Recap 30.04: Natt1mai.com 2014

Natt1mai.com er et veldedig arrangement som gir alle et alternativ til fyll og spetakkel – nemlig bilutstilling og drifting. Vi har æren av å være med på å arrangere dette flotte eventet natt til selveste 1. Mai. Her er vår bildefortelling fra 30. april.

Det som virkelig skiller Natt1mai.com arrangementene vekk fra alt annet i Norge innen drifting, er flere punkter. For å dra frem noe, må vi si at selve banen er meget krevende. Den viser virkelig hvem som er flinkere enn andre til å drifte, da du må ha stålkontroll på en bil som går sidelengs i relativt lav fart. Det ble målt hastighet på flere av førerne, og den raskeste var Robin Alsaker som holdt 90km/t under kranriggen. Dette er veldig imponerende på en bane som er 87m lang.

Jarod Deanda (Formula Drift speaker fra USA som har vært med på å starte Formula Drift 11 år siden) sammenlignet Natt1mai.com mot Redbull sitt arrangement i New Zealand. Dette er ganske kult, særlig mtp. at  de har et så stort firma som støtter dem der nede. Han sa også at det var flere førere han så gjennom disse to dagene som han mener virkelig kunne gitt konkurranse for førerne i Formula Drift. Robin Alsaker var en av de, og han sa han ble satt ut av komplimentet.

IMG_5604

Klokken 19:00 åpnet arrangementet offisielt for publikum, da med både utstilling og drifting i gang øyeblikkelig. NRK holdt på å sende direkte i den første bilen som var ute på banen, nemlig Driftmonkey fører Reidar Andresen og hans Toyota Supra. Sendingen fra dette kan du finne her.

Kort tid etter, var lokale Tommy Stensrud ute på banen med hans Nissan Skyline R32 RB26. I vinter har bilen fått ny forstilling som tillater Tommy å holde bunn gass i galere vinkler enn før. Dette er hans andre tur på banen med bilen etter vinterens operasjoner. Vi kunne ikke se antydininger til at dette ikke har fungert som det skal. Go Tommy!

IMG_5563

Martin Halvorsli var ikke treg med å bruke opp dekk. Faktisk var Martin den første påmeldte sjåføren til arrangementet, flere måneder i forveien. Dette kaller vi dedikasjon! Bilen hans er en BMW E36 med flere hundre hestekrefter og en turbo under panseret. Han kjører for GuttaKrutt Racing sammen med Roger Nærum. Disse to pleier alltid å gi publikum valuta for pengene.

IMG_5626

SS Performance sin BMW E46 GTR ble vist etter vinterens lange dvalestund. Dette ble et bilde for historiebøkene, da bilen faktisk ble solgt under arrangementet. Vi vet ikke hvem som har kjøpt bilen eller hvor den skal videre, men vi krysser fingrene for at vi en gang ser den på banen igjen med ny eier. Dette er et av de råeste bilene innen drifting syns vi, særlig med sjåføren som sjeldent gjør feil. Perfekt kombinasjon av bil, fører og firma.

IMG_0394

Et av de (om ikke den største) trekkplasterene for årets Natt1mai.com arrangement var at selveste Jarod Deanda t.v (Formula Drift speaker fra USA) var speaker sammen med Powerdrift speaker Haakon Alexander Grøttum (t.h). Sammen gav de publikum all informasjon de kunne drømme om, både på engelsk og norsk. Både Jarod og Haakon er kjent for å fortelle fakta med en humoristisk vinkling. Dette hører til sjeldenhetene i Norge det å se disse to jobbe sammen.

IMG_5638

Daniel Sævik med sin Nissan S13 kjørte bredt med vett. Røyk, vinkel og hastighet, tre nøkkelord når det kommer til drifting. Bilen hans var meget clean med lite reklame, så det forteller oss at bilen kanskje er nybygget i vinter. Dessverre fikk vi ikke tatt en prat med Daniel, så rett oss om vi tar feil.

Han kjører veldig bra, til både publikums og dommerenes glede.

IMG_5586

Nå som nyhetene har kommet ut flere ganger, kan vi si allerede her i vår recap at Robin Alsaker stakk av med førsteplassen på Natt1mai 2014. Andre plass gikk til Helge Ougland og tredje gikk til «Smygen» Wilhelmsen.

Driftmonkey gutta var ingen enkel konkurrent, tvert imot. De henger godt med, men til syvende sist ble resultatene temmelig godt forsvart. Vi gratulerer alle sammen med fantastisk kjøring!

IMG_5659

Nok en gang må vi vise til lokale Guttakrutt Racing, her Martin Halvorsli. Heldigvis for banefunksjonærer hjelper Martin til med å fjerne støv og dekkrester fra banen både med selve driftingen men også trykket ut av eksosanlegget.

