Carl Bronken

Recap: 1. Mai – Natt1mai 2014

Natt1mai 2014 er over, men minnene sitter sterke i tankene. For noen fantastiske par dager det var på Skien Fritidspark. Sol, masse mennesker, masse fete biler, rå drifting og ikke minst celebert besøk. Les om, og se bilder fra 1. Mai!

Se opptak fra direkte sendingen her (stor takk til Espen Berge Olsen):

Vi oppfordrer sterkt til at alle som legger ut bilder/film fra Natt1mai 2014 bruker hashtag #natt1mai på det som blir lagt ut slikt at vi og arrangørene kan finne materialet. Det er alltid moro å se ditt verk!

IMG_6342

Det er 1. Mai, det er sol og det er varmt. Tre ting som virkelig drar folket ut av senga, klare for å oppleve rå action på nært hold.

IMG_6224

Selv om natt til 1. Mai var en relativt kald opplevelse, var selve 1. Mai varm og deilig. Jarod DeAnda fjernet jakken klar for å nyte skikkelig deilig «påskesol». Haakon og Jarod holdt publikum underhold hele dagen med sine morsomme men lærerrike kommentarer gjennom hele konkurransen.

IMG_1024

Carl Bronken (i midten; SG fotograf) nyter sola mens kjøringen er i gang.

IMG_6271

Thomas Pryerdalen og Kim Olsen smiler bredt etter nattens fete kjøring på Fritidsparken. De er meget fornøyd med oppmøtet, og er klare for å se gutta virkelig kjøre for å prøve å vinne de fete premiene.

IMG_6215

SS-P sin BMW E46 GTR ble solgt under arrangementet til en litt gal publikummer som bare måtte ha bilen. Vi vet ikke hva bilen ble solgt for eller hvem som handlet den, men vi håper å se bilen på banen med ny eier.

IMG_6216

Allan Tinnion kjører det bilen orker for å lage røyk, få masse vinkel og fart. Det er riktig holdning!

IMG_0931

Gutta i Guttakrutt Racing satser bestandig. Det er ikke mange biler som lager mer røyk enn disse gutta på banen.

IMG_6227

Men igjen så har du Robin Alsaker og Fredrik Myhre som også kjører noen helt ekstreme røykmaskiner.

IMG_6234

Lokale Tommy Stensrud gjør seg mer og mer kjent i driftingmiljøet i Norge. Han kom plutselig inn i driftingkulturen et par år siden, og har siden den gang satset alt i Powerdrift serien. Han kjører veldig bra. Vi forventer å se han med pallplassering om ikke alt for lenge!

IMG_6239

Driftmonkey «brødrene» er noen gale aper, både utenfor og inni bilene sine. Reidar Andresen og Anders Klerud er noen fantastisk flinke sjåfører. Driftmonkey hinter om at de har noen flere ganske kjente sjåfører på vei inn, men hvem kan det være? Vi får vente og se.

IMG_6287

Kanskje dette er det siste bildet vi får tatt av gamle SS-P bilen? Selvfølgelig håper vi ikke det, men salg av bil har en trist tendens til å bety at den forsvinner til andre siden av landet – eller kanskje til og med utlandet. Om du vet hvor bilen har havnet, gi oss gjerne beskjed.

IMG_6289

Robin Alsaker stakk av med førsteplass i Drift Freestyle konkurransen. Han dro hjem 10.000 kroner og med et Kempi sveiseapperat rikere etter disse to dagene. Velfortjent sier vi!

IMG_0986

Marius Andrusevicius tok som tidligere nevnt girkassen på Natt1mai 2013. I år har bilen blitt råere, bredere og fetere. Denne gange holdt bilen. Marius holdt ikke tilbake, her var det flat pedal fra første sekund.

IMG_1007

Smygen og Daniel Sævik kriger gjennom twindriftingen. En meget vanskelig kjørestil å mestre, spesielt på en så trang bane som dette.

IMG_1015

Men førerne viste gang på gang at alt er mulig. Helge Ougland gav virkelig alt. Den siste runden for årets arrangement valgte Helge å flytte på høyballen til høyre i bildet. Han endte med en imponerende 2. plass.

