Autoexpress.co.uk

Nye Ford Focus RS – Tilbake til røttene?

En stund siden ble det kjent at nye Ford Focus RS skulle ha den samme 2.3 liters Ecoboost motoren som blant annet finnes i nye Mustang. Motoren er på ca. 330 hestekrefter. Men hvilke hjul skulle plante effekten på asfalten?

Vi hadde vel alle en våt men usannsynlig drøm om at Ford en dag ville produsere noe som kunne minne om gamle Cosworth bilene (Sierra, Escort). Men med årene har all fokus stortsett vært på at bilen skal være enkel å kjøre, miljøvennlig osv. Men noe har skjedd hos Ford den siste tiden. Plutselig har de begynt å designe biler som i våre øyne er mye vakrere enn det meste de har produsert de siste årene. Ikke bare det, men bilene ser ut til å bli laget for en artigere kjøretur.

Vel her er de gode nyhetene. Nye Ford Focus RS ser ut til å bli lansert med firehjulstrekk!

howell_focus-08

Som alle biler med masse krefter og firehjulstrekk vil det bety en akselerasjon som vil gjøre et gammelt ansikt til en rynkefri babyface.  0-100km/t tiden er spekulert til å være under 5 sekunder. I tillegg ryktes det om et firehjulstrekk system som kan sende opp til 70% av drivet til bakhjulene. Ikke bare kan vi vente å se en rask bil, men dette kan fort bli en bil som du virkelig kan ha det gøy med på banen.

Ford Performance firehjulsdrift er basert på to elektronisk kontrollerte clutchpakker på hver side av den bakre driftsenheten. Denne kontrollenheten varierer kontinuerlig dreiemomentfordelingen forover og bakover 100 ganger per sekund, ifølge Ford.

70 prosent av dreiemomentet kan overføres til bakakselen og opp til 100 prosent av det tilgjengelige dreiemomentet på bakakselen kan overføres til hvert av de bakre hjulene. Firehjulsdriften er justert for optimalt veigrep, og sideveis akselerasjon kan overskride 1G. Klikk.no

howell_focus-15

Eksteriøret er det du kan regne med. En litt muskeløs utsende med en hissigere frontfanger (noe likhet fra Mustand?). Tøffe felger for bilen, en spoiler på bakluken og to store eksosrør integrert i den bakre diffusor.

focus-details012

Under kan du se en liten video av Ken Block som kjører en liten oppvisning med nye RS.


Nå er det bare å glede seg. Dette kommer til å bli en veldig artig bil, som vi håper å kunne levere vår test av en dag.

Vi avslutter med noen bilder av bilen.

fordfocusrs_03

20150127_113627

howell_focus00

20150127_120953

20150127_115652_0

20150127_135940

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.