Wings & Wheels 2013 – For deg som liker fly og biler

For første gang tok vi turen til W&W, som arrangeres i Lunde hvert eneste år. Dette er et treff/festival for hovedsakelig amcars, motorsykkel og fly. Et mindretall av nyere biler er også å finne på området. Dessverre var ikke værgudene med arrangørene i år, som resulterte i meget gjørmete festivalområde og et noe redusert oppmøte. Men de som var på plass lot ikke litt regn ødelegge stemningen.

IMG_9795-7

 

Vi blir møtt av noen hyggelige funksjonærer som etter avtale ordner inngang for oss, slik at vi kunne knipse noen bilder for dere. Enkelt og oversiktelig for utstillere og publikum.

IMG_9794-6

 

Det var biler for en hver smak. Her står det samlet en fin kolleksjon av gamle veteran militærbiler. Tenk at disse maskinene hjalp soldater gjennom krigstider.

IMG_9785-1

 

Selvom 95% av bilene på området var amerikanske biler, bestod de resterende 5% av alt ifra Volvo til ikke så vanlige Britiske biler.

IMG_9788-3

 

Det som gjorde opplevelsen desto bedre, var at de aller fleste bilene var meget strøkene og velholdt. Stor tommel opp for de som bevarer disse eldrende bilene.

IMG_9786-2

 

Det var ikke veldig mange fly å se på, men det var noen. Senere dukket det opp et par fly til, samt. noen meget store RC helikopter.

IMG_9789-4

 

Heldigvis for noen, var det folk som sjekket værmeldingen for lørdag og gjorde klart for regnværet allerede på fredags ettermiddag. Bare ved å være litt kreativ, slipper du å bli våt.

IMG_9790-5

 

For å være ærlig, burde vi kunne mer om disse eldre bilene. Vi vet at dette er en Chevy, og vi vet at den var meget tøff og strøken. Trenger du vite mer?

IMG_9815-9

 

Det var også en jetmotor helikopter på plass som rommet hele 6 personer. De som ville kunne sitte på en god tur med beistet, og utifra hva vi hørte fra passasjerene – var det vel verdt pengene!

IMG_9843-31

 

Hvis du er bare 30cm høy, kunne du sittet på en tur i denne RC helikopteren. Den har også jetmotor!

IMG_9822-13

 

Stikkord for lørdag: vått! Men det stoppet ikke folket med å kose seg. Det liker vi med dette miljøet, man koser seg uansett!

IMG_9823-14

 

Volvo PV, de dør aldri – det må man bare digge.

IMG_9824-15

 

Når vi ser disse, ser vi for oss en tur langs Route 66 med litt gammel rock på radioen og vinden i håret. Og jo, solbrilla på!

IMG_9825-16

 

At noen bruker en Volvo PV som firmabil, det er genialt. Man legger merke til bilen, er ikke det poenget? Og det hjelper en hel del at bilen er så strøken som denne!

IMG_9826-17

 

Her ser man at oppmøtet ikke var så godt som ønsket, men ingen kan styre været dessverre.

IMG_9827-18

 

Hvordan kan man ikke like en stor amerikaner som drar en campingvogn som faktisk er mindre enn selve bilen. Kult!

IMG_9828-19

 

Man kommer med bilene sine, tar seg en pils og prater surr. Det er litt av gleden med slike arrangement. Det kjenner vi godt igjen fra Gatebil!

IMG_9829-20

 

Igjen, bilen sin, øl, surr. Livet.

IMG_9831-21

 

Her er en kompisgjeng på plass. Disse karene er på plass hvert eneste år, og uansett vær så koser de seg på et høyt nivå. Når vi kom derimot, lå de inne i campingvogna si, muligens litt redusert fra nattens festing.

IMG_9832-22

 

Bilen til Kristian Bakken har akkurat fått nye farger. Vi liker fargevalget, blunk blunk.

IMG_9833-23

 

Når vi ser gjennom bildene og skriver denne lille saken, legger vi jo merke til en ting – hvor er allesammen?

IMG_9834-24

 

Ja ja, det er jo bilene dere vil se – ikke sant?

IMG_9836-25

 

Husker du i gamledager da bilprodusentene brukte litt tid på design? Legg merke til formene, grillen, lyktene, skjermene. Her er det lagt mye tid i utsende.

IMG_9837-26

 

Samtidig som at bilene hadde funksjon. De var praktiske, de var bygd for flere grunner enn kun det å vise de frem.

IMG_9839-27

 

Bare se på Volvo Amazon. Den har fantastiske linjer og former. I tillegg er jo dette eksemplaret langt over snittet strøken!

IMG_9840-28

 

Dodge Viper er og forblir en beist, ferdig med det. Fantastisk!

IMG_9841-29

 

Denne karen har brukt 2.500 timer på å pusse opp sin… bil.. nei vi vet ikke hva det er. Men strøken og rå er den!

IMG_9842-30

 

Han hadde heller ikke spart på motor.

IMG_9856-34

 

Denne bilen ble bygd av en kar på under 30 år, og har blitt vist på Elmia. Dette er tredje gang bilen vises i det offentlige.

IMG_9853-33

 

Under premieutdeling ble selvsagt vinnerene veldig glade og stolte. Det er moro å se folk vinne for all strevet. Denne karen hadde treffets fineste MC, selvfølgelig en Harley.

Vi hadde planer om å bli på W&W frem til burnekonkurransen, men en time før det hele skulle gjennomføres, fikk vi beskjed om at det var ingen påmeldte. Det var veldig synd, men da måtte vi reise. Uansett skulle Splitter Pine spille på scenen for publikums glede senere på kvelden. De som var tilstede i helgen har sagt de har storkost seg, men været kunne selvfølgelig vært bedre. Akkurat det er det ingen som styrer, og det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær.

Flott arrangement, flott stemning og gode mennesker. For å ikke nevne fete biler, mc, fly og helikopter.

For mer informasjon rundt W&W, se deres hjemmesider her.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.