Carl Bronken

Oslo Motorshow 2014

Oslo Motorshow er som regel avslutning på sesongen i form av utstilling og kjøring. Den store siste begivenhet i Norge innen bil (dessverre da vi vil ha mye mer kjøring før snøen). Oslo Motorshow 2014 mener vi er den beste hittil. Se vår historie fra OMS 2014.

2014 har vært en veldig sesong, men på stort sett positive måter. Som helhet har kjøringen, arrangementene og oppmøte vært bedre i år enn tidligere år på de fleste arrangement vi har reist til. Derfor hadde vi kanskje litt høye forventninger til årets OMS da resten av året har vært så bra. Det er skummelt å sette høye forventninger til noe, men heldigvis var OMS 2014 bedre enn forventet.

I tillegg – det regnet ikke! De siste årene har det enten regnet eller snødd når vi har vært på utsiden for å se på kjøringen. I år var det deilig temperatur i solen.

Denne gang sendte vi to fotografer til Lillestrøm for å dekke begivenheten. Av erfaring har det vært nok. Men etter ankomst forstod vi raskt at vi burde hatt minst en til med oss. Det var nemlig nesten kun «nye» biler utstilt. Tidligere år har det ofte vært gjengang i mye av bilene. Nå var det ikke mange biler vi hadde sett her tidligere. Likevel har vi gjort en skikkelig innsats på å dekke arrangementet så godt vi kan. Her kan du se bilder fra vår tur.