IMG_1049

 

Vi reiser rundt i Europa på flere arrangement hvert år. Uten et sekund med tvil kan vi si at kjøringen under årets Natt1mai arrangement var uten tvil blant det beste vi har sett. Så store horn alle fikk under de siste rundene eksisterte kun som myter før denne dagen.

IMG_6356

Smygen stakk av med tredje plass, stor tommel-opp til han!

Jarod DeAnda sa under premieutdelingen at han var meget imponert over sjåførerne. Han mente at flere av disse førerne hadde klart å konkurrere mot gutta i Formula Drift. Kanskje vi kan få noen flere nordmenn over for å slå amerikanerne?

IMG_6408

SG Audio sin demobil (eid av Kjetil Strøm) ble vist frem for første gang etter en lang reperasjonsperiode denne vinteren. Dette er en VW Polo 6n som nylig ble lakkert en sterk grønnfarge. Bilen har kraftig stereoanlegg som i disse dager blir bygget videre på. Forvent å se bilen på flere treff utover sesongen.

IMG_6409

Denne Volvoen har du helt sikkert sett og hørt (om) før. Bilen heter «Evolved», og den er ganske så ekstremt bygget.

IMG_6410

I Norge er det dessverre slik at å se Supra på skilt er noe uvanlig. Enda mer uvanlig er det å se en registrert Supra som er bygget utenom det vanlige. Vel, her kunne du se akkurat dette!

IMG_6411

Denne Peugeot er også en stereobil, men har samtidig kjørt skikkelig rally stuk på bilen. Vi likte denne!

IMG_6412

Det var ikke kun biler på utstillingen. Flere tøffe MC stod utstilt for alle å se på.

IMG_6413

Trym Skoglund Svennungsen viste for første gang frem sin Toyota Soarer driftebil. Bilen stod på SC Event sin stand. Et par uker senere kjørte han bilen på bane for første gang etter den ble mappet samme dag som treningen.

IMG_6414

HC Racing Team hadde med seg mange tøffe biler. Om vi ikke tar helt feil, er dette gamle Volvoen til Tommy Rustad.

IMG_6415

Lena Charlotte Westby var på plass med sin Mini Clubman Hampton Edition som vi tidligere har skrevet om. Bilen var tidligere Eirik J. sin, og har nå blitt med denne damen lenger Nord i landet. Les om bilen her.

IMG_6416

Projectx.no kom med flere av sine biler. Hovedsakelig er dette såkalte stereobiler, hvor fokuset er å bygge biler med overdrevent kraftige anlegg.

IMG_6418

Deres Touran, som er tidligere omtalt på TV2.no, har en helt vill gjennomføring av stereo, lyd, lys og skjermer.

IMG_6419

Denne Audi A1 har vi tidligere sett på treff i Halden i 2013. En veldig clean og gjennomført bil som vi virkelig liker.

IMG_6421

HC Racing Team var på plass med flere tøffe biler. Samtidig markedsførte de sitt tilbud hvor du kan være racerfører for en dag på Vålerbanen med biler som de disponerer. Absolutt verdt å ta en titt på!

IMG_6422

Hva er vel et Natt1mai arrangement uten noen tøffe BMW? Som f.eks denne hvite BMW E46 M3 som du kunne se på 1. Mai i storhallen.

IMG_6425

Uansett hvor gammel bilen var, kunne finishen sammenlignes mot de råeste lakkjobbene du får for pengene i dag. Det er utrolig moro å se at folk tar så godt vare på sine biler, sine glis.

IMG_6426

Hvor ofte ser du en DMC DeLorean? Om du bor på Østlandet kan det være at du ser denne fra tid til annen. De fleste av oss mimrer tilbake til den gangen vi så «Tilbake til fremtiden» for første gang. Veldig kul bil uten tvil.

IMG_6427

Espen Simonsen stod utstilt hos VACN sin stand med hans fantastisk pene VW Golf MK6. Bilen har fått røde detaljer lakkert av Jostein Meen tidligere i år, noe som virkelig får bilen til å skille seg ut. Fantastisk!