IMG_5665

Hvis du var på Natt1mai.com 2013 på samme arena, husker du kanskje denne BMW E30 eksploderte svinghjulet etter lite kjøring. I år har Marius Andrusevicius bygget bilen enda bedre både driftsmessig men også utsendemessig. Bilen fungerte utmerket, selv om Marius fant ut at en høyball stod litt i veien for han.

IMG_5670

Dette er Martin Halstensgård med sin Opel med 3 liters turbomotor. Et par år siden kjørte han en Opel Monza som taket på Gatebil. Dette er samme bilen, hvis du sammenligner det med organdonasjon. Med det mener vi at de fleste delene som var brukbare ble flyttet fra Monzaen over til denne Omegaen. Det så ut til å fungere ganske bra!

IMG_5598

Kenneth Groth er en flink og annerkjent driftingsjåfør som du kanskje har sett i serien GIR (Gutten i Røyken), og selvfølgelig har sett på Gatebil. De siste årene har han hatt litt uflaks, men bestandig kjempet for å kjøre og klart det. Dette ble dessverre bilen som banen valgte å vrake, da Kenneth var veldig uheldig og traff en betongkloss som utgjorde veldig mye skader på bilen. Likevel med hans positive innstilling, går han ut av bilen og vinker til publikum. Slik skal det være! Vi håper at bilen din er å se på Gatebil Våler om et par uker!

Under finner du videosnutt av kræsjen til Kenneth som dessverre satte en stopper for han denne gangen på Natt1mai.com. Men han har masse fantastiske mennesker rundt seg som hjelper han å få bilen klar til neste arrangement. Det er den type ståpå vilje som virkelig er fantastisk i driftingmiljøet i Norge.

IMG_5692

Hørt om Team Bajas? Biler fra dette teamet ser vi bestandig når vi reiser til forskjellige baner i Norge. Spesielt på E30 Meet når det er en viss V8 E30 ute på banen. Dette er Ørjan Fuglestveit med hans (slik vi forstod det) reserve driftebil. Bilen så ut til å fungere ganske bra, det gjorde også sjåfør. Kjempe moro at folk fra hele landet fant veien til Skien for dette flotte arrangementet.

IMG_5707

Michael Wanstrøm er en lokal sjåfør fra Siljan. Hans BMW E30 har vi sett og fulgt med på en god stund nå. Gutten er meget dyktig til å kjøre drifting, og er uten tvil en fører du vil høre mer om senere i sesongen. Vi liker spesielt godt det at Michael på eget initiativ har satt på et stort Sviddgummi klistremerke på begge C-stolpene. Lykke til Michael, dette blir et bra år for deg!

Bilen har over 500 hestekrefter på hjulene. Med vekt i betraktning, er dette en veldig hissig bil. E30 er ikke akkurat kjent for å være tung orginalt.

IMG_5600

Tommy Stensrud, som nevnt tidligere i artikkelen, har jobbet mye på bilen sin i vinter. Det morsomme er at motoren har fungert utmerket, derfor har den ikke blitt rørt i vinter. Dette er nok en av få driftingbiler som det alene satses på understell og utsendet på bilen gjennom dvalesesongen.

IMG_5744

Det var veldig hyggelig at Lasse Tonby fant veien til lille Skien disse to dagene. En mann med godt humør, for å ikke nevne ferdigheter bak rattet. Bilen fungerte begge dagene, som er veldig moro å se!

IMG_5662

Roger Nærum har en fetish, eller kanskje flere. Men han elsker å drepe dekk, da mener vi bokstaveligtalt drepe dekk. Har du sett et glødende dekk før? Ikke vi heller, før vi møtte Roger.

IMG_5774

Kudos til vinneren Robin Alsaker for hans hardsatsing og stabile men aggressive kjørestil. Han blir kalt for Mad Max – som du kanskje forstår når du ser hvordan bilen er bygget, ikke minst sveisen til Robin.

IMG_0604

Mannen alle bilfrelste mannfolk har en mancrush for, Kenneth Alm. Han showet for publikum i fjor, og fant jaggu veien tilbake til oss i år. Stålkontroll bak rattet i sin 750 hesters Audi A4 Quattro. Dette er noe få klarer å få til, men det ligger noe rart i årene til Alm familien.

IMG_5865

I pausene fikk disse to crosscartene vise seg frem ute på banen. Sjåførene er ikke gamle tassene, men vi er usikker på nøyaktig hva deres alder er. Fotografen vår mente å høre at han ene er 12 år gammel.

IMG_5871

Guttene kjører imponerende bra, faktisk driftet de hele ovalen rundt. Fantastisk!

IMG_5691

IMG_6072

Det er godt at vi har så mange flotte medarbeidere i Sviddgummi. Her står Remy Hansen (SG) å viser Jarod Deanda litt Sviddgummi action. En halvtime senere kunne vi nok tatt nøyaktig det samme bildet!

