Gatebil Hovedfestival 2013: Utstilling

Gatebil er så mye. Det er drifting, timeattack, oppvisning, bilutstilling, messe, festival, konserter, fest og ikke minst, det er moro! Vi har så mange gode opplevelser fra det vi må kalle tidenes Gatebil arrangement. Det var også 20. års jubileum som stod i fokus, hvor arrangørene måtte få til noe helt spesielt. Det klarte de, hvor førere og publikum fra hele verden strømmet til lille Rakkestad for tre dager med ren elektrisk moro. I denne saken, fokuserer vi på utstillingen nede på gocart banen.

IMG_1336-19

Det første vi ser når vi går ned til utstillingsområdet, er en rad med Subaruer. Fire blå Impreza, og en Forrester helt i enden. Tenk å høre alle disse Boxer motorene stå og brøle samtidig, det hadde dundret godt!

IMG_1335-18

Nissan 200sx er – og vil forbli en artig, billig og sprek bil. Det er en grunn til at så mange av disse blir tatt vare på, samtidig som at du ser så mange av disse på banen. De er relativt lette, men viktigere enn det – de har bakshjulstrekk. Bilen i bildet over er en s14a, med et pent felgvalg og sotete vinduer. Bilen ser veldig fin ut i våre øyer.

IMG_1334-17

Gatebil trekker like mye svensker som nordmenn, og derfor er det ingen overraskelse at det dukker opp noen meget strøkene Volvoer på ustillingen og på banen.

IMG_1332-16

Et godt eksempel må jo være denne Volvoen som helt tydelig har fått en god del bredding. Veldig kul bil, og sikkert ikke helt originalt motormessig heller.

IMG_1331-15

Se her for eksempel, den som er breddet kontra en som er relativt original.

IMG_1330-14

Det er så mye kreativitet blant utstillerene på Gatebil. Denne BMW E46 har fått en «flammejobb» hvor det ser ut til å kun være klarlakk med flakes som har blitt brukt. Det er ikke noe vi ser hver dag, og det skiller seg ut.

IMG_1329-13

Men tro ikke at du må ha en 110% restaurert vedlikeholdt strøken bil for å stille ut. Neida, så lenge den skiller seg ut og du selv er fornøyd så er du mer enn velkommen. Se denne gode gamle traveren f.eks. Den er senket, men er det gjort noe mer? Nei, og likevel ser den bra ut.

IMG_1327-12

BMW er det alltid mye av på ustillinger. Det er fordi de som eier BMW mer enn sjeldent tar vare på bilene sine. Det holder ikke med en liten tur i vaskehallen fra tid til annen. De vasker og pusser og passer på, og ender da opp med biler som ser slik ut.

IMG_1325-11

Når det gjelder VAG, er det stilen vi kaller «calistyle» som gjelder. Med det mener vi en litt «laid back» stil hvor det gjerne brukes farger på felger, litt klistremerker, senk og kanskje noe artig på taket.

IMG_1324-10

Og så har du de som holder bilen temmelig original, men felger senk og felger. Det gjør faktisk jobben mer enn bra nok.

IMG_1321-9

Dette beistet av en Dodge kom helt fra Finland for å vise frem monsteret. Hevesett, og helt sikkert en stor amerikansk «åtter» på plass. Looking good.

IMG_1320-8

Og så kommer det en ny Dodge Charger, med felger og senk. Bilen ser clean ut, men legg merke til klistremerket bak – loud and proud.

IMG_1319-7

Nok en gang, alltid mye BMW på slike utstillinger.

IMG_1318-6

Hvor noen er penere enn andre. Denne er meget strøken, den ser bra ut og hører hjemme i en varm garasje på vinteren og på en god motorvei eller utstilling på en fin sommersdag.

IMG_1317-5

Som dere vet, holder vi på å bygge en reportasjebil ut av en Golf MK1 og måtte derfor se litt ekstra på denne. Mye camber bak, lav og riktig felgvalg. For å ikke neve på at bilen så rustfri ut. Vi liker!

IMG_1316-4

Du kan sove i bilen på utstillingsområdet, noe disse Skiensguttene gjorde. De kom for en dagstur, men fant så veien ned til partycampen på kvelden og fant plutselig ut at å reise hjem den kvelden var uaktuelt. Litt sliten dagen derpå i opp mot 30 varmegrader, så da ble de liggende her.

IMG_1314-3

Concave felger har virkelig blitt en trend i disse dager. Om dette er Vossen felger eller kopier er vi ikke sikre på, men de kledde Audien meget godt.

IMG_1313-2

Ola Bruseth Bratsberg fikk i oppdrag av eier Kristian Høgli å skrive en beskrivelse av Mercedesen de kjørte til utstillingen. Hvis du klarer å lese den, kommer du til å le.

IMG_1311-1

Her ser du noe du absolutt ikke ser hver dag – en Golf MK2 pickup 1.9tdi. Vi kikket på vognkortet, og der står det «vw golf pick-up». Det er tøft!

IMG_1310-1

Utstillingen i år hadde absolutt noe for enhver smak. Vi har flere bilder fra vår andre fotograf Kjetil Strøm som kommer i en egen artikkel snart.

Vår reportasje rundt selve Gatebil kommer også om kort tid!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.