IMG_1972
Før vi en gang kom inn på Oslo Motorshow måtte vi ta en titt på denne ekstremt lave Subaru Impreza STI. Det er helt tydelig at bilen har luftfjæring, men fy så tøff den var! Og ja – det er en ekte STI med 300+ hestekrefter.
IMG_2311
Oslo Motorshow er veldig flinke til å ta vare på pressen som kommer. Vi får eget rom til å jobbe fra med strøm, internett, frukt og drikke. Dette setter vi stod pris på, og håper at andre arrangører kanskje vil vurdere på sine arrangement da pressen gjør en veldig viktig jobb – nemlig å introdusere verden til «ditt» arrangement.
IMG_1974
Fra presserommet vårt har vi god utsikt over et av hallene, tilfeldigvis rett ned på Børning standen der hvor selveste Trond Halbo (TT fra filmen) signerer plakater.
IMG_1981
«TT» ser kanskje like gal ut på ekte som i filmen, men en utrolig hyggelig mann – det er han.
IMG_1983
Fra «rommet vårt» klarer vi å planlegge litt hvordan vi skal gå rundt i hallen for å se på alle glisene. En av de første bilene vi ville se på var denne tøffe VW Golf med luftfjæring.
IMG_9318
Vi liker at folk bruker like mye tid på innsiden av bilen som på utsiden når det kommer til utsendet. Utrolig tøft gjennomført!
IMG_9045
Audi TT kan bli veldig tøffe. Denne stod på OijOij sin stand. Veldig clean men likevel veldig tøff.
IMG_1986
Vi valgte å reise på Oslo Motorshow på Lørdag. Litt dumt med tanke på at dette er den travleste dagen. Tusenvis av mennesker sirkulerer rundt i hallene. Lydnivået fra all pratingen er ekstrem. I tillegg gjør det hele foto jobben til pressen relaitivt utfordrende. Likevel liker vi best å reise på arrangement den dagen det er mest trafikk. Så mange hyggelige mennesker samlet på en plass, det er alltid gøy!
IMG_2087
I tillegg til utstilling var det også drifting, racing, MC kjøring, RC kjøring osv. Inne i et av hallene fant vi denne elektriske crosseren som kjørte raske runder på gokart banen.
IMG_2091
Likevel måtte vi inn for å se på flere biler. Tilbake til Audien, den var jo så tøff!
IMG_2092
OijOij er flinke til å ta med seg veldig spesielle biler på sine utstillinger. Hvor ofte ser du en Jaguar «stanced»?
IMG_9154
Det er jo egentlig en comfort luksuss bil, som en gang kun var for de rikeste blant oss.
IMG_2094
Honda Civic Type-R med nok senk, blank nok lakk og veldig fin stuk. Nydelig!
IMG_2101
Når du nærmer deg Gatebil standen, ja da vet du at det er snakk om meget spreke biler.
IMG_9178
Ikke at vi klager. Disse bilene ser vi på nært hold under extreme løpene. Monsters!
IMG_9182
Men samtidig er det noen biler vi ikke har sett så mye til, eksempelvis denne meget tøffe Mercedes 190.
IMG_9185
Rudsengen sin Mercedes med V8 har fått mye oppmerksomhet i år ettersom det er bilens første sesong etter byggingen. Bilen blir godt brukt, men ser likevel utrolig hel og fin ut!
IMG_2113
Så inn i hallen hvor de store doningene står. Lastebiler som har lakk jobber bedre gjennomført enn de fleste har råd til å ha på privatbilen sin. Dette er altså lastebiler som er i daglig drift!
IMG_2112
De fleste av disse kommer fra Sverige og Finland. Så kan du tenke deg, de har jo kjørt til Oslo. De brukes.
IMG_2116
Dodge Viper var godt representert på årets show. Tre vakre Dodge Viper i sort, blå og rød.
IMG_9220
Viper er en bil alle har hørt om, og alle har hatt lyst til å prøve. Det gjelder oss også. Har du en til utlån?
IMG_2118
Chevrolet Corvair er noe du absolutt ikke ser ofte. Denne er ufattelig godt gjennomført.
IMG_9224
Detaljene på denne bilen er ganske imponerende. Fronten har blant annet blitt «spisset opp» for å gi bilen litt tøffere former ettersom at Corvair egentlig er veldig flat i fronten.
IMG_2119
Dehhe Chevyen kommer faktisk fra Lunde i Telemark. Vi hadde en liten prat med eieren ettersom det overrasket oss at vi ikke har sett denne bilen før nå, med tanke på at Lunde er en kort kjøretur fra oss.
IMG_9230
Vi snakket løst om å ta en skikkelig shoot av denne bilen ved en senere anledning. Satser på at bilen er klar til våren igjen!
IMG_2121
Fra Oslo til Dubai (men egentlig Finland).
IMG_9236
Denne Rolls Royce er kanskje den mest ekstreme i verden. Ikke bare er det en dragster, den har detaljer som de fleste ikke har i sine egne bruksbiler en gang. Eksempelvis, bøttestolene er trukket om i skinn!