IMG_6110

Husker du vi nevnte at Roger Nærum elsker å drepe dekk? «nough said».

IMG_0871

Driftmonkey fører Anders Klerud drifter dag og natt. Tusenvis av publikummere få meter unna banen er nok noe han ikke har opplevd før han kom hit. Fantastisk kjøring fra hele Driftmonkey teamet!

IMG_0900

Rockstar fører Nicklas Stubberud fant også veien til lille Skien med hans veldig kule Nissan S13 Rockstar sponset. Dette er eneste gang vi har sett blålys uten å svette – he he.

IMG_6159

IMG_0863

Mørket er ingen hindring for Robin. Bunn gass når som helst, hvor som helst.

IMG_6129

Mody så ut til å ha litt problemer med bilen sin til tider, men han har også den riktige innstillingen – nemlig kjør, skru, kjør mer!

IMG_5996

Noe det ikke var manko på under Natt1mai.com 2014 var mennesker. Tusenvis av yngre og eldre fant veien til Skien Fritidspark for å se på ekstrem action på nært hold, ikke minst flotte biler i utstillingshallene.

IMG_5987

Optilux stod for lyd og lys på arrangementet. Lysene du ser i bakgrunnen følger bilen under sladd gjennom svingen. Når mørket kom snikende inn på området, så dette veldig tøft ut gjennom røyken etter bilene.

IMG_0750

IMG_6080

Det var også lys under riggen som alle førerne skulle drifte under. Disse lysene blinket da bilen skrenset fint gjennom den skumle riggen. Riggen ble satt opp og levert av Kranringen.

IMG_6057

IMG_6047

Vi må bare beklage kornete bilder utover da det ble mørkt.

IMG_6092

Når vi spurte Jarod om han syns det var kaldt i Skien denne natten, svarte han at hjemme hos han når han reiste var det 43 grader celcius. Her var det 7 varmegrader.

IMG_6016

Du vet at bilen er nærme veggen når røykgen går rett opp, samtidig som du tydelig ser baklysene gjenspeile seg på veggen.

IMG_6042

Helge Ougland stakk av med 2. plass under årets arrangement. Meget stabil kjøring hele helgen, men det siste runnet for årets arrangement valgte han å drepe en høyball. Da så vi faktisk en spoiler fly.

IMG_6019

Alle gutta satset virkelig hardt, imponerende hardt. Ha i bakhodet at dette er første kjøring for mange i år. Rattrust så ikke ut til å eksistere i år. Dette må bety at 2014 blir en epic sesong.

IMG_5856

IMG_6001

Smygen tok 3. plass i år. Med hans Opel Omega med V8 uten pustehjelp, bidro han til den kjente lokaltåken i Skien.

Årets Natt1mai.com arrangement kan ikke kalles noe annet enn et suksess. Mellom 3-4000 mennesker fant veien til Skien Fritidspark for å se drifting og utstilling. Tre meget flinke speakere (Jarod Deanda, Haakon Alexander Grøttum og Terje Skau) som underholdte publikum ute og inne under hele arrangementet.

Det ble hard satsing fra førerne, kanskje ekstra hardt i år da dette var første drifting arrangement hvor førerne kan stikke av med pengepremier i tillegg til fete andre premier som f.eks Kempi sveiseapperat.

Fredrik Sørlie var på plass med sin ganske kjente Cressida, men grunnet valg tatt av teknisk så fikk han ikke kjøre. Dette var veldig trist både for arrangørene, publikum og for Fredrik. La det understrekes at det er ikke arrangementets valg som sier ja/nei til kjøring, det er teknisk som styrer denne delen. Men vi håper at han kommer tilbake igjen neste år, og får kjørt igjen.

Utstilling
Det var en stor utstilling på plass i storhallen. Her kunne du se en gammel Adler, en Caravelle med 1.100 hestekrefter, BMW E30 M3, GR5 Corolla fra Underground Garage og mye mye mer.

Vi legger ved bilder fra utstilling av vår neste artikkel som blir Recap 1. Mai om ikke lange tiden.

Shoutout til pressen
Vi vil også benytte anledningen til å takke alle pressefolk som fant turen til arrangementet. Med over 20+ fotografer/videografer på plass fra hele landet, vil det nok dukke mye tøff materiale ut på det store nettet de neste ukene.

Takk til Driftmonkey
Gutta i Driftmonkey har virkelig hjulpet mye til for årets arrangement. Blant annet kan vi takke Ove Harlem som åpnet muligheten for å få over Jarod Deanda til lille Skien. Med slik støtte og dedikasjon fra en gjeng gale aper, er alt mulig. Vi gleder oss til neste år!

Ikke mulig uten
Natt1mai.com hadde ikke eksistert uten teamet i Psycho-Tuning. Dette er en gjeng med ivrige arbeidsvillige mennesker som står på dag og natt for å gi deg en uforglemmelig natt til 1. Mai.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.