscootere og Volvo 940 rallybiler med rallypigg. Snøscootere kjører i egen trase, mens rallybiler kjører i vanlig løype for de med rallyhjul/ ispigg. Pris kr. 1200,- for 15 min inkl. hjelm. Gyldig førerkort må fremvises.

SNØSPRØYTEN 2015
Klokka tretten arrangeres Gatebil sin tradisjonsrike sladde-konkurranse ’Snøsprøyten’. Konkurransen er på banen for ispigg, men alle som har lyst kan delta. Ingen startavgift for de som har betalt for frikjøring.

TIPS TIL PUBLIKUM
Ta med varme klær og godt skotøy, sitteunderlag, termos og grillmat. ”Synlig” berusede personer kan bli vist bort fra området.

VEIFORKLARINGER:
Fra Kongsberg – Kjør retning Geilo til du kommer til Lampeland. Ta så av mot Lyngdal og fortsett videre til Prestefoss, og så mot Eggedal. Ca. 1 time fra Kongsberg.

Fra Drammen – Kjør til Hokksund og videre retning Hønefoss til Åmot sentrum. Kjør så mot Prestefoss og videre mot Eggedal. Ca. 1 time fra Drammen.

Fra Gjøvik – Kjør til Hønefoss og retning Drammen. Ta av i Åmot sentrum til Prestefoss og videre mot Eggedal. Ca 1,5 time fra Gjøvik .

TIDSSKJEMA
09.00: Åpent for publikum og deltakere.
10.00: Kjøring på begge baner.
13.00: Kåring av Gatebil On Ice mester i breisladd ’Snøysprøyten’.
13.30: Kjøring på begge baner.
17.00: Kjøringen avsluttes.

BILLETTPRISER
Dagsbillett, kr 150,-
Parkering, kr 50,-
Barn under 12 år gratis i følge med voksen.
Banekjøring, kr 700,-
Enganglisens fører, kr 200,-

Billetter kjøpes på stedet.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.