IMG_2128
På Gatebil standen stod selvfølgelig alle tre Gatebil Taxiene. Dette er BMW E60 M5 med V10 motorer. Disse går godt, det kan vi skrive under på.
IMG_2133
Tor-Anders Ringnes har blitt lagt mye merke til i år med sin nye Toyota GT-86. Bilen har fungert meget godt hele sesongen. Hva kommer til å skje med bilen i vinter?
IMG_9244
Denne Opelen har du nok sett før, kanskje til og med på banen. 20 ventilers turbo motor under panseret, men det du kanskje legger mest merke til er breddingen. Ja, bilen er brei!
IMG_9256
Vi liker godt slike bygg som dette. Gjør noe ingen andre har gjort, i tillegg – bruk bilen!
IMG_9272
Gauldal Gatebil har alltid vært dominert av flotte biler, gjerne med luftfjæring. Her har de allerede fått jobbet på nye Audi A3 Sportsedan.
IMG_2141
SS Performance sin BMW E92 S50RS ser bestandig bra ut. Godt synlig var den på standen til E30Meet.
IMG_9279
Kenneth Alm sin VW Scirocco Quattro stod selvfølgelig på messen, ikke uten grunn. Denne bilen blir så ekstremt mishandlet på banen men ser likevel ut som en utstillingsbil.
IMG_9158 copy
Vi fant mye snadder på E30Meet standen. Blant annet denne BMW E30 med luft.
IMG_9198 copy
Hos BMW gutta fant vi den nye BMW M4. Samme bil som Joachim Waagaard skal kjøre drifting med i 2015. Dette kommer til å bli rått!
IMG_9359
Scott Nicholas fra Østfold Felgteknikk sin Toyota Celica ser bra ut uansett hvor den står.
IMG_2286
Nok et prosjekt vi ikke har hørt noe om tidligere.
IMG_9597
En VW Caddy med 2.2 Audi motor, bakhjulstrekk med bur. Denne gleder vi oss til å se på banen.
IMG_9604
Ikke nok plass i døra til høyttalere? Hvorfor ikke sveise framdøra og bakdøra sammen til en stor dør?
IMG_9572
En noe modifisert Toyota MR2. Det er vanskelig vite hvor man skal begynne på denne bilen. Helhetlig har eieren virkelig lagt utrolig mye tid i sin bil.
IMG_9584
Du kan bygge smykker av de vanligste stein. Her en VW Passat bygget av Henrik Elg fra Sverige. Legg merke til detaljer, f.eks taket.
IMG_9559
Som tidligere nevnt, på Oslo Motorshow finner du en stor variasjon av kjøretøy. Nytt, gammelt, eksotisk, veteran, racing, mc, lastebil, moped, elbil, sykkel osv.
IMG_9539
En 1969 Ford Mustang bygget av Kjell Inge Nerland fra Molde. Dette er en av de fineste Mustangene vi har sett på lang tid.
IMG_9503
Det er noe med disse gamle Amerikanerne som er helt riktig så fort en kompressor dominerer synet fra frontruten.
IMG_9494
Ferrari Dino 246 GT fra 1970. Smykke!
IMG_9600
Magnus Haugen Nyeggen sin BMW E46 330i fra 2003 er en av de reneste E46 byggene vi har sett. Det ser ikke ut som at det er gjort alt for mye med bilen, men der tar du feil. Det er ikke kun riktig felgvalg, senk og en god polering. Se nøye.
IMG_9590
Anders Persson fra Sverige har en bil vi aldri har hørt om tidligere. En 1983 VW Santana LX5. Vi antar at disse ikke ser så fine ut som akkurat denne til vanlig.
IMG_9554
BMW 635 CSI, eid av Andreas Nilsson fra Sverige. Wow!
IMG_9533
En god utstilling har skikkelig variasjon blant utstillerne. Her har du en strøken Ford 12 M P4 TS Coupe fra 1964. Det sitter en 1.5 liters V4 motor under panseret. Den heldige eieren heter John Andresen fra Drøbak.
IMG_9528 copy
Blant alle de fete kjøretøyene, kan du se noen sinnsyke lakk jobber. Denne sykkelen er lakkert av Kenneth Olsen og Maria-Elena. Sinnsyk arbeid!
IMG_9459
Hos Moviebird gjengen stod denne flotte Ferrari 458 fra 2010. Bilen har 566 hestekrefter på sine drøye 1.6 tonn.
IMG_9322
VW Boble, anyone?
IMG_9339
Mot slutten av dagen begynte folkemengden å tynne ut. Dette gir fotografene sjansen til å ta noen bilder uten å vente på at 100 mennesker går foran kameraet.
IMG_9349
Joachim Waagaard sin nye bruksbil har blitt så pen at den ble utstilt på Oslo Motorshow hos SCEvent.
IMG_9351
Nye Ford Mondeo var også å se på messen. Her har Ford gjort mye riktig. Mondeo har blitt tøff!
IMG_9389
Mye fine vinkler på biler, med meget stor variasjon stil.
IMG_9409
Noen som kjenner igjen denne? Hint hint, ***** gul?

 

[instagram-feed cols=6 num=6 imageres= medium showfollow=false imagepadding=0 showheader=false showcaption=false disablelightbox=true showlikes=false showbutton=false captionlinks=false]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.