IMG_6429

Gatebil.no har alltid vært flinke til å stille opp på dette arrangementet, og andre arrangement lokalt i Grenland. Her er en av tre Gatebil Taxier, som forøvrig er 500+ hesters BMW M5 alle sammen.

IMG_6431

David Riiber fra Underground Garage var på plass med sitt prosjekt, en Corolla – eneste i verden!

Corollaen er en 1981 modell TE71 Liftback. Bilen har blitt kjørt i racing siden den flotte dagen på 80-tallet når den rullet ut av samlebåndet. Bilen har en ekstrem lav vekt på bare 800kg og med hele 600hk tatt ut av en 2liter turbo motor. Det sier seg selv at dette må gå fort rundt banen. Bilen er pr. dags dato under restaurering grunnet 30 år med hardt bruk, og vises derfor på utstillingen som et prosjekt under utvikling.

Spec. Corolla Gruppe 5

  • McPerson forstilling
  • Stiv bakaksel opphengt i 4link og wattlink
  • Bilstein støtdempere
  • Porsche RSR bremser
  • 2liter turbo ca 600hk
  • Egenvekt ca 800kg
  • Felger: 3delte Schmidt revolution & Compomotive, restaurert av Østfold Felgteknikk.

IMG_6433

Dette er Fredric Aasbø sin Toyota GT86 driftebil, som du blant annet ser som vår bakgrunnsbilde på Sviddgummi.no. Bilen har i år fått nytt dekor som består av fargene rød, svart og hvit. Det som er ekstra spesielt er at den er matt rød. Veldig tøff dekor! Dessverre kunne ikke Fredric selv ta turen, men det settes stor pris på at bilen kunne stilles ut sammen med Underground Garage og Østfold Felgteknikk.

IMG_6435

Dette er Scott Nicholas sin Toyota Celica, sjefen selv for Østfold Felgteknikk. En ufattelig strøken eksemplas av det som nå er en relativt sjelden bil.

IMG_6443

Junior drifter Andre Olsen sin R33 Tommy Kaira stod utstilt sammen med Driftmonkey. Driftmonkey tok i år også med seg butikken til Natt1mai, hvor du kunne kjøpe tøy og andre DM artikler.

Andre Olsen hadde forøvrig bursdag i går, så vi benytter sjansen til å gratulere han så mye med 16-årsdagen!

IMG_6444

SC Event hadde med seg flere biler av ekstremt høy kvalitet. Blant annet kanskje verdens mest strøkene Toyota Corolla AE86, og kanskje den kuleste registrerte GT86 du finner på norsk jord.

IMG_1095

Fra nytt til gammelt. En perfekt Golf MK1 GTI var å finne på SC Event sin stand.

IMG_1099

Dette er en MERCEDES-BENZ A 45 AMG 4MATIC med hele 360 hestekrefter. Absolutt ikke en bil du ser hver dag. Dette var faktisk første gang vi har sett denne bilen, enda tøffere var jo at den stod på skilt.

IMG_1102

VACN Telemark vant premien for «beste stand» på Natt1mai 2014, som var velfortjent.

Årets arrangement gikk uten noen nevneverdige problemer. Det kom masse folk som fikk seg en moro og ikke minst annerledes natt til 1. Mai feiring. Et perfekt alternativ til fyll og spetakkel denne ene natten hvert år.

Vi i Sviddgummi er meget stolt av å være med på å arrangere Natt1mai arrangementet. Allerede går tankene mot Natt1mai 2015 om hvordan ting kan bli enda moroere, enda tøffere og enda mer spennende. En stor takk må sendes ut til alle innvolverte i å få til dette arrangementet. En stor takk til alle utstillere, sjåfører og bedrifter som var på plass disse to dagene. En stor takk til publikum som tok turen. Og ikke minst, en stor takk til værgudene som trosset værmeldingen for å gi oss sol.

Hvis du har bilder eller film fra arrangementet, vennligst bruk hashtag #natt1mai når du publiserer så arrangørene kan se ditt materiale fra arrangementet.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.