Carl Bronken

Livet på Ulefoss en lørdagskveld

Helt ut av det blå fikk vi tips om et lite biltreff/rånetreff på Ulefoss. Dette er bare tre mil fra vår base, så hvorfor ikke ta en liten tur for å se?

IMG_3973

En del av bilmiljøet vil alltid være rånemiljøet. Ordet «råne» har ved flere anledninger blitt vinklet til å være noe negativt, noe vi syns er feil. Ja, det er mye dumt som skjer i dette miljøet men det er det i absolutt alle miljøer. Så fort mye mennesker samles på et konsentrert område er sjansen større for at kanskje noen forsøpler eller gjør noe dumt. Det er veldig dumt, men ikke nok til at dette miljøet skal fremstå som noe negativt.

Kort fortalt er miljøet en gjeng med mennesker som er glade i bil, liker å kjøre bil og liker å treffe mennesker. Det er mange hyggelige mennesker å treffe, som vi erfarte på denne turen. Så fort vi ankom Ulefoss kom flere personer bort for å snakke bil, eller andre relaterte temaer. Vi så heller ikke noe til «idiotkjøring» som mange påstår de sier rundt slike treff. Alt i alt virket det hele veldig ryddig.

IMG_3974

Reisen fra Skien til Ulefoss er kort. Det er bare tre mil å kjøre, det på noen fantastiske veier med flott natur rundt. Som fotograf ser man mulighetene på disse veiene.

IMG_3978

Snaue 40 minutter etter avreise -med en matstopp på veien – ankommer vi Ulefoss. Det første vi ser er en ganske pen Golf MK6 med grønne detaljer som kjører opp og ned sentrum.

IMG_3982

Så dukker noe veldig spesielt opp. En VW Polo som tydelig er gjort mye med. Eksempelvis kan det se ut som at frontfangeren er støpt sammen med framskjermene. Det samme er bakfangeren mot bakskjermene. Kanskje noe upraktisk den dagen en fanger ryker, men definitivt unikt.

IMG_3984

Mercedes er bestandig å finne på slike treff. Sannsynligvis fordi det er en veldig god bil som er lett å få fin.

IMG_3987

BMW var det også mye av på dette treffet. Denne BMW E46 så ut til å være ganske strøken. Har det blitt inn å ha hvit skrift på dekkene?

IMG_3989

Siden vi har en VW Golf MK1 cab prosjekt selv «in the works», fanget jo selvfølgelig denne oppmerksomheten vår. Nå er det definitivt på tide at vår prosjekt blir å se på veien. Så gi oss en måned!

IMG_3990

Når folk ikke stod parkert samlet, kjørte de opp og ned sentrumsgatene. Flere av bilene hadde passasjerer som nytet noe godt i koppen.

IMG_3991

Plassen folket samlet seg var midt i sentrum ved butikkområdet. Her stod det alt i fra gamle biler til splitter nye Audi. Trendene har virkelig snudd. Nå spiller det ikke lenger noen rolle hva du kjører, du er uansett velkommen. Dette er bra!

IMG_3993

Vi kjørte i dag i denne flotte hvite Vectraen. Den er (beklager mangel på bilde av hele bilen) meget strøken både utvendig og innvendig.

IMG_4008

Til tider var det artig å se på hva disse passasjerene med noe godt i koppen fant på å gjøre. Plutselig hadde folk dårlig tid, hvorfor det?

IMG_4010

Andre hadde litt spesielle kjørestil som kanskje ikke er helt etter boka.

IMG_4024

Der var den! Hva er vel et treff uten en Volvo 240?

IMG_4044

Selvom vi ikke fikk tatt noe særlig med bilder, var det mange biler som møtte opp. Antageligvis rundt 50 biler var å se samlet i lille Ulefoss som ikke er galt.

IMG_4049

Alle smilte og lo. De koser seg, det er det viktigste. Det er poenget med slike treff.

IMG_4055

Folk benytter gjerne sjansen til å vise andre hva de har gjort med bilene sine. Om det er stereoanlegg eller kanskje noe kreativt med stolene, det er alltid moro å vise det frem.

IMG_4056

Om det er en splitter ny bil eller en litt eldre Patrol. Folk vil se uansett hva det er.

IMG_4061

En BMW E34 M5 er alltid et godt syn, selvom bilen er bygget om. Det er dessverre litt for få av E34 M5 på veiene føler vi.

IMG_4062

Siden Ulefoss ligger bare minutter fra området Wings & Wheels blir arrangert, regnet vi med å se mye amcar på området. Det var ikke tilfellet. Det var vel 2-3 amcars å se, som eksempelvis denne Forden.

IMG_4066

Dette er plassen de fleste samlet seg. Alt så ut til å gå ryddig for seg, det så også ut til at folk var flinke når det gjelder forsøpling.

IMG_4080

Nok et poeng med slike treff. Det sosiale er det morsomste når man er på treff.

IMG_4084

Denne flotte Audi A4 fanget oppmerksomheten vår. Uten å være sikker, så lakken ut til å være relativt spesiell. Kanskje eier kan fortelle oss mer?

IMG_4085

Smil og vær glad. Glade var definitivt denne gjengen.

IMG_4074

Vi var kun innom et par timers tid. Kamerastativ ble liggende igjen i Skien, derfor ble det ikke spesielt gode bilder fra arrangementet beklageligvis. Det så ut til å være et vellykket treff med masse fine biler og flotte mennesker.

Det er fint at enkelt individer tar initiativ til å arrangere slike treff. Det hjelper bilmiljøet holde seg aktiv, både for yngre og eldre. Hold grisekjøringen til banen, legg søpla i søppelkassene så er nok alle fornøyd.

PS: Hamburger på Vaarheim Gatekjøkken like utenfor Ulefoss sentrum er knakende god!

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.