Olav bringer klasse til drifting, A-klasse!

2020 har blitt et år hvor mange prosjekter får litt uventet ekstra tid til å bygges skikkelig. Olav Haugen Hasdal har utnyttet denne ekstra tiden fult ut for å virkelig forske på alle tenkelige løsninger, problemstillinger og smarte forbedringer for det som fort kan bli et av de feste drifting bilene i Norge!

På Oslo Motorshow 2019 ble det premiert et prosjekt som skal snu hoder og lede veien til seier i diverse drifting serier i og utenfor Norge. Olav og hans team bygger en Mercedes A-klasse som vil bli en «head turner» uten tvil. Vi har fulgt prosjektet fra omtrent dag èn, men vi skal gi deg en kjapp sniktitt på bilen nå.

Når bilen blir ferdig, vil vi publisere en større artikkel om bilen og bygget så du får se hvor mye tid og hjerneceller som har vært i sving for å få denne bilen til virkelighet.

Vi går ikke inn i detaljer i denne forhåndsvisningen, men bilen blir brei! Den får et helt sinnsykt stuk over seg, og for å virkelig gjøre ting interessant – den får en BMW v8 med to deilige turboer. De forsker på eksosanlegget for å lage en best mulig lyd, så bilen skal både se og høres bra ut for deg som publikum.

Motoren ligger nesten bak traversen for en nydelig vektbalanse. I tillegg trengs det en del plass foran motoren for de passe store turboene. Å se dette motorrommet ferdig kommer til å bli en opplevelse for å si det minst.

Teamet har utviklet egen forstilling for å få mer enn nok sving, som er veldig viktig i denne sporten. De har forsket på geometri, de har til og med hyret inn professorer fra universitetet på sørlandet for å finne de beste løsningene. Dette er en gjennomtenkt bil ned til den minste skrue.

Vi har masse bilder fra hele byggeprosessen som deles i en større artikkel så snart bilen er klar for testing.

Liten teaser; det ryktes at bilen skal testes i vinter!

Følg gjerne Hasdal Racing på Facebook for oppdateringer av dette sinnsyke prosjektet! Vi kommer også til å holde dere oppdatert med dette bygget